• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

13.10.2023

15:43

Vučić jasan: Zvezda je najuspešniji klub u regionu i tako i treba da bude

Informer

Crvena zvezda

Vučić jasan: Zvezda je najuspešniji klub u regionu i tako i treba da bude

Podeli vest

Crvena zvezda je najveći fudbalski klub u regionu i baš tako treba da bude, ocenio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

 Gostujući na televiziji "Prva", on se osvrnuo na stanje u domaćem fudbalu i u sportu uopšte i izrazio zadovoljstvo što su crveno-beli najuspešniji na ovim prostorima. 

- Zna se da navijam za Zvezdu, nije to nikakva tajna. Zvezda je ponovo najuspešniji regionalni klub, verujem da će Partizan da se digne. Partizan sad vodi u prvenstvu, igra odlično, želim im mnogo sreće i uspeha. Želim to i Čukaričkom i TSC-u - rekao je Vučić.

Nakon raspada Jugoslavije, klub iz Ljutice Bogdana je trpeo, ali sada su se stvari vratile baš onako, kako bi po Vučićevom mišljenu, i trebalo da bude. 

Foto: Starsportphoto

 

- U fudbalu su se dogodile promene na klupskom nivou. Posle raspada Jugoslavije, Crvena zvezda se raspadala, Partizan je bio nešto jači, a Dinamo je imao Zdravka Mamića. On je stvorio veliki Dinamo, a Zvezda i Partizan su izgledali mnogo slabije. Danas je Zvezda ponovo ispred Dinama i vratilo se sve na svoje mesto - ocenio je prvi čovek države. 

Od raspada Jugoslavije, Crvena zvezda i Dinamo nisu odigrali utakmicu. Mnogo puta je ta ideja pomenuta, ali nikada se niko nije usudio da je realizuje. Prijateljska utakmica ta dva kluba za većinu navijača je misaona imenica, ali Vučić se nada da će do nje doći. 

- Za razliku od svih drugih koji beže od te utakmice, ja joj se nadam, fer-pleju, sportskoj utakmici i naravno pobedi našeg tima - istakao je Vučić.

Foto: printscreen

 

Jedina stvar koju bi voleo da je drugačija jeste da je i reprezentacija Srbije ispred Hrvatske. Međutim, to trenutno nije slučaj. 

- Zaostaje nam reprezentativni fudbal za Hrvatskom. Što se tiče košarke, imamo dva kluba za fajnal-for Evrolige. Država je dala mnogo novca na njih. To su sad drugi košarkaški razredi, Hrvati imaju talente iz Zapadne Hercegovine, vižljasti i talentovani dečaci, ali imaju mnogo lošiju školu i manja ulaganja. Nikada nas neće stići - zaključio je Vučić.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!
Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!

Ovlašćena službena lica Ministarstva unutrašnjih poslova Direkcije policije Policijske uprave za grad Beograd Uprave saobraćajne policije SPI za uviđaje saobraćajnih nezgoda, su po nalogu Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, 27. aprila ove godine odredila zadržavanje u trajanju od 48 sati Č.L. (21) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

28.04.2024

13:31

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija