• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

11.11.2023

23:59

Hitno ponoćno saopštenje Zvezde posle skandala u Zadru!

Starsportphoto

Crvena zvezda

Hitno ponoćno saopštenje Zvezde posle skandala u Zadru!

Podeli vest

Košarkaški klub Crvena zvezda još jednom se oglasio povodom incidenta u Zadru u kom su napadnuta četiri predstavnika srpske delegacije.

Kako nije stigla reakcija iz ABA lige, iako je pred meč u tom takmičenju došlo do nemilih scena, klub sa Malog Kalemegdana je izdao novo saopštenje u kom zahteva novu reakciju.

U njemu se ponavlja i zahtev da se igra pred praznim tribinama, što su u svom oglašavanju iz KK Zadar ignorisali i pozvali navijače na meč.

I ovo saopštenje crveno-belih prenosimo u celosti:

"KK Crvena zvezda Meridianbet prinuđen je još jednom da se oglasi jer ni nakon napada na ljude iz delegacije našeg kluba i novinare koji su doputovali u Zadar – nema nikakve reakcije iz ABA lige!

Sve ono što se dešavalo u subotu uveče napadom na novinare i ljude iz delegacije KK Crvena zvezda Meridianbet je nažalost samo logičan nastavak onoga što je inicirano 08.11.2023.godine saopštenjem navijačke grupe „Tornado“ koji je bilo svojevrsan poziv na linč?

ABA liga je tom prilikom ostala nema, iako je liga koju igramo nazvana „privatnom srpskom prćijom“ ali i propustila priliku da spreči rast ničim izazvane tenzije, koja se u subotu pretvorila u nasilje i lov na naše ljude po Zadru.

Zbog svega toga, iako ih smatramo direktno odgovornima zbog ćutanja, kao čelnike ABA lige: direktora Dubravka Kmetovića, sportskog direktora Miliju Vojinovića, Vanu Dunov predsedavajuću ABA lige ( i direktorku KK Zadar ujedno), disciplinskog sudiju Hrvoja Vidana i Aleksandra Todorovića direktora za medije, da se hitno oglase i donesu konkretne odluke kako se nedeljna utakmica ne bi pretvorila u nastavak ove „kampanje“ koja je očigledno najavljena još pre tri dana. Sa kojim razlogom i u čijem interesu – nije nam poznato!

Rezultate nečinjenja, ćutanja na to saopštenje smo videli u subotu uveče ozbiljnim povredama nevinih ljudi.

KK Crvena zvezda Meridianbet zato još jednom podseća javnost da je u subotu uveče i zvanično zahtevao da se utakmica 7.kola ABA lige odigra bez prisustva publike, jer smatramo da posle svega što se dešavalo u prethodnih nekoliko dana i kuliminiralo napadima u subotu, ne postoje uslovi da se ova utakmica odigra uz prisustvo publike. Ili ćemo još jednim „trulim kompromisom“ ili novim ćutanjem ABA lige „proveriti“ da li ove akcije imaju još neku „epizodu“ sačuvanu za halu, utakmicu i košarkaše Crvene zvezde?"


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Kakav poraz Ukrajinaca! Front gori, borci "Severa" ih pregazili kod Volčanska, Bočkova i Lipca - Jurišaju na Harkov?!
Planeta

Kakav poraz Ukrajinaca! Front gori, borci "Severa" ih pregazili kod Volčanska, Bočkova i Lipca - Jurišaju na Harkov?!

Jedinice grupe "Sever" su kod Volčanska, Bočkova i Lipcova u rejonu Harkova porazile ljudstvo i opremu 36. brigade marinaca, 113. brigade kopnene odbrane i 13. brigade Narodne garde. Pored toga, odbijen je kontranapad jurišnih grupa neprijateljske 71. brigade. Ovo je na jutanjem brifingu rekao portparol Ministarstva odbrane,general-potpukovnik Igor Konašenkov.

24.06.2024

13:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija