• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

21.10.2023

18:28

Zvezda se namučila, ali na kraju slavila, moraće bolje protiv Lajpciga

Starsportphoto

Crvena zvezda

Zvezda se namučila, ali na kraju slavila, moraće bolje protiv Lajpciga

Podeli vest

Fudbaleri Crvene zvezde igraju meč 12. kola Superlige protiv Javora na "Marakani". Trenutno je poluvreme i domaćčin vodi 1:0 autogolom Đorđa Skoka od 15. minuta.

Crveno-belima je ovo poslednja provera pred gostovanje Lajpcigu u sredu u utakmici 3. kola Lige šampiona.

Crvena zvezda - Javor 3:2 (1:0)

Grad: Beograd Stadion: Rajko Mitić Gledalaca: 4.000 Sudija: Nenad Minaković Strelac: Skoko 15 (ag), Olanjinka 56 - Điga 53 (ag), Bosić 65 Žuti kartoni: Petrović, Ilić

Crvena zvezda: Glazer - Điga, Mijailović, Dragović - Nedeljković, Stamenić (od 67. Katai), Kanga (od 76. Hvang), Lučić (od 74. Kraso) - Ivanić – Olanjinka, Ndiaje (od 72. Mijatović)

Trener: Barak Bahar

Javor: Manojlović - Kopitović, Tojčić, Skoko, Miletić - Dukure (od 77. Obradović), T. Petrović (od 67. Milošević), Eliomar (od 53. Bosić) - Gojković, Dolmagić (od 77. Ilić) - Bajere.

Trener: Milovan Milović

 

Trener Barak Bahar izveo je tim koji verovatno neće izaći na teren u Nemačkoj. Nema Osmana Bukarija, koji je povređen i In Bom Hvang je na klupi, jer bi trebalo još da odmara i što spremniji dočeka duel na "Red Bul Areni".

UŽIVO:

DRUGO POLUVREME: 

90. minut: Kraj utakmice. Crvena zvezda je pobedila Javor. Sledeća utakmica je protiv Lajpciga u gostima u sredu. 

89. minut: Kakav zicer Aleksandra Kataija, izašao je sam pred Manojlovića i gađao pravo u njega. Ostaje 3:2.

87. minut: Ponovo je Điga nespretno reagovao i malo je falilo da ga pokloni Javoru još jedan gol.

80. minut: Kakvo veče za Jovana Mijatovića. Ušao je u igru pre pet minuta umesto Šerifa Ndiajea i pokazao odmah da je Zvezdina budućnost u njenoj deci. Fantastičnim golom glavom doneo je novu prednost crveno-belima. 

72. minut: Ozbiljno pljšti kiša, ali to ne sprečava Javor da pokuša da dođe do senzacije na "Marakani".

65. minut: GOOOOL. Bosić je ušao u igru pre nekoliko minuta i očigledno je to bio fantastičan potez. U trku je izbacio celu dobranu Crvene zvezde i preciznim šutem doneo izjednačenje Javoru. 

56. minut: Nije dugo trajala radost Javora. Brzo je reagovala Crvena zvezda, a Nigerijac Olanjinka je dao gol za 2:1. 

53. minut: GOOOOL. Izjednačio je Javor autogolom štpera Nasera Đige, u dva poteza Ivannjčani su realizovali kontru, Dolmagić je ubacio loptu u peterac, a Điga umesto da je izbije, matirao je Glazera. Opet Zvezda ulazi u nervozu. 

46. minut: Počelo je drugo poluvreme.

PRVO POLUVREME:

45. minut: Kraj prvog poluvremena. 

41. minut: Olanjinka je imao priliku, pošto mu je loptu dodao Ndiaje, ali nije bilo promene rezultata.

39. minut: Korner za Javor nije urodio plodom, jer je loptu glavom iz šesnaesterca izbacio Marko Stamenić. 

34. minut: Opet je Crvena zvezda imala korner, šesti na meču. I dalje je bolji rival, mada kao da je usledio nešto mirniji period igre. 

28. minut: Auuu, kakva šansa Ivanića, zatreao je prečku. Malo je falilo da ovo uđe. Ne stižu igrači Javora da uzmu vazduha, koliko ih je domaćin stegao. 

24. minut: Ndiaje je pogodio stativu. Prišao je jako blizu golmanu Manojloviću i dobio udarac u lice. Ipak, sudija je pokazao da se igra nastavi. 

19. minut: Imao je Javor odlične dve prilike, pokušao je iz kornera odmah da reaguje na primljen gol, ali bezuspešno. Domaćin nastavlja da presira. 

15. minut: GOOOOL. Vodi Crvena zvezda autogolom Đorđa Skoka. Sve je uradio ko bi drugi do Mirko Ivanić. I naterao je štopera protivničke ekipe da matira sopstvenog golmana. 

15. minut: Već četvrti korner za Zvezdu, izveo ga je Kanga, ali lako je ispucao loptu neko od Javorovih igrača. Ogroman pritisak srpskog šampiona, sve radi da dođe do ranog vođstva. 

Foto: Starsportphoto

 

14. minut: Ne posustaje Crvena zvezda. Posle kornera loptu je zahvatio Ivanić, sproveo je do Olanjinke, ali napadač je opet bio neprecizan. 

11. minut: Najbolja prilika za Crvenu zvezdu. Olanjinka je pogodio prečku. Ispred Manojlovićevog gola stajala su petorica igrača Javora, ali da je Nigerijac samo malo niže gađao, ne bi ništa mogao niko da uradi. 

8. minut: Opasna prilika Ivanjičana. Bio je korner, a lopta je ispred gola stigla do Kristijana Tojčića, koji je glavom gađao. Malo neprecizan udarac, preko gola je završila ta lopta. 

4. minut: Prvu ozbiljniju šansu imala je Crvena zvezda, kada je Kosta Nedeljković ubacio loptu za Stamenića. Ipak, reagovao je Kopitović i sprečio domaćina da rano povede. 

1. minut: Utakmica je počela.

 

Standings provided by Sofascore

 

18.15: Trener Radovan Ćurčić nije bio preterano optimističan pred gostovanje Crvenoj zvezdi. Ipak, on i ne vodi utakmicu, jer je suspendovan, već njegov pomoćnik Milovan Milović.

- Idemo na noge jednom od najboljih timova Srbije i Zvezda je apsolutni favorit na ovom meču, međutim, nije ovo utakmica u kojoj nemamo šta da izgubimo. Da bi se pariralo ovakvom protivniku mora da se uloži mnogo energije, trčanja i maksimalna koncentracija. Naš cilj je da iz te utakmice izađemo bezbolno i „neoštećeni“ za ono što nas očekuje za nekoliko dana kod kuće, protiv Napretka iz Kruševca. Potrebna je velika potrošnja da bismo ostavili dobar utisak na "Marakani" - rekao je Ćurčić.

18.02: Poslednji put Crvena zvezda nije uspela da da gol Javoru u oktobru 2020. godine (0:0). Nakon toga, ekipe su se sastale tri puta i crveno-beli su svaki put slavili. 

17.55: Neobična je situacija u redovima srpskog šampiona, jer trener Barak Bahar ne daje izjave otkad je njegova država Izrael u ratu. Juče je pred utakmicu pričao fudbaler Marko Stamenić, koji je naglasio da se pobeda podrazumeva.

- Nastavljamo takmičenje u prvenstvu, a zatim ćemo igrati na svaka tri dana, uz mečeve Lige šampiona. Neće biti ni malo lako, međutim bićemo oprezni i sa jednim ciljem ćemo ulaziti u svaki meč, a to je pobeda. Već protiv Javora, biće prilika da prikažemo dobru igru, kao što su to učinila Zvezdina deca u Kupu Srbije, a zatim da u dobrom raspoloženju krenemo put Lajpciga - rekao je Stamenić. 

Foto: Starsportphoto

 

17.50: Crveno-belima je ovo poslednja provera pred duel sa Lajpcigom u Ligi šampiona, mada Barak Bahar i dalje nema na raspolaganju sve igrače. Bukari je povređen, dok In Bom Hvang nije još sto odsto fit.

17.40: Dobro došli na blog posvećen utakmici 12. kola Superlige, koju će na "Marakani" odigrati Crvena zvezda i Javor iz Ivanjice. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Mađarska otvara nova pristupna poglavlja sa Srbijom! Sijarto: Centralna Evropa i zapadni Balkan mogli bi da budu most između Istoka i Zapada
Politika

Mađarska otvara nova pristupna poglavlja sa Srbijom! Sijarto: Centralna Evropa i zapadni Balkan mogli bi da budu most između Istoka i Zapada

Mađarska će tokom svog predsedavanja Evropskom unijom, koje počinje 1. jula, otvoriti nova poglavlja u pristupnim pregovorima sa Srbijom i voditi međuvladine razgovore sa svih pet kandidata za članstvo Zapadnog Balkana u okviru svojih nastojanja da ubrza proširenje EU u tom regionu, izjavio je danas ministar spoljnih poslova i trgovine Peter Sijarto.

26.06.2024

12:58

TV

Roditelji odgovaraju za nezakonita dela svoje maloletne dece! Nastavnica ranjena u "Ribnikaru" ima pravo na naknadu materijalne štete! (VIDEO)
Live TV

Roditelji odgovaraju za nezakonita dela svoje maloletne dece! Nastavnica ranjena u "Ribnikaru" ima pravo na naknadu materijalne štete! (VIDEO)

Pred Višim sudom u Beogradu, u ponedeljak, održan je parnični postupak protiv tuženih Miljane i Vladimira Kecmanovića, roditelja maloletnog dečaka koji je 3. maja prošle godine počinio masakr u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru po tužbi ranjene nastavnice Tatjane Stevanović. Na ovu temu govorili su novinarka Informera Jelena Rafailović i advokat Dragoš Cukavac.

26.06.2024

13:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Planeta

Konačno slobodan! Ovako sada izgleda Džulijan Asanž! (FOTO, VIDEO)
Planeta

Konačno slobodan! Ovako sada izgleda Džulijan Asanž! (FOTO, VIDEO)

Osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž izjasnio se krivim po jednoj optužbi za pribavljanje i objavljivanje vojnih tajni SAD, kao rezultat dogovora sa tužiocima američkog Sekretarijata za pravosuđe, čime je obezbedio sebi slobodu, a time je završena i duga pravna saga koja je pokrenula debate o slobodi štampe i nacionalnoj bezbednosti.

26.06.2024

11:28

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija