• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

18.10.2023

21:59

Monako na krilima Majka Džejmsa srušio Zvezdu!

Starsportphoto©

Crvena zvezda

Monako na krilima Majka Džejmsa srušio Zvezdu!

Podeli vest

Košarkaši Crvene zvezde doživeli su poraz od Monaka u 3. kolu Evrolige u beogradskoj "Areni" 82:76 (14:23) (24:21) (26:19) i (18:13) po četvrtinama.

Najzaslužniji za prvu pobedu Monaka u ovogodišnjem izdanju Evrolige bio je, ko drugi, Majk Džejms sa postignutih 18 poena uz 11 asistencija. Za Crvenu zvezdu istakli su se Rokas Gidreatis sa 20, odnosno Nemanja Nedović 15 i Džoel Bolomboj sa 11 koševa.

Pre sudijskog podbacivanja, trener gostiju Saša Obradović dočekan je ovacijama sa prepunih tribina "Arene", a topao doček dobio je i bivši košarkaš Crvene zvezde Džordan Lojd, koji nije bio u sastavu "kneževa" zbog oporavka nakon operacije leđa.

Foto: Starsportphoto©

Saša Obradović

Obe ekipe su u meč ušle sa dosta nervoze i nekoliko ishitrenih rešenja u napadima pa je prvi koš viđen tek nakon dva minuta igre i to pogotkom Donatasa Motijeunasa sa linije za slobodna bacanja. Ispratio ga je Majk Džejms trojkom, a zatim se probudila i četa Duška Ivanovića. 

Prvo je Miloš Teodosić fantastičnom asistencijom namestio lake poene Adamu Hangi, da bi odmah zatim usledio pogodak nestvarnog Rokasa Gidraitisa za tri poena.

Foto: Starsportphoto©

Rokas Gidraitis

Upravo je fantastični litvanski šuter obeležio prvu četvrtinu sa ubačenih 14 poena, od čega jedan nestvaran pogodak za devet metara sa jedne noge pri isteku napada. Na krilima sjajne odbrane i dobre igre u napadu, crveno-beli su prvu četvrtinu okončali sa devet poena prednosti (23:14).

Brzo je vođstvo crveno-belih istopljeno i to prvenstveno neverovatnim Majkom Džejmsom. Američki bek koji je već bio viđen na izlaznim vratima Monaka pred kraj prošle sezone, zatrpao je koš u "Areni" pogocima izvan linije šest metara i 75 centimetara i tako doveo goste do vođstva na četiri minuta do kraja prvog poluvremena.

Foto: Starsportphoto©

Majk Džejms

Međutim, sjajnom reakcijom igrača nakon tajm-auta Duška Ivanovića, Crvena zvezda je dodala gas i na poluvreme otišla sa šest poena plusa 44:38. 

Drugo poluvreme nije krenulo po volji mnogobrojnih simpatizera kluba sa malog Kalemegdana. Zvezda se u napadu mučila, a u odbrani nije mogla da zaustavi Monako i još uvek silno motivisanog Džejmsa.

Tada je na scenu stupilo iskustvo i umeće Miloša Teodosića. Bivši reprezentativac Srbije je odmah pogodio trojku, a zatim namestio nekoliko lakih poena, pre svih, Džoelu Bolomboju. Uprkos sjajnom doprinosu veterana, domaćin je treću deonicu izgubio 26:19, pa je u poslednjih deset minuta ušao pri rezultatu 64:63 u korist gostiju. Upravo je ta prednost od pola koša, ispostaviće se, dovoljna kako bi održala Monako psihički u igri prilikom napadačkih serija igrača Duška Ivanovića. Šabaz Nejpir je imao četvrtinu za zaborav sa dve prodate lopte i četiri promašaja iz isto toliko pokušaja.

Crvenu zvezdu očekuje dan pauze pa teško gostovanje Virtusu u Bolonji (20. oktobar), dok Monako putuje natrag za kneževinu gde će ugostiti berlinsku Albu.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!
Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!

Ovlašćena službena lica Ministarstva unutrašnjih poslova Direkcije policije Policijske uprave za grad Beograd Uprave saobraćajne policije SPI za uviđaje saobraćajnih nezgoda, su po nalogu Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, 27. aprila ove godine odredila zadržavanje u trajanju od 48 sati Č.L. (21) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

28.04.2024

13:31

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija