• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

16.09.2023

20:00

Đavo je odneo šalu: Zvezda pred Siti pukla na Brdu

Starsportphoto©

Crvena zvezda

Đavo je odneo šalu: Zvezda pred Siti pukla na Brdu

Podeli vest

Zvezdo, kako ćeš na "Itihadu" ako si se na Brdu ovako mučila? Fudbaleri Crvene zvezde poraženi su na Banovom Brdu od Čukaričkog 2:1 (1:0) i tako zabeležili dva poraza u prvih sedam kola Superlige.

Poveo je domaćin golom Marka Docića u 24. minutu sa bele tačke i tako apsolutno šokirao izabranike Baraka Bahara. Do izjednačenja je došlo je u 47. minutu, takođe iz jedanaesterca, kada je Žan Filip Kraso bio precizan. Toj odluci prethodila je situacija u kojoj je Šerif Ndijae oboren, a sudija Miloš Milanović procenio je da je nad njim Tošić napravio prekršaj za najstrožu kaznu. U tom haosu, trener Čukaričkog Igor Matić dobio je crveni karton i isključen je zbog prigovora. U 75. minutu novo vođstvo domaćem timu doneo je Sandej Adetunđi i uneo potpuni nemir u redove gostujuće ekipe.

Foto: Starsportphoto©

 


U danima koji su prethodili ovom meču, malo se na "Marakani" pričalo o duelu na Banovom Brdu. Umesto toga, svi su bili ubuđeni zbog predstojeće utakmice u Ligi šampiona sa Sitijem u Mančesteru, koja će biti odigrana u utorak veče od 21.00 čas. Rečenice poput: "Možemo li do iznenađenja protiv Sitija? Koliko će nam golova dati? Da li možemo da im uzmemo bod" i sve ostalo što su navijači u stanju da izgovore u zanosu, večeras su nekako izgubile smisao. Duel sa Čukaričkim bio je indikator šta sve ne bi trebalo raditi. 
Istina, želeo je Barak da odmori najjače adute, pa tako na terenu od prvog momenta nije bilo Bukarija, Krasoa, Mijailovića, kao ni najhvaljenijeg pojačanja ovog leta, Hvanga. Svi oni su se našli na terenu u drugom poluvremenu, kad je Izraelac shvatio da je "đavo odneo šalu" i da se na ovim prostorima ne tolerišu dva poraza Zvezde ni za celu sezonu, a kamo li u prvih sedam kola. Ni novi Šerif u gradu, kako su u Zvezdi nazvali novo pojačanje Šerifa Ndijaea, nije doneo ono što se očekivalo u prvih 45 minuta. Štaviše, imao je priliku u kojoj se spetljao, zaboravio loptu i maltene propustio fantastičnu šansu da matira Samurovića.
Jasno je bilo da će Bahar da promeni nešto na poluvremenu, pa je uvrstio u igru sve svoje adute. Ta situacija u kojoj je Ndijae fauliran, a dosuđen penal za Zvezdu trebalo je da bude preokret. Početak drugog poluvremena, izjednačenje, Čukaričkom isključen trener...sve je ukazivalo da će gosti psihološki da pređu u vođstvo. Umesto toga, i dalje potop. Domaćin nije odustajao od svog stila. Tvrdo i zatvoreno pozadi, a onda traženje šanse iz kontri. 

Foto: Starsportphoto©

 


Heroj Čukaričkog svakako je bio Adetunđi, nad kojim je napre skrivljen penal, a onda je on doveo svoj tim u novo vođstvo. Poslednju slamku spasa Bahar je uhvatio, kada je petnaestak minuta pre kraja u igru uveo miljenika Zvezdinih navijača Aleksandra Kataija. Zaorilo se sa tribina "Daj gol, Magiko", ali ni on ništa nije mogao da uradi. Zaradio je žuti karton i to je bilo to od njega. 
Novu nadu srpskom šampionu da može do preokreta dao je sudija Milanović, kada je pokazao da se igra još devet minuta. Reklo bi se više nedovoljno.  

Delovalo je da su svi u šesnaestercu ispred Samurovića, ali šanse nije bilo da probiju. Kao da su stihijski gađali sa svih strana. Ređali su se Lučić, Hvang, Olanjinka, ali bezuspešno.

Malo je vremena, a mnogo posla za Baraka Bahara. U šali se moglo čuti da je ekipa ovako igrala da zamaže oči menadžeru Sitija Pepu Gvardioli. Međutim, uz svo varanje, moraće Izraelac da ima na umu da mu je uprava dovela igrače da se ne bruka u Evropi, a ne da se bruka po terenima Superlige. 

Sa druge strane, Čukarički će u četvrtak u Budimpeštu na megdan Ferencvarošu, koji predvodi Dejan Stanković. Sudeći po ovome, imaće Brđani šta da pokažu. 

 

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija