• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

02.10.2023

16:20

Milovanović: Stranci ne osećaju Zvezdu, ali će pokidati protiv Jang bojsa

EPA Images

Crvena zvezda

Milovanović: Stranci ne osećaju Zvezdu, ali će pokidati protiv Jang bojsa

Podeli vest

Voleo bih da ima više domaćih igrača koji znaju šta je Crvena zvezda, ali verujem da će i stranci proitv Jang bojsa biti motivisani, kaže za Informer bivši fudbaler crveno-belih Dejan Milovanović.

On je prošao mlađe kategorije kluba sa "Marakane", a zatim sedam godina proveo u prvom timu, dok se nije otisnuo u inostranstvo. Imao je priliku da bude učesnik generacije koja je na "Marakani" srušila Jang bojs (3:0) 2004. godine. Baš sa švajcarskim klubom Zvezda će u sredu od 21.00 (Arena 1 premijum) igrati na "Marakani" u meču 2. kola grupe G Lige šampiona. 

Ono što Milovanovića brine, jeste što većinu tima čine stranci i nije siguran da oni "osećaju" klub onako kao domaći igrači. Ipak, veruje da im je elitno takmičenje pozornica na kojoj žele da se dokažu i da će biti odlični. 

Foto: EPA Images

 

- Nikad nisam bio zagovornik teze da previše stranaca igra u Zvezdi. Ja sam Zvezdino dete, bio sam u mlađim kategorijama, a onda sam dobio priliku u prvom timu. Znam kako se grize kad se dobije takva šansa. A onda sam otišao u inostranstvo i tu više nije bilo emocija, to je bilo odrađivanje posla. Ovi stranci u Zvezdu su došli da zarade novac, odlično su plaćeni, a nisam siguran da mogu u toj meri da vrate. Moji miljenici su Katai i Ivanić, oni su nosili Zvezdu, Ivanić je nosi i sad. Verujem da će svi igrači biti jako motivisani. Nije isto igrati pred pet hiljada ljudi i pred punom "Marakanom". Očekujem pobedu - kaže Milovanović.

U vreme kad je ofanzivni vezista bio u Zvezdi, u timu su bili igrači poput Nikole Žigića i Marka Pantelića. Istiće da je danas fudbal drugačiji, ali da se nada pobedi ako Zvezda krene hrabro nošena krcatom "Marakanom. 
- Nije ovo onaj fudbal koji se igrao kad smo se mi sudarili sa Jang bojsom pre skoro 20 godina. Danas je brži. Mi smo tada imali fantastičan tim, sa Žigićem, Pantelićem i mnogim drugim velikim igračima, a nije nam bilo lako. Zvezda i danas ima jak tim, mada je i Jang bojs odličan. Neće biti lako, ali pred punom "Marakanom", naravno da se nadam pobedi - kaže nekadašnji fudbaler. 

 

Standings provided by Sofascore

 


 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Bajdenova bolest kulminirala! Izraelski lobi dovešće Trampa na vlast?
Live TV

Bajdenova bolest kulminirala! Izraelski lobi dovešće Trampa na vlast?

Ceo svet zagledan je u predstojeće izbore u Americi, a naročito na prvu debatu između Trampa i Bajdena. Oba kandidata su zadovoljna i obojica smatraju da su dotukli onog drugog. Šta nam je rekla ova debata? Na ovu temu u "Info danu" govorili su autor knjige "Efekat Tramp" Saša Adamović i ekonomista i stručnjak za investicije Vladimir Đukanović.

30.06.2024

18:00

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Potisnuti sa leve obale Dnjepra! Ali ne odustaju, male grupe vojnika šalju se na obližnja ostrva, svi će biti uništeni!
MOSTOBRAN VAŽAN ZA KIJEV

Potisnuti sa leve obale Dnjepra! Ali ne odustaju, male grupe vojnika šalju se na obližnja ostrva, svi će biti uništeni!

Pritisak Oružanih snaga Rusije na harkovskom pravcu i u Donbasu doveo je do toga da su Oružane snage Ukrajine morale da napuste levu obalu Dnjepra kako bi zatvorile rupe na drugim sektorima fronta. Ipak, s vremena na vreme, oni šalju male grupe na ostrva blizu leve obale Dnjepra, pošto ovaj mostobran ima veliki značaj za ukrajinske vlasti. O tome je za list VZGLjAD pričao vojni ekspert Mihail Onufrienko.

30.06.2024

17:03

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija