• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Jelena Nedeljković

01.11.2023

20:45

Katastrofa Baharove Zvezde: Samo bod protiv TSC-a

Starsportphoto

Crvena zvezda

Katastrofa Baharove Zvezde: Samo bod protiv TSC-a

Podeli vest

Zvezda teškom mukom povela golom Aleksandra Kataija u 84. minutu, Ifet Đakovac doneo TSC-u izjednačenje u prvom minutu nadoknade.

Fudbaleri Crvene zvezde uspeli su jedva da izvuku bod na "Marakani" 1:1 (0:0) protiv TSC-a u meču 8. kola Superlige Srbije. U utakmici koja je trebalo da bude odigrana još u septembru vodeći gol je dao Aleksandar Katai u 84. minutu, samo deset minuta nakon što je kročio na teren. Taman kada su se ponadali da je to dovoljno za pobedu, iznenadio ih je Đakovac pogotkom vrednim boda u prvom minutu nadoknade. Crvena zvezda je tako još više izgubila korak za vodećim Partizanom u trvi za titulu Superlige, pošto joj crno-beli sada beže šest bodova. U tom svetlu, ne treba da čudi što je Baharova četa ispraćena zvižducima.

Foto: Starsportphoto

 

Veliki stres preživeli su svi u taboru srpskog šampiona, jer iz gomile kornera i stvorenih prilika, skupa pojačanja nisu uspela da realizuju nijednu šansu. Na terenu su bili i Hvang, Bukari, Olanjinka, Điga i ostali fudbaleri dovedeni da prave razliku u Ligi šampiona, ali na kraju je čuveni Magiko morao da uđe da vadi kestenje iz vatre.  

Imaće razloga za brigu narednih dana trener Barak Bahar, jer mu za šest dana gostuje Lajpcig u Ligi šampiona, a igra koju mu ekipa prikazuje jedva je dostojna Superlige Srbije. 
Prilično mučenje bila je ova utakmica za Crvenu zvezdu. Igrala je pred svojim navijačima, na "Marakani", protiv tima koji osam vezanih utakmica ne zna za pobedu, ali nije uspevala da dođe do vođstva. Gledajući statistiku, posed lopte, broj izvedenih kornera, sve je bilo na strani srpskog šampiona. Međutim, ono najvažnije što se računa je falilo. Lopta jednostavno nije htela u mrežu. Pokušavali su Osman Bukari, Piter Olanjinka, najbolju priliku u prvom poluvremenu imao je Vladimir Lučić, ali niko nije bio dovoljno precizan.Sa druge strane, malo je falilo da TSC dođe do vođstva, kada je u 27. minutu sa male razdaljine Saša Jovanović gađao ka Omriju Glazeru, ali je Izraelac bio precizan. Da situacija po ekipu Baraka Bahara bude još dramatičnija, povredio se desni bek Kosta Nedeljković nakon sudara sa Josipom Ćalušićem. Zamenio ga je Lazar Nikolić u 25. minutu. 

Nije jasno šta je to pokušavao Barak Bahar, jer nijednog trenutka nije delovalo da njegovi izabranici imaju jasan cilj kako žele da igraju. Jednostavno su pritiskali, onda bi iznudili korner, gađao je ko je stigao, ali ništa od toga nije ličilo na uigranu akciju. Ni drugo poluvreme nije donelo pomak na bolje po srpskog šampiona. TSC se još više branio, većina igrača bila je u sopstvenom šesnaestercu, dok je Crvena zvezda nastavila po istom receptu. I dalje joj je polazilo za rukom da iznudi što više kornera, smenjivali su se redom na lopti Bukari, Hvang, Olanjinka, Ivanić, Lučić, ali rezultat je ostajao isti. Da je vrag odneo šalu postalo je jasno kada je Barak počeo da priprema Kataija. Valjda se nadao da će ovaj igrač, iako nedovoljno spreman, uspeti na individualni kvalitet da uradi nešto dobro. Koji minut pre njega u igru su ušli u Kraso, zatim mladi Jovan Mijatović i Šerif Ndiaje. Krenuo je srpski šampion poslednjih petnaestak minuta na sve ili ništa. 

Foto: Starsportphoto

 

Naravno, ni TSC nije došao turistički u Beograd. Branio je odlično Nikola Simić, a staloženi Lazetić mirno je sugerisao ekipi šta da radi. Podsetio je na trenutak kada mu je tim igrao protiv Vest Hema u Ligi Evrope i poveo u sred Londona, a Lazetić ostao smiren i nije se radovao. Kasnije je objasnio da nema ispoljavanja emocija dok traje meč, jer je njegov posao da pokuša da privede uspešno meč kraju. Tako i sada, nijedna emocija nije mogla da se pročita na njegovom licu, samo je smireno čekao poslednji sudijski zvižduk.

Gol Kataija u 84. minutu bio je samo površni utisak da je Zvezda nešto dobro napravila i značilka su joj potencijalno osvojena tri boda. Međutim, uskoro je usledio šok u vidu gola Đakovca, koji je an sve u redovima srpskog šampiona delovao kao hladan tuš i otrežnjenje. Zadovoljniji "Marakanu" napuštaju gosti, koji i dalje drže korak za Zvezdom u Superligi. 

Na rukovodstvu Crvene zvezde je da učini nešto, jer ovo deluje kao ozbiljno prosipanje bodova i novca. Teški dani slede na "Marakani"...
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Pitanje koje je podelilo Srbe: Kućni ljubimci u kafićima, da ili ne? (VIDEO)
Live TV

Pitanje koje je podelilo Srbe: Kućni ljubimci u kafićima, da ili ne? (VIDEO)

Tema Vikend info jutra bila je pitanje koje je kopka gledaoce, ali i goste u studiju, a to je da li psi, generalno životinje, smeju da obitavaju u kafićima i restoranima i da li je opravdano naplaćivanje njihovog boravka u objektu. O tome su polemisali Aleksandar Gavrić iz organizacije Animal Rescue Srbija, modni fotograf Dejan Milićević, Ivan Gavrilović, pevač i veterinar Srećko Radojičić.

27.07.2024

13:17

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija