• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

28.11.2023

09:24

Briga me za Srbe na tribinama! Problematični špic preti Zvezdi!

Starsportphoto

Crvena zvezda

Briga me za Srbe na tribinama! Problematični špic preti Zvezdi!

Podeli vest

Fudbaleri crveno-belih večeras u 5. kolu G grupe Lige šampiona gostuju Jang bojsu na "Vankdorfu" (21.00, RTS 1, Arena premijum 1). Kontroverzni napadač Žan Pjer Ensame uveren je u pobedu švajcarskog tima i tvrdi da ga ne zanimaju "delije".

Udarna igla tima iz Berna, Žan Pjero Ensame, govorio je o predstojećem duelu, kao i o njegovim fudbalskim i životnim navikama.

Ubojiti špic je postigao je 137 golova za Jang bojs, a tvrdi da će i protiv Zvezde veliku pomoć imati u Bibliji.

- Uvek mi pomaže ista knjiga. Biblija. Studiram je već pet godina, pokušavam da je razumem i to mi mnogo pomaže da budem smiren i stabilan kao osoba. Učim neverovatno mnogo stvari o sebi. Takođe, lakše je tolerisati određene situacije koje vam nisu korisne.  Više-manje sam prošao, da. Može proći nekoliko dana da bih shvatio jedno poglavlje. Možete pročitati Bibliju za godinu dana. Ali onda je definitivno niste razumeli - rekao je Ensame za švajcarski "Blick".

Foto: profimedia

 

 

Optimističan je pred meč sa Zvezdom.

- Igramo kod kuće. Stadion će biti pun, a pobedom stvar je rešena. Ovo je jedinstvena prilika. To je finale. Kao kod kuće protiv Makabi Haife,  računa se samo jedno: pobeda! Pritisak je još veći. To je, kako kažemo na francuskom, igra pod pritiskom. I tu dolaze do izražaja iskustvo, stabilnost i emocije. Mi to možemo ponuditi.

Kako kaže, neće obraćati pažnju na srpske navijače.

- Nije me briga. Naši navijači će biti spremni. Moramo pretvoriti njihovu energiju u našu sopstvenu energiju. Već od zagrevanja. I mi ih pokupimo sa visokim intenzitetom na terenu.

Jang Bojs nikada nije pobedio u tri utakmice protiv Crvene zvezde.

- Još se sećamo dobro 2-2 remija u Beogradu. Jaka faza posle poluvremena i ogroman trud u poslednjih petnaest minuta. Ali sećam se i 1-1 remija u Beogradu 2019. godine, koji nas je koštao Lige šampiona. Srbi su učinili sve što su mogli da izgube vreme. Moramo biti spremni i na to.

Foto: EPAImages

 

 

Prokomentarisao je meč u prvenstvu u kojem je Jang Bojs poražen od Ciriha sa 3:1.

- To je bilo razočaravajuće, nema sumnje. Ponavljali smo greške i nismo radili ono što je trener tražio. Bilo je nekoliko utakmica koje smo potpuno kontrolisali. Možda protiv Lucerna ili Vintertur-a. Ali previše nastupa bilo je promenljivo. Ne sme biti takvog izdanja protiv Srba. Zabranjeno je ponašati se tako ako želimo da pobedimo.

Ensame je stigao u Švajcarsku u sezoni 2016/17, gde je igrao za Servet i postigao 23 gola na 31 meču. Međutim, pre nego što je postao fudbalska zvezda, suočio se sa ozbiljnom kaznom zatvora zbog nasilja nad svojom petomesečnom bebom u novembru 2015. godine. Njegova ćerka je tada imala vrtoglavicu, gubila je svest, a ozbiljno je pretilo da izgubi vid.

Godinama kasnije, 2018. godine, napadač rivala Crvene zvezde je osuđen na tri godine zatvora, uz uslovnu kaznu. Ipak, pre toga je postao heroj Jang bojsa u aprilu 2018. godine, kada im je done titulu posle 32 godine.

Iako je Ensame imao svoje trenutke slave na terenu, njegova najbolja sezona bila je upravo ona kada je Crvena zvezda preko Jang Bojsa drugi put ušla u Ligu šampiona, 2019/20. godine. Tada je postigao čak 32 gola na 32 utakmice u švajcarskom prvenstvu, iako se protiv šampiona Srbije nije istakao.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Nebojša Bakarec: Lider ZLF - Lažov od starta!
Kolumne

Nebojša Bakarec: Lider ZLF - Lažov od starta!

Prekjuče 21.6.2024. godine, na konstitutivnoj sednici Skupštine grada Beograda, jedan od novih lidera stranke Zeleno levi front (Ne davimo Beograd), Branislav Dimitrijević, je u svom prvom obraćanju pred Skupštinom grada, masno slagao.

23.06.2024

18:42

TV

Imamo li nade protiv Danske? Selektor Stojković dao jednu od njegovih antologijskih izjava! (VIDEO)
Live TV

Imamo li nade protiv Danske? Selektor Stojković dao jednu od njegovih antologijskih izjava! (VIDEO)

Selektor Srbije Dragan Stojković Piksi izovorio je legendarnu rečenicu pred odlazak u Lisabon: "Kakav bre plasman za Svetsko prvenstvo?" Tada smo pobedili. Da li ste mu verovali kada je rekao da ne treba da brinemo i da će odvesti Srbiju na Evropsko prvenstvo? Evo nas danas u Nemačkoj! Šta možemo da očekujemo u utakmici protiv Danske? Na ovu temu u "Info jutru" govorili su bivši reprezentativac Predrag Mijatović i novinar sportske rubrike Informera Ljubiša Vidović. Uživo u program javio se i Jovan Šurbatović, generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije.

23.06.2024

12:36

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija