• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

15.10.2023

19:46

Borba do poslednje sekunde! Zvezda se namučila, ali slavila u Čačku

aba liga

Crvena zvezda

Borba do poslednje sekunde! Zvezda se namučila, ali slavila u Čačku

Podeli vest

Košarkaši Crvene zvezde ostvarili su i treću vezanu pobedu u ABA ligi i sinoć u gostima savladali Borac iz Čačka 93:87 u trećem kolu takmičenja.

Crveno-beli su tako uspešno zaboravili bolan poraz od Žalgirisa u petak uveče u Kaunasu, gde su bili na korak do slavlja, ali su na kraju ispustili pobedu.

Izabranici Duška Ivanovića ovom pobedu najavili dobar početak nove nedelje, jer ih očekuje duplo kolo u Evroligi, prvo u sredu dočekuju Monako, a potom u petak gostuju Virtusu u Bolonji. 

Klub sa Malog Kalemegdana nijednog trenutka nije dovodio u pitanje pobedu u Čačku, ali ih je domaćin pošteno namučio i morali su da se bore do poslednjeg trenutka. 

Najefiaksniji u crveno-belima bili su Šabaz Nejpir sa 18 poena i Rokas Gedraitis sa 16. U ekipi Borca istakao se Tajlan Birts sa 18 koševa. 

Košarkaši Zvezde su odlično otvorili duel sa sedam vezanih poena, uzvratio je Borac i sa dva zakucavanja digrao na noge publiku u Čačku. U pravom trenutku se razigrao Teodosić i Gedraitis, pa su crveno-beli zahvaljujući njihovim trojkama na prvi veći odmor otišli sa četiri poena viška (24:20). 

 

Srpski vicešampion u drugoj deonici zaigrao je čvršće u odbrani, a usledilo je i nekoliko dobrih akcija u napadu, pa je prednost brzo otišla na plus 11 (33:22). U redovima Beograđana ruku je namestio i Šabaz Nejpir i sa dve vezane trojke čuvao prednost svog tima. Ipak, nisu se predavali ni Čačani, pa je Zvezda na odmor otišla sa samo osam poena prednosti - 43:35. 

Domaćini su bolje otvorili treću četvrtinu i održavali jednocifrenu razliku. Ipak, na drugoj strani odgovorila Zvezda, prvenstveno Bolomboj, koji se razigrao, a trojke je sipao i Gedraitis, pa su gosti iz Beograda poslednju deonicu dočekali sa plus deset. 

Ništa se nije promenilo ni u poslednjoj deonici, pokušavao je Borac iz sve snage da se vrati u igru, raspucao se i Segua i primakao ekipu na minus pet (71:66). Crveno-beli su zahvaljujući individualnom kvalitetu igrača uspeli da brzo vrate dvocifrenu prednost. Ipak, nije se predavao domaćin i trojkom Birtsa devet sekundi pre kraja primakao Borac na 91:87, ali vremena za nešto više nije bilo. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Bitka za Srbiju se nastavlja! Predsednik Vučić danas u Briselu sa zvaničnicima EU i na novoj rundi dijaloga
Politika

Bitka za Srbiju se nastavlja! Predsednik Vučić danas u Briselu sa zvaničnicima EU i na novoj rundi dijaloga

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić boravi u jednodnevnoj radnoj poseti Briselu, tokom koje će se odvojeno sastati sa predsednikom Evropskog saveta Šarlom Mišelom, evropskim komesarom za susedsku politiku i proširenje Oliverom Varhejijem i generalnim direktorom Direktorijata Evropske komisije za susedstvo i pregovore o proširenju Gertom Janom Kopmanom.

26.06.2024

06:59

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija