• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Gelor Kanga Crvena zvezda Lajpcig

08.11.2023

12:02

Eh da nam je sedam-osam Kangi! Stručnjaci i navijači hvale Gabonca

Tanjug

Crvena zvezda

Eh da nam je sedam-osam Kangi! Stručnjaci i navijači hvale Gabonca

Podeli vest

Najveće iznenađenje u startnoj postavi Crvene zvezde protiv Lajpciga (1:2) bio je Gelor Kanga na kojeg ove sezone trener Barak Bahar nije mnogo računao. Opredelio se Izraelac da od prvog minuta pošalje ljubimca "delija" na teren, a postavlja se pitanje da li je omaleni Gabonac morao više da igra u dosadašnjem toku prvenstva i Lige šampiona.

Presedeo je na klupi Gelor Kanga mečeve protiv Mančester sitija, Jang bojsa i Lajpciga u Nemačkoj, pa je nesumnjivo malo ko očekivao da će se ovaj ofanzivac naći među najboljih 11 na meču protiv bundesligaša.

Mnogi navijači smatraju da je Zvezdi ove sezone potreban ratnik i borac poput iskusnog reprezentativca Gabona, pa su sa osmehom na licu dočekali vest da će Gelor zaigrati protiv favorizovanog protivnika.

 

Foto: Tanjug

 

 

Nakon poraza crveno-belih komenatori Arene konstatovali su da je Kanga ostavio pozitivan utisak, a složio se i Nenad Jestrović, nekadašnji ubojiti napadač tima iz Ljutice Bogdana.

- Prema mom mišljenju on je igrač utakmice. Neprestano je trčao, nije gubio lopte, bilo je mnogo faulova nad njim. Da smo imali 7-8 Kangi, sigurno bi dobili utakmicu. Odavno sam naučio da od 11 igrača osam mora da bude na top nivou, a trojica mogu da se šlepaju - bio je jasan bivši fudbaler Meca, Muskorna, Anderlehta i mnogig drugih klubova.

Ruku na srce, nije bilo preterano taktičke discipline sa Markom Stamenićem, nije bilo ništa spektakularno bolje ni sa Kangom, ali ono što mu niko ne može zameriti je to što se bori kao lav i vrlo često je pokretač Zvezde kada je taj segment u pitanju.

Foto: Starsportphoto

 

 

Može mu se mnogo toga prigovoriti kod prvog gola Lajpciga, ali i vrapci na grani znaju da mu defanziva nije jača strana. U nastavku meča preuzimao je odgovornost i ostavio dobar utisak na mnoge.

Kada je reka ljudi nakon meča napuštala naš najveći stadion, mogla su se čuti različita mišljenja, od "Kanga nam je bio najbolji igrač", "eh kad bi svi ginuli kao on" do "ma njegov je gol".

Ne može se svima ugoditi, ali ostaje pitanje koliko bi fudbaler koji je doneo mnogo radosti crveno-belima u godinama za nama mogao da pruži u meču od ovolike važnosti da je imao više utakmica u nogama i veće poverenje stručnog štaba.

 

 

I nekadašnji trener crveno-belih Miodrag Grof Božović smatra da je Zvezdi potreban Kanga sa svim svojim fajterskim osobinama i sposobnošću da razmrda ekipu kada je potrebno. Na društvenim mrežama su navijači komentarisli da on mora da igra jer je njihov klub sa njim bolji, a uostalom iako je u pitanju autogol imao je i zasluge kod jedinog pogotka srpskog šampiona.

 

Komentari poput "Svaka čast Kangi", "Kanga i Glazer su junaci Zvezde", "Kanga SRBENDA", "Kanga igrač utakmice, ali bitno da je Bahar procenio da se ne uklapa" ili "Kanga brat", dovoljni su pokazatelji šta navijači najtrofejnijeg srpskog kluba misle o igraču koji je doneo neopisivu radost "bombom" protiv Sparte u Pragu, ali i golom portiv Krasnodara koji mu je obeležio karijeru. Njegove mušterije bili su Gent, Milan, Ludogorec i mnogi drugi, a kada prepozna da je potreban timu, a treneri Zvezde njegovu energiju usmere na pravi način, on postane najbitniji igrač srpskog kluba.

Ukoliko makar jedan od ova dva faktora zakažu,  mnogo se namuče saigrači i u klubu i u njegovom nacionalnom timu. Ostaje sada da se vidi da li će Bahar nakon ovog meča ukazati više poverenja Kangi, ili pak nije ostavio dovoljno dobar utisak na izraelskog stručnjaka.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija