• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

28.11.2023

18:48

"Žuto-crni manijaci"! Navijači Jang bojsa su mačji kašalj za "delije"! (VIDEO)

EPAImages

Crvena zvezda

"Žuto-crni manijaci"! Navijači Jang bojsa su mačji kašalj za "delije"! (VIDEO)

Podeli vest

Očekuje se da Crvena zvezda ponovo ima "domaćinsku" atmosferu u Bernu, kao i pre četiri godine.

Navijači Crvene zvezde broje sitno do početka ključnog meča u borbi za promeće u Evropi. Izabranici Baraka Bahara večeras od 21 čas gostuju Jang bojsu u petom kolu grupne faze Lige šampiona, a očekuje se da srpski velikan ima veliku podršku svojih navijača na stadionu "Vankdorf". 

Solidan broj pristalica Crvene zvezde stigao je tokom poslednjih dana u Bern, a švajcarska prestonica privkla je i srpsku emigraciju koja želi uživo da prati meč protiv Jang bojsa. Navijanje je počelo na glavnom trgu u Bernu i uskoro se očekuje polazak na stadion.  

Foto: EPAImages

 

Naravno, jasno je da će svoju podršku sa tribina imati i Jang bojs budući da je stadion "Vankdorf" za večerašnji meč rasprodat. Ipak, utisak je da je navijačka grupa švajcarskog šampiona "boza" u odnosu na "delije". 

Navijačka grupa poznata pod nazivom "žuto-crni manijaci" umela je u prošlosti da oduševi Evropu koreografijama, posebno u mečevima Lige šampiona. Ipak, kada to uporedimo sa atmosferom koju prave navijači u Srbiji, Grčkoj, Poljskoj... Utisak je da se radi o, uz dužno poštovanje, amaterima. 

Dokaz za to je i meč Jang bojsa i Crvene zvezde od pre četiri godine u okviru kvalifikacija za Ligu šampiona. Tada su izabranici Vladana Milojevića u Bernu imali "domaćinsku atmosferu" iako su igrali 1.350 kilometara daleko od "Marakane". 

Nakon poraza od Ciriha bilo je jasno da odnos između navijača i igrača nije sjajan, tačnije, da fudbaleri Jang bojsa nemaju previše emocija prema svojim pristalicama. Želeli su "žuto-crni manijaci" da pruže podršku svojim miljenicima posle poraza od Ciriha, ali su neki od izabranika Rafaela Vikija odmah nakon utakmice otišli u svlačionicu. 

Engleski mediji su nakon utakmice Jang bojsa i Mančester sitija pisali i o nekulturi koju su osetili na stadionu posebno usmerenu prema Džeku Grilišu koji je bio na meti domaćih navijača. Osvetio im se as "građana" samo dve nedelje kasnije na "Etihadu" kada je odbio da deli autograme i fotografiše se sa gostima iz Švajcarske. 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

"U Srbiji 2,26 miliona stambenih zgrada": Evo gde se nalaze najstarije
Društvo

"U Srbiji 2,26 miliona stambenih zgrada": Evo gde se nalaze najstarije

U Srbiji, prema rezultatima poslednjeg popisa obavljenog 2022. godine, postoji 2.261.051 stambena zgrada, navodi se u danas objavljenoj publikaciji "Stambene zgrade", u kojoj Republički zavod za statistiku (RZS) prvi put objavljuje podatke o teritorijalnom rasporedu i osnovnim karakteristikama stambenih zgrada.

09.05.2024

14:25

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija