• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

18.10.2023

19:05

Kraj: Monako savladao Crvenu zvezdu!

Starsportphoto

Crvena zvezda

Kraj: Monako savladao Crvenu zvezdu!

Podeli vest

Uživo pratite meč trećeg kola Evrolige između Crvene zvezde i Monaka.

Doživela je Crvena zvezda prošle nedelje prvi poraz u ovoj sezoni pošto je sastav Duška Ivanovića poražen na gostovanju Žalgirisu. Litvanski velikan slavio iako su crveno-beli vodili tokom čitavog meča, ali vremena za žaljenje nema pošto će srpski šampion već danas imati priliku za popravni i to pred svojim navijačima. 

U goste Crvenoj zvezdi stiže Monako koji je doživeo dva poraza na startu Evrolige i u Beograd dolazi silno motivisan da prekine negativnu seriju. U prilog im ne ide činjenica da su prošle sezone doživeli težak poraz u srpskoj prestonici 92:68. 

CRVENA ZVEZDA - MONAKO  76:82 (23:14, 21:24, 19:26, 13:18)

Beogradska arena, Beograd   Sudije: Pukl, Rakis, Kardum

Crvena zvezda: Lazarević, Teodosić, Hanga, Davidovac, Mitrović, Simonović, Nejpir, Tobi, Bolomboj, Ilić, Nedović, Gedraitis.

Monako: Okobo, Blosomgejm, Braun, Dialo, Kornelie, Žaite, Vokej, Motiejunas, Tarpi, Outara, Hol, Džejms. 

UŽIVO:

Četvrta četvrtina: 

KRAJ!

40. minut - Čini se da je sve gotovo... Motejunas je ostao sam pod košem, loše je reagovala odbrana Zvezde, a na drugoj strani promašaj Luke Mitrovića - 74:81!

40. minut - Dva slobodna bacanja imaće Luka Mitrović nakon grubog faula Majka Džejmsa, koristi centar crveno-belih oba penala, tajm-autom reaguje Saša Obradović - 74:79!

Foto: Starsportphoto©

 

39. minut - Odbranila se Zvezda, ali ofanzivni skok beleži Alfa Dialo koji se izvači na liniju za tri poena i pogađa - 72:79! Tajm-aut Duška Ivanovića...

39. minut - Rola Džona Brauna, poeni na isteku napada, a potom i blokada nad Nemanjon Nedovićem - 72:76!

38. minut - Na liniju penala će Rokas Gedraitis nakon faula Alfa Dijaloa, siguran je Litvanac sa linije penala - 72:74!

37. minut - Dobra odbrana Zvezde, a onda još jedan promašaj Šabaza Nejpira. Nije Amerikanac večeras raspoložen i kažnjava to na drugoj strani Majk Džejms - 70:74!

36. minut - Serija grešaka Šabaza Nejpira, prvo loš šut za tri poena, a potom u čistoj kontri lopta bačena u aut...

36. minut - Beži lopta Luki Mitroviću koji potom pravi i loš faul, Zvezda je u bonusu zbog čega na liniju penala ide Džon Braun, ali je krilo Monaka pogodilo samo jedno bacanje - 70:72!

Foto: Starsportphoto©

 

35. minut - Prekida Motejunas nalet Crvene zvezde! Potom promašaj Dejana Davidovca koji seče kontru Monaka, ali nakon dobre akcije trojku pogađa Eli Okobo - 70:71!

34. minut - NEDOVIIIIIIIIIIĆ! Eksplozija oduševljenja u Areni, isticao je napad, Zvezda nije imala rešenje, a onda je Nedović "opalio" trojku sa osam metara i pocepao mrežicu - 70:66!

34. minut - Sjajna energija Zvezde u odbrani, Davidovac krade još jednu čistu loptu nakon tajm-auta Saše Obradovića - 67:66!

33. minut - HANGAAAAAAAAAA! Dva ofanzivna skoka Džoela Bolomboja Crvena zvezda dobila je još jednu šansu u napadu nakon promašaja Šabaza Nejpira, lopta stiže do Mađara koji cepa mrežicu - 67:66!

32. minut - Ispravlja sada Davidovac svoju grešku, krade loptu Blosomgejmu, Nedović je povukao kontru iznudio faul, ali pogodio samo jedno slobodno bacanje - 64:66!

32. minut - Dobra odbrana Zvezde, Teodosić je ukrao čistu loptu, poslao pas za Davidovca, ali srpskom reprezentativcu beži lopta - 63:66!

Foto: Starsportphoto©

 

31. minut - Poeni za Donte Hola, a na drugoj strani šutira Miloš Teodosić, reklo bi se pod faulom, ali se sudijska trojka nije oglasila - 63:66!

Treća četvrtina: 

30. minut - Nastavlja Teodosić da proigrava Bolomboja iz svih pozicija, Rus sada ima 11 poena, ali na drugoj strani je prethodno posle ofanzivnog skoka bio dobar Donte Hol - 63:64! Kraj treće četvrtine...

29. minut - Pleše Teodosić po terenu u ovim momentima, sada je poslužio Bolomboja koji je mudro sačekao kontakt i pogodio uz faul, a potom centar Zvezde koristi i dodatno slobodno bacanje - 61:62!

28. minut - Sjajan potez Nemanje Nedovića koji pogađa foluter, a na drugoj strani reakcija Džoela Bolomboja koji tera Donte Hola na grešku. 

27. minut - TEODOSIIIIĆ! Veoma važna trojka za Crvenu zvezdu, vratio se iskusni košarkaš na parket i odmah raspalio atmosferu u Areni, ali vraća to Majk Džejms - 56:60!

Foto: Starsportphoto©

 

27. minut - Nastavja se Zvezdino mučenje u napadu, a ništa bolje nije ni u odbrani. Serija Monaka preko Motejunasa i Džejmsa, gosti imaju +5! Reaguje tajm-autom Duško Ivanović - 53:58!

26. minut - Još jedna greška Šabaza Nejpira koji gubi loptu na protivničkoj polovini i faulom šalje Kemba Vokera na liniju penala. Siguran je Amerikanac oba puta i vraća rezultatsku klackalicu na stranu Monaka - 53:54!

25. minut - DAVIDOVAAAAAAAAC! Ostao je sam srpski reprezentativac u ćošku, sačekao pas Šabaza Nejpira i pocepao mrežicu - 53:52!

25. minut - Igra se koš za koš u ovim momentima, Motejunas pogađa na jednoj strani sa niskog posta, vraća to Šabaz Nejpir koji je olako izbacio Majka Džejmsa - 50:49!

24. minut - Novi koš za Džona Bruna koji je upisao već sedam u trećoj četvrtini, ali uzvraća ekspresno Marko Simonović nakon prodora - 48:47!

23. minut - Dobro čita situaciju Marko Simonović i vraća loptu u koš nakon pokušaja Šabaza Nejpira - 46:45!

Foto: Starsportphoto©

 

22. minut - Promašaj Šabaza Nejpira koji je potom bez potrebe pomogao Gedraitisu u odbrani, kažnjava to Džon Braun! Na drugoj strani neprecizan pokušaj Marka Simonovića, preokret Monaka nakon samo minut i po igre, reaguje tajm-autom Duško Ivanović - 44:45!

21. minut - Loš napad Crvene zvezde koji je istekao, a na drugoj strani trojka za Okoba nakon ofanzivnog skoka Motejunasa - 44:41!

Druga četvrtina:

20. minut - Zahvaljujući dobroj enegriji u odbrani Zvezda je u finišu druge četvrtine stekla šest poena prednosti - 44:38!

20. minut - NEDOVIIIIIIIIIĆ! Sjajna reakcija Bolomboja u odbrani, lopta je za Zvezdu, a Nemanja Nedović cepa mrežicu - 42:38!

19. minut - Dobar napad Zvezde nakon tajm-auta, na liniju penala je otišao Džoel Bolomboj i pogodio oba slobodna bacanja - 39:38! Rezultatska klackalica u finišu prvog poluvremena...

Foto: Starsportphoto©

 

19. minut - Uzvraća Monako istom merom i pravi 5:0 seriju, sada tajm-autom reaguje Duško Ivanović. Trojku pogađa Outara, a potom i laki poeni za Kornelija u kontri nakon Nejpirove izgubljene lopte - 37:38!

18. minut - GEDRAITIIIIIIIS! Ponovo je Litvanac najbrži u kontri i ponovo pali prepunu Arenu, reaguje Saša Obradović tajm-autom nakon mini serije Crvene zvezde - 37:33!

18. minut - Nova greška Majka Džejmsa, koristi to Marko Simonović koji se upisuje u strelce - 35:33!

17. minut - Silovito zakucavanje Donte Hola, ali istom merom uzvraća Džoel Bolomboj na drugoj strani posle spektakularnog dodavanja Šabaza Nejpira - 31:31!

17. minut - Prekida seriju gostiju Rokas Gedraitis koji je bio precizan sa linije penala nakon faula koji pravi Majk Džejms - 31:31!

16. minut - Outara pogađa za tri poena... Na drugoj strani nesportski faul Miloša Teodosića, a sa linije penala siguran je Dialo - 29:31!

Foto: Starsportphoto©

 

16. minut - Nastavlja se Zvezdino mučenje u napadu, sada za tri poena nije pogodio Rokas Gedraitis, na drugoj strani promašaj Monaka, ali će "kneževi" nakon tajm-auta imati još jedan napad budući da je lopta nakon skoka ispala Luki Mitroviću. 

15. minut - Prelepi potezi Nemanje Nedovića koji je još jednom promešao odbranu Monaka, ali na drugoj strani rešeta Majk Džejms koji pogađa novu trojku - 29:26!

15. minut - Obe ekipe su u bonusu nakon faula Majka Džejmsa! Vraća Duško Ivanović na teren Rokasa Gedraitisa, a van igre ide Dalibor Ilić - 27:23. :

14. minut - Pogađa za tri poena Majk Džejms, muči se Crvena zvezda u napadu, ali seriju gostiju prekida Luka Mitrović - 27:21!

13. minut - Promašaj Nedovića, ali se srpski reprezentativac iskupio na drugoj strani, povukao kontru i imaće dva slobodna bacanja nakon faula Brauna. Siguran je Nemanja sa linije penala - 25:16!

12. minut - Sjajna reakcija Šabaza Nejpira u odbrani koji krade "čistu" loptu Eliju Okobu, ali ga faulom seče Braun. 

Foto: Starsportphoto©

 

11. minut - Greška Luke Mitrovića u napadu koju kažnjava Džon Braun pogotkom sa poludistance - 23:16!

Prva četvrtina:

10. minut - Vrhunska odbrana Luke Mitrovića, poslednji napad imala je Zvezda i koristi ga Šabaz Nejpir koji pogađa uz zvuk sirene - 23:14!

10. minut - NEJPIIIIIIIR! Još jedna trojka crveno-belih, ima Zvezda sedam razlike na 40 sekundi pre kraja prve četvrtine, tajm-autom reaguje Saša Obradović - 21:14!

9. minut - Sjajan potez Nemanje Nedovića koji je promešao odbranu Monaka i onda elegantno položio loptu u koš, sledi na drugoj strani novi promašaj Vokera - 18:14!

9. minut - Promašaj Kembe Vokera na jednoj i Dejana Davidovca na drugoj strani. Ipak, imaće Crvena zvezda novi napad nakon faula Donte Hola nad Lukom Mitrovićem. 

8. minut - GEDRAITIIIIIIIIIIS! Zapalio je mrežicu litvanski reprezentativac i pogodio četvrtu trojku iz isto toliko pokušaja - 16:14!

Foto: Starsportphoto©

 

7. minut - BUM! BUM! BUM! Još jedna trojka, kao kap, uz zvuk sirene za Rokasa Gedraitisa. Vraća to na drugoj strani Korneli - 13:14!

6. minut - Još jedna dobra odbrana Zvezde, sada je loptu u aut poslao Majk Džejms! 

6. minut - GEDRAITIIIIIS! Silno je motivisan Litvanac, sada je u kontri "po burek" poslao Amadu Dialoa i pogodio novu trojku - 10:11!

5. minut - Dobra odbrana crveno-belih, ali je uz zvuk sirene pogodio Majk Džejms za tri poena - 7:9, ne vraća to na drugoj strani Gedraitis iako je blokada Kornelija bila sumnjiva - 7:9!

5. minut - Ponovo energija Adama Hange u odbrani donosi lake poene u kontri, u "ofsajdu" je bio Gedraitis i lagano zakucao za novo vođstvo Crvene zvezde - 7:6!

4. minut - U strelce se upisuje Eli Okobo, na drugoj strani novi faul pravi Domantas Motejunas pa će Litvanac morati na klupu, a na terenu je Korneli - 5:6. 

3. minut - GEDRAITIIIIIIS! Planula je Arena nakon prve trojke crveno-belih večeras, Hanga je povukao kontru nakon dobre odbrane, proigrao Litvanca koji je bio sam i pogodio - 5:4!

Foto: Starsportphoto©

 

 

3. minut - Lako je Miloš Teodosić izbacio Eli Okoba u odbrani, prošao i sa vrha kapice proigrao Adama Hangu za prve poene Crvene zvezde večeras - 2:4! 

2. minut - Još jedna loša reakcija Simonovića u napadu koji promašuje zicer, u tranziciji šutra Majk Džejms i pogađa za tri poena - 0:4. 

2. minut - Prvi poen na meču postiže Motejunas sa linije penala, svemu je prethodila izgubljena lopta Marka Simonovića i faul Majka Tobija - 0:1!

1. minut - Utakmica je počela, prvi napad na meču za Monako! Odmah dobra odbrana Crvene zvezde i izgubljena lopta za Džarona Blosomgejma, ali ne uspevaju to da kazne na drugoj strani Miloš Teodosić i Majk Džejms, tvrd početak utakmice u Areni - 0:0.

Startna petorka Zvezde: Teodosić, Hanga, Giedraitis, Simonović i Tobi! 

19:52 - Kao i svake godine kada Saša Obradović igra protiv Crvene zvezde, legendarni košarkaš dobio je skandiranje pri ulasku u dvoranu. 

Foto: Starsportphoto©

 

19:47 - Velike ovacije dobio je trener Crvene zvezde - Duško Ivanović! 

19:25 - Trener Monaka Saša Obradović istakao je da sastav Crvene zvezde izgleda bolje nego prošle sezone, ali da je sezona duga te da će mnogi faktori uticati na krajnji rezultat.

- Bolji tim nego prošle godine, ambicije su sa razlogom veće. Trener ima zadatak da sve to uklopi. Ova sezona će biti izazovna, nije stvar samo taktike. Duga je sezona, menjaju se raspoloženja, a ko bolje bude plivao proći će bolje - rekao je Obradović pred meč. 

19:20 - Odlučio je Duško Ivanović da u odnosu na sastav koji je igrao protiv Žalgirisa napravi jednu promenu pa je među 12 Stefan Lazervić, a nema Jaga Dos Santosa. 

19:00 - Dobro došli na lajv prenos utakmice trećeg kola Evrolige između Crvene zvezde i Monaka. Sve detalje sa ovog meča možete pratiti uživo uz portal Informer.rs!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija