• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

09.10.2023

07:00

Informer otkriva: Gde će Zvezdini Izraelci tokom slobodnih dana

Starsportphoto,FK Crvena zvezda, Reuters

Crvena zvezda

Informer otkriva: Gde će Zvezdini Izraelci tokom slobodnih dana

Podeli vest

Fudbaleri i treneri Crvene zvezde narednih nekoliko dana biće slobodni, jer sledi dvonedeljna reprezentativna pauza, ali neće svi moći da odu svojoj kući.

Pre samo dva dana radovao se trener crveno-belih Barak Bahar ovom danu, jer je to značilo kraj jednog mini ciklusa, slobodne dane i priliku da ode u Izrael i vidi svoju porodicu. Jer dok on radi u inostranstvu, odvojen od kuće, njegovi žena i deca su u Tel Avivu i u glavni grad Srbije dolazili su samo turistički.

I ne samo Bahar. Odlasku u Izrael radovao se i golman Omri Glazer. Trebalo je sa državnim timom da nastavi pohod u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. Put Tel Aviva trebalo je da polete i pomoćni treneri Gaj Sarfati, Adam David i Gaj Vizinger. Svako od njih radovao se da ide kući i vidi svoje najmilije. Nijedan od njih to neće uraditi.

Foto: printscreen instagram

 

U subotu ujutru Izrael su napali palestinski teroristi i izazvali ratno stanje. Nije prvi put da se tako nešto dešava, narod u toj zemlji naviknut je da živi u pripravnosti da raketa svakog časa može da poleti ka njima. Ipak, ovaj put je drugačije. Ovaj put su rakete padale po celom Izraelu, napadnut je i Tel Aviv, a država je juče i zvanično objavila ratno stanje. Zbog situacije u kojoj se zemlja našla, otkazana je gomila letova i zapravo su leteli samo avioni koji su iz zemlje evakuisali narod.

Naravno, ne znamo kako će se situacija odvijati, hoće li dve strane uspeti da obustave napade i hoće li se život vratiti uskoro u normalu ili će prerasti u još veći haos. Ono što sada znamo, jeste da nijedan Izraelac neće ići kući.

Kako nam je objašnjeno iz Crvene zvezde, utučeni su, tužni,. ali u izvesnoj meri mirni.

Foto: Starsportphoto

 

- Iako su svi bili planirali da idu u Izrael, nijedan od onih koji su u Zvezdi, to neće uraditi. Teško im je, Baharu je porodica u Tel Avivu. Samo je Glazeru supruga sa njim i jednom od pomoćnika porodica je ovde. Ostalima su porodice u Izraelu. Međutim, kad smo pričali sa njima, delovali su dosta mirno. Znaju da nije naivna situacija, ali veruju da su im porodice bezbedne. Ako se budu pridržavale propisa koje država izdaje, a hoće, ne bi trebalo da budu u opasnosti. Neće ih za sada izvlačiti iz Izraela, niti će oni ići tamo - objašnjava naš izvor.

Izrael je karakterističan po tome što je služenje vojnog roka obavezno. Mnogi navijači su se pitali hoće li Zvezdini treneri i golman morati da se odazovu ako ih zemlja pozove. Ipak, čini se da to trenutno niko u redovima srpskog šampiona ne razmatra kao ozbiljnu mogućnost.

- Ma ne, pa o tome niko nije ni pričao. Pustiće njih Izrael da rade. Nisu oni jedini koji su u inostranstvu i rade. Ta zemlja ima jaku vojsku, dobro je opremljena i obučena i ima iskustva sa sličnim, možda ne ovako obimnim, ali sličnim situacijama. Ne verujemo da će zvati sve zaposlene iz inostranstva da se vrate i ratuju. Nadamo se svi da će se ovo završiti u narednih nekoliko dana - zaključio je naš izvor.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Grom tuče po Kremnima! Kakav je to znak
Srbija

Grom tuče po Kremnima! Kakav je to znak

Kad god se nešto dogodi u Kremnima, rodnom mestu proroka Tarabića, većina ljudi je sklona da to tumači s dozom misterije...Česta grmljavina, sevanje munja, pa sinoć grom koji je udario u zgradu u centru sela, mnogima je uterao strah u kosti.

31.05.2024

17:31