• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

13.11.2023

16:48

Čović o napadu u Zadru: Velika sramota ABA lige!

Starsportphoto

Crvena zvezda

Čović o napadu u Zadru: Velika sramota ABA lige!

Podeli vest

Predsednik KK Crvena Zvezda Neboša Čović, povodom incidenata koji su se desili u subotu uveče u Zadru, rekao je danas da napadnuti novinari i članovi Upravnog odbora, nisu izazivali, nisu nosili obeležja kluba, niti su radili bilo šta što bi se moglo protumačiti kao provokacija.

- Novinari su napadnuti u 18 časova i 30 minuta pred njihovim hotelom, a član Upravnog odbora i njegov prijatelj su napadnuti u 20 časova i 15 minuta. Dobili su ozbiljne povrede, naročito novinari. Jednom je razbijena glava na temenu, drugom je razbijena brada - izjavio je Čović za Tanjug. 

On je rekao da su napad izvršile maskirane grupe. 

- Mogu da konstatujem da je ovo velika sramota za grad Zadar i košarkaški klub Zadar. Znamo da Zadar živi za košarku, a ovo je sramota i za regionalnu ABA ligu - naveo je Čović i naglasio da su policija i zdravstvena ustanova u Zadru profesionalno odradili svoj posao. 

On je istakao da je 8. novembra menadžment KK Crvena Zvezda najavio dolazak članova uprave sa njihovim porodicama.

- Naša delegacija u tom delu je bila sastavljena od 24 ljudi, od čega je šestoro bilo žena, sedmoro dece, od kojih jedna devojčica. Petoro su bili novinari i preostalih šest su bili roditelji te dece, koji su sa svojim suprugama prvo išli u Barselonu, a onda su nastavili za Zadar - objasnio je Čović. 

Foto: tanjug

 

Prema rečima Čovića, KK Crvena Zvezda je tražila da se meč između ovog kluba i Zadra igra bez publike, jer su navijači Zadra 8. novembra izdali saopštenje, iz koga se moglo tumačiti da će biti incidentnih situacija.

- Zvezda nije došla tamo da beži sa terena nego da igra na terenu. Bilo je manjih incidenata i ružnih provokacija prema Luki Mitroviću, skandiranja Zvezdi, ali sve u svemu, u okvirima nečega što je dozvoljeno - ocenio je Čović. 

Na pitanje da li će KK Crvena Zvezda, umesto ABA lige,  učestvovati samo u Košarkaškoj ligi Srbije, Čović je naveo da je na sastanku ligaša Srbije rekao da će Zvezda učestvovati u izradi hitnog projekta za ovu ligu, koja bi trebalo da startuje 2025. ili 2026. godine. 

- Ona mora da bude profesionalna, mora da bude sa pravilnim, finansijskim fer plejom i ostalim stvarima. Ne možete malo biti amateri, malo profesionalci, ili ste jedno ili ste drugo - zaključio je Čović. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Gudurić propušta Zvezdu?! Ovo je razlog!
Crvena zvezda

Gudurić propušta Zvezdu?! Ovo je razlog!

Srpski košarkaš Marko Gudurić doputovaće u Beograd za sutrašnji meč u kom će Fenerbahče gostovati Crvenoj zvezdi u 8. kolu Evrolige (20:45), ali njegov nastup je neizvestan, objavio je turski košarkaški portal "TrendBasket".

13.11.2023

13:42

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija