• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Jelena Nedeljković

04.11.2023

20:01

Zvezda uz dramu pobedila Radnik i kupila malo mira pred Lajpcig

Starsportphoto

Crvena zvezda

Zvezda uz dramu pobedila Radnik i kupila malo mira pred Lajpcig

Podeli vest

Zvezda je konačno pobedila, pao je Radnik na "Marakani", sledi mirna priprema za Lajpcig.

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su večeras Radnik na "Marakani" 3:1 (1:0) u meču 14. kola Superlige Srbije. Pogotke za srpskog šampiona dali su Jovan Mijatović u 19, Uroš Spajić u 54. i Gelor Kanga sa bele tačke u 89. minutu. Gol nade za Surduličane pri rezultatu 2:0 dao je Nemanja Tomašević u 70. minutu i tako ostavio nadi svojoj ekipi da može do boda. Uz još jednu dramu preživela je Zvezda i sad mora da se konsoliduje i pokuša što bolje da spremi za Lajpcig, koji će dočekati u utorak (21.00) u 4. kolu Lige šampiona. 

Foto: Starsportphoto

 

Pre početka utakmice svakog igrača sačekala je u svlačionici poruka na papiru, koju su ostavili najvatreniji navijači crveno-belih. Da ne bi bilo nejasnoća, prevedena je na više jezika, odnosno na svaki kojim se govori u svlačinoci. Jasnbo im je poručeno da se ne igraju sa Zvezdom, da ne prodaju alibi priče kako su se trudili i da im Zvezda nije veštački Mančester siti, već veliki klub za koji su ljudi i život davali.

Iako je znao da mu posle remija i zaostatka od šest bodova za vodećim Partizanom, pobeda treba kao vazduh, izveo je Bahar ipak izmenjen sastav. Šansu su dobili Kangva, Nedeljković, Uroš Spajić i Jovan Mijatović, dok ni na klupi nije bilo Aleksandra Dragovića. Van protokola je ostao i Aleksandar Katai, pošto je imao stomačni minus. 

Delovalo je da je ovo tim koji ipak može da dobije Surduličane i u odnosu na onaj susret sa TSC-om od pre tri dana, domaćin je bio bolji. Nije bilo previše šansi, ali su one koje su viđene bile konkretnije. Da je tim ozbiljno shvatio upozorenje, videlo se već u 19. minutu, kada je Mijatović doveo Zvezdu u vođstvo. Ivanić je u šesnaestercu uspeo da izvuče loptu između dvojice protivničkih igrača, doda je do Mijatovića, avaj je uspešno matirao Ranđelovića. Usledio je nešto mirniji period u kojem je Radnik uspevao da dođe do vazduha. Ono što je moglo da brine sve navijače Zvezde jeste što tim u tim trenucima nije izgledao kao da može da dođe do drugog pogotka. 

Foto: Starsportphoto

 

Posegao je na poluvremenu Bahar sa rešenjem koje mu je na početku sezone donosilo dosta toga dobrog. Uveo je Pitera Olanjinku da se pridruži Žan Filipu Krasou. Međutim, i taj tandem se izgleda pokvario. Kao po zlu, mnogo toga nije išlo lepo. Mir u redove crveno-belih uneo je Uroš Spajić u 54. minutu. Posle jednog prekida, trajala je akcija, lopta je stigla do Kangve, koji ju je ubacio u peterac, a tamo se najbolje snašao Uroš Spajić. Značio je ovaj pogodak timu, ali i njemu, jer je slabo dobijao šansu kod Izraelaca i ovo mu je bio prvi pogodak ove sezone. 

Foto: FK Crvena zvezda

 

A onda, kao da je neki amaterski tim, a ne šampion zemlje i učesnik Lige šampiona, Zvezda je opet izgubila koncentraciju. Postoji ona antologijska rečenica legendarnog Milana Živadinovića da je 2:0 najopasniji rezuzltat. E, taj rezultat crveno-beli ne znaju da iskoriste, sačuvaju i mirno privedu meč kraju. Opuštanje ih je jako koštalo, ali ruku na srce, i fudbaler Radnika Nemanja Tomašević u 70. minutu šutirao je tako da mu tri Glazera ne bi odbranila. Sa nekih 30 metara, lopta je zakačila stativu, odbila se i ušla u gol. Dalo je to vetar u leđa gostima da mogu do boda. Tačku na meč stavio je Gelor Kanga sa bele tačke, nakon penala koji je napravljen nad Vladimirom Lučićem. 

Nije igra Zvezde i dalje bila na zavidnom nivou, ali ostaje ekipi da se nada, kao što reče bivši trener Miloš Milojević u intervjuu za Informer, da je pobeda kao penicilin, da deluje brzo i odmah se primi. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Pravo na Politički Izbor za Pripadnike Romske Nacionalne Manjine u Srbiji
Izbori 2024

Pravo na Politički Izbor za Pripadnike Romske Nacionalne Manjine u Srbiji

Nakon jučerašnjih izbora i pobede Srpske napredne stranke, pripadnici romske nacionalne manjine u Srbiji suočavaju se sa pretnjama zbog svoje podrške ovoj stranci. Ovi incidenti predstavljaju ozbiljno kršenje osnovnih ljudskih prava, posebno prava na slobodan politički izbor, koji je svakom građaninu zagarantovan Ustavom Republike Srbije, piše operska diva Nataša Tasić Knežević, čije saopštenje prenosimo u celosti.

03.06.2024

13:31

Vesti

Realizacija zajedničkih aktivnosti na polju kulture i obrazovanja Srbije i Srpske! Održan sastanak troje ministara
Politika

Realizacija zajedničkih aktivnosti na polju kulture i obrazovanja Srbije i Srpske! Održan sastanak troje ministara

Ministar kulture Republike Srbije Nikola Selaković i ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović dogovorili su danas, na sastanku u Beogradu, sa ministarkom prosvete i kulture Republike Srpske Željkom Stojičić, realizaciju zajedničkih aktivnosti na polju kulture i obrazovanja i naglasili da je nastavak zajedničkog rada u najboljem interesu Republike Srbije i Republike Srpske, kao i srpskog naroda u celini.

03.06.2024

15:24

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

Premijera nove lutkarske predstave „Zec i Pas“
Kultura

Premijera nove lutkarske predstave „Zec i Pas“

Pozorište lutaka „Pinokio“ će u sredu 05. juna 2024. godine u 20 časova održati premijeru predstave ZEC I PAS, u režiji Silvana Omerzua, a repriza predstave „Zec i Pas“ će se održati u subotu, 08. juna u 12 časova.

03.06.2024

14:50

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija