• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

25.10.2023

23:26

OCENE Samo Glazer i Dragović drže nivo, Olajinka sa Endiajeom ispao iz vinkla! Ivanić da se zamisli!

AP PHOTO

Crvena zvezda

OCENE Samo Glazer i Dragović drže nivo, Olajinka sa Endiajeom ispao iz vinkla! Ivanić da se zamisli!

Podeli vest

Fudbaleri Crvene zvezde poraženi su večeras od Lajpciga 3:1 (1:0) u utakmici trećeg kola G grupe Lige šampiona.

Nemački tim kaznio je greške crveno-belih i do trijumfa došao golovima Davida Rauma u 12, Ćavija Simonsa u 59. i Danija Olma u 84. minutu.

Poraz srpskog šampiona mogao je da bude i teži, ali je golman Omri Glazer ponovo imao nekoliko sjajnih odbrana. Uz njega, prelaznu ocenu zaslužio je i kapiten Aleksandar Dragović iako je njegova odbrana primila tri komada.

Kod popularnog "Draga" je uvek vidljiv taj kapitenski pristup, nije baš uvek profesorski, sa kojim ponekad sludi ofanzivce rivala (godine su to, jasno i iskustvo), ali ovog puta možemo da konstatujemo da su on i golman Glazer bili iznad ostalih.

Mijailović bek i štoper, a dečko zadnji vezni, Mitrović ponovo bez konkretnog učinka, Stamenić nevidljiv, ne računajući gol...   

Olajinka i Endijae skroz odsečeni... Ukratko.

Posle poraza Jang Bojsa od Mančester Sitija ostaje borba sa Švajcarcima za mesto broj tri, ali mnogo toga Bahar mora da koriguje u igri crveno-belih.

Omri Glazer 7 - Primio je izraelski čuvar mreže dva gola, ali još jedanput pokazao da je uzdanica crveno-belih na gol-liniji. Nije mogao ništa kod golova, a skinuo je nekoliko zicera igračima bundesligaškog nivoa. Posebno je zapala za oko intervencija u prvom poluvremenu, kada nije dao lopti koja je vrištala "goooool" da pređe crtu. U finišu prvog dela još jedna nerealna reakcija... U nastavku je primio još jedan gol, ali i spasio srpskog šampiona u još dve situacije, u kojima su svi na stadionu već videli pogotke.

Foto: Starsportphoto

 

Srđan Mijailović  6 - Ljudi, dečko je zadnji vezni, a ne bek. Desni bek. Okej, Bahar odgovara postavku igre, za to je (skupo) plaćen, ali... Prvi gol nemačkog kluba pao je na njegovoj strani, pre toga izblokirao šut, u nekoliko navrata odreagovao korektno. U nastavku je čak posle izlaska Rodića i tumbanja završio kao desni štoper, neverovatno. 

Naser Điga 6  - Protiv Jang Bojsa, odigrao odlično, ali sam je sebe ubio, igranjem rukom i penalom za rivala. Zašto to pominjemo? Zato što je na Red Bul Areni više mnogo više kikseva, nego dobrih poteza. U prvom poluvremenu nije bio vinklu, u nastavku se trgnuo, ali to je malo od štopera koji može mnogo više i koji je doveden kao mega pojačanje.

Aleksandar Dragović 7 - Počeo odlično, u njegovom stilu vrhunski se postavljao i uglavnom maniru pravog kapitena odigrao treći meč ove sezone u Ligi šampiona, ali kad odbrana primi tri komada, a on je komandant Zvezdine defanzive, onda, nema šta, i on se utopio u sivilo tima i uprkos tome, ali i učešću kod jedinog gola Zvezde zaslužio "tananu" sedmicu. 

Milan Rodić 5,5 - Za "večitog" levog beka srpskog šampiona još jedno standardno izdanje. Dok je imao snage gurao je nekako. Počeo dobro, sa kvalitenim intervencijama, čvrst u duelu, jedan takav sa Simakarom će se pamtiti, imao i šansu posle centaršuta Hvanga iz kornera, ali to je bilo sve. Izdržao je do 65. minuta kada ga je zamenio mladi Nedeljković. 

Foto: AP PHOTO

 

Hvang Hičan 6,5 - Vidi se da je pojačanje, odličan prijem lopte, dobro se i oslobađa iste, ali sve to je uzalud kad se meč izgubi. Mogli bi da kažemo da nema s kim da igra, ali to mu je što mu je. Na startu meča je odlično šutirao sa distance, lopta završila pored gola, izveo odlična korner kod Rodićeve šanse. Imao je ulogu pleja na Red Bul Areni, dobro se snalazio, koliko su mu to defanzivci bundesligaša dozvolili. 

Marko Stamenić 6,5 - U prvom poluvremenu njegova klasika, neprimetan, prosečan gledalac bi rekao da nije uradio ništa. Očigledno završava poslove koje mu daje Bahar. Taman posla da je uvek tako. Iz "nevidljivosti" se vratio u 69. minutu kada je posle šuta Dragovića iz peterca zatresao mrežu Lajpciga. 

Foto: AP PHOTO

 

Mirko Ivanić 5,5 -  Krivac za prvi gol, delovao nekako bez snage u prvom poluvremenu,anemično, imao jednu šansu, ali malo je to... Izgubio je loptu na levoj strani, da bi "bikovi" iz tri poteza prebacili loptu na drugu stranu, gde se našao Raum i savladao Glazera. U drugom poluvremenu imao šansu koju nije iskoristio. Igra ispod proseka jednog od miljenika Delija.  

Stefan Mitrović 5,5 -  Dečko trči, trudi se, ali bez doprinosa, konkretnog učinka. Ovo mu je još jedan nastup u Ligi šampiona bez konkretnog učinka. Malo, ali samo malo bolji u odnosu na prethodni meč protiv Jang Bojsa na Marakani. Nije ga tek tako izraelski stručnjak izveo iz igre u 65. minutu i zamenio Vladimirom Lučićem.  

Peter Olajinka 5 - Našao se u spornoj situaciji, kod penala koji je poništen posle VAR. Odsečen na polovini Lajpciga, učinak više nego "tanak", da ne kažemo nikakv, zato ga je Bahar i zamenio već na startu drugog poluvremena. 

Šerif Endijae 5 - Izborio jednu loptu na polovini Lajpciga i napravio šansu Ivaniću. I on je jedan od onih koji su bez učinka završili meč. Zamenjen omladincem Mijatovićem u drugom poluvremenu.

Izmene: 

Osman Bukari (od 46.) 6 - Ušao umesto Olajinke na startu drugog poluvremena, sa njim je Zvezda dobila na živosti u napadu, drmao je, pretio defanzivcima Lajpciga. U svakom slučaju bio je konkretniji od Olajinke 

Vladimir Lučić (od 65.) 6,5 - Zamenio Stefana Mitrovića, a i za njega važi isto što i za Bukarija. U nekoliko navrata napravio je dar-mar sa strane, ali to je bilo sve. Trebalo bi da ima veću minutažu kod Baraka Bahara.

Foto: AP PHOTO

 

Jovan Mijatović (od 65.) 6 - Endijae je izašao, on ušao, trebalo je da bude jedan od faktora X Bahara, mlad, jak kao bik, otresit, već maltene u prvom kontaktu sa loptom pokazao je o kakvom se talentu radi. I njega bi Bahar trebalo više da forsira u narednim utakmicama.

Kosta Nedeljković (od 65.) 6,5 - Umesto Rodića. On je uz Lučića i Mijatovića dečko na kome će Zvezda ostati. U finišu je pogodio stativu, malo je nedostajalo da postigne gol 

Aleksandar Katai (od 80) - Umesto Stamenića na terenu. Zvezdin Magiko se za 10 i kusur minuta minuta koliko je bio u igri  našao u jednoj šansi, posle koje je mogao sa podignutim rukama i slavljem na drugove, ali... Kratko na terenu, ostaje neocenjen. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Ko ima pravo da ćuti dok nas krčkaju u karakazanu genocida?! Knežević jakom porukom poslao vaskršnju čestitku
Politika

Ko ima pravo da ćuti dok nas krčkaju u karakazanu genocida?! Knežević jakom porukom poslao vaskršnju čestitku

Predsednik Demokratske narodne partije (DNP) u Crnoj Gori Milan Knežević tradicionalnim pozdravom "Hristos Voskrese – Vaistinu Voskrese" čestitao je Vaskrs patrijarhu srpskom Porfiriju, sveštenstvu, monaštvu SPC i Mitropolije crnogorsko-primorske i svim vernicima i upitao ima li naroda na Zapadnom Balkanu koji je u prošlom ali i ovom veku više postradao nego što je srpski.

04.05.2024

17:18

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Godine mu ništa ne mogu, dobija razarajuću moć! Sve što niste znali o  PVO raketnom kompleksu Buk-M3!
Planeta

Godine mu ništa ne mogu, dobija razarajuću moć! Sve što niste znali o PVO raketnom kompleksu Buk-M3!

Ima li kraja uspešnim мodernizacijama sovjetskih i ruskih PVO raketnih sistema? Kada je počeo razvoj ”Buka (bukve)”, koji je trajao od 1972. do 1977. godine, s tim da su borbena ispitivanja počela 1977. godine, malo njih je slutilo da će ovaj naslednik ”Kuba”, na čijoj osnovi je i urađen, dočekati da bude veoma velika, gotovo neotklonjiva opasnost za sve što leti.

04.05.2024

15:06

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija