• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

03.12.2023

18:20

KRAJ! Ubedljiva pobeda Zvezde nad Cibonom, sjajni Majk Tobi

Starsportphoto

Crvena zvezda

KRAJ! Ubedljiva pobeda Zvezde nad Cibonom, sjajni Majk Tobi

Podeli vest

Košarkaši Crvene zvezde večeras igraju u beogradskoj Areni protiv Cibone u meču 10. kola ABA lige.

C. ZVEZDA - CIBONA 84:56 (21:16, 25.13, 15:14, 23:13)

Grad: Beograd.

Dvorana: Beogradska arena.

Sudije: Belošević, Vovk, Davidov

CRVENA ZVEZDA: Lazarević, Teodosić, Davidovac, Mitrović, Lazić, Simonović, Nejpir, Tobi, Bolomboj, Ilić, Gedraitis, Jago.

CIBONA: Vukovčić, Radovčić, Perasović, Mustapić, Proleta, Majcunić, Aranitović, Štajn, Buljan, Bošnjak.

 

UŽIVO: 

ČETVRTA ČEVRTINA: 

40. minut - Lazarević postiže poene za crveno-bele, dok na drugoj strani siguran Perasović za konačnih 84:56.

38. minut - Slovenački centar u redovima Beograđana nastavlja sa sjajnim partijama i uvećava prednost sa slobodnih bacanja. 

37. minut - Zvezda uprkos velikoj prednosti igra čvrsto u odbrani, dok u napadu briljira Tobi sa novom trojkom.

35. minut - Mirnu atmosferu u Areni prekinuo je Lazarević, koji je prvo ukrao loptu gostima, a potom proigrao Ilića koji pogađa pod košem za ovacije navijača. Trener Cibone Jakša Vulić zatražio je tajm-aut, ljut je bio na svoje igrače što lako dozvoljavaju igračima Zvezde poene pod košem. 

34. minut - Posle nekoliko izgubljenih lopti i ishitrenih napada Zvezde, pogađa Jago za maksimalnih plus 23 - 72:49.

33. minut - Crveno-beli nastavljaju da uvećavaju prednost preko Tobija i Lazarevića, što bi se reklo rutinski odrađuju posao. 

31. minut - U strelce se upisao i Zvezdin centar Dalibor Ilić i to trojkom za 64:45.

TREĆA ČETVRTINA: 

30. minut - Prvi poeni Jaga dos Santosa u drugom poluvremenu, dok je na drugoj strani Cibona pogocima Vukovića i Mustapića uspela da spusti na minus 18 pred poslednjih deset minuta.

29. minut - Teodosić pogađa trojku, njegovi prvi poeni na meču. 

Foto: Starsportphoto

 

28. minut - Teodosić je napravio faul i Cibona ima bacanje. Mustafić je bio precizan. A onda opet pogodak Cibone. 

27. minut - Zagrepčani posle skoro šest minuta stižu do prvih poena i to preko Perasovića.

24. minut - Bledo otvaranje drugog poluvremena Zvezda prekida trojkama Gedratitisa i Lazića za veliko vođstvo od 56:34.

23. minut - Posle dva vezana propuštena napada, Zvezda prekida seriju poenima Marka Simonovića.

21. minut - Cibona otvara drugo poluvreme poenima Mustapića.

DRUGA ČETVRTINA: 

20. minut - Tobi siguran i sa slobodnih bacanja. Sjajno poluvreme Slovenca, koji je već sada na učinku od 14 poena. Kraj druge četvrtine, crveno-beli odličnom odbranom i predvođeni Tobijem i Mitrovićem imaju plus 17 na poluvremenu. 

19, minut - Namestio je ruku i Jago dos Santos i postiže trojku za Zvezdu, na drugoj strani Cibona trojkama Buljana i Štajna drže ekipu i igri.

17. minut - Fantastično veče Majka Tobija! Pet vezanih poena Slovenca. Vodi Zvezda 39:21 

Foto: Starsportphoto

 

16. minut - Cibona se muči napadački, ne može da dođe do poena u reketu, a agoniju prekida Mustapić trojkom

15. minut - Kakav pas Teodosića za Mitrovića pod košem, koji zakucava za ovacije u Areni.

14. minut - Zvezdiinu seriju nakratko prekida Majcukić, ali na drugoj strani novi poeni slovenačkog centra. Domaći imaju plus 12

13. minut - Crveno-beli su pojačali odbranu, Cibona nema rešenja u napadu. Treći prokockani napad gostiju kažnjava Tobi trojkom za 28:16

11. minut - Šabaz Nejpir igra dobro od prvih minuta, razigrava ekipu, a drugu četvrtinu Zvezda odtvara poenima Tobija. 

 

PRVA ČETVRTINA:

10. minut - Dva slobodna bacanja za Lazarevića. Oba puta je pogodio. Pokušao je brzo Stajin za tri poena, ali nije uspeo. Na kraju prve četvrtine - 21:16.

9. minut - Radovčić je napravio faul pri napadu Zvezde. Loptu u igru uveo je Teodosić, kombinovao sa Nejpirom, ali bez koša. Na kraju je Bošnjak pogodio na drugoj strani za 19:16.

8. minut - Nejpir je odlično odigrao u odbrani i lopta je za Zvezdu. Lazarević je gađao i pogodio za dva poena. Stajin vraća poene.

7. minut - Zvezda vodi 17:11. Nejpir je pogodio. Zatim i Luka Mitrović. Cibona je tražila tajm-aut.

6. minut - Crveno-beli brzo vraćaju prednost poenima Bolomboja i Mitrovića.

Foto: Starsportphoto

 

5. minut - Gosti iz Zagreba stižu i do vođstva. Krilni centar Domagoj Proleta je večeras šuterski raspložen. 

3. minut - Nova trojka Litvanca, ali ne istom merom ponovo uzvraća Proleta. Pljušte trojke u uvodnim minutima meča. 

2. minut - Trojka Gedraitisa za odlična početak crveno-belih, ali na drugoj strani odgovara Proleta preciznim šutem za ti poena.

1. minut - Zvezda otvara meč u Areni poenima Jaga dos Santosa. 

 

PRE MEČA

Strateg hrvatske ekipe Jakša Vulić svestan je da ih očekuje težak zadatak protiv šestostrukog prvaka Jadranske lige.
- Utakmica protiv Crvene zvezde koja nas čeka u Beogradu je za nas jedno vrlo teško gostovanje, oni su ekipa koja je do sada upisala samo jedan poraz od Partizana. Oni su u gustom ritmu utakmica i očekujemo da će izvesti kombinovanu postavu gde će Kuzmić i Ilić dobiti više minuta. Imaju i neke probleme s povredama kao recimo Hanga, međutim bez obzira na to, oni imaju toliko širok roster i sve su to izrazito kvalitetni igrači. Očekuje nas jedna vrlo zahtevna i teška utakmica - poručio je Vulić.

Foto: Starsportphoto

 

Trener na klupi Zvezde Janis Sferopulos poručuje da neće biti lako protiv Cibone, jer gosti igraju čvrsto i organizovano.

- Igramo protiv na terenu dobro organizovanog tima. Protivnik je ekipa koja igra jako dobru timsku košarku i sa naše strane moramo da budemo spremni da odigramo čvrstu utakmicu protiv Cibone - rekao je grčki stručnjak uoči duela u Areni. 

Crveno-beli, nakon trijumfa nad Efesom u petak u Evroligi žele da nastave pobednički niz i u regionalnom takmičenju. Ekipa sa Malog Kalemegdana je favorit u ovom duelu, jer su i vrhu tabele sa osam pobeda i jednim porazom, dok su gosti iz Hrvatske imaju skor 3-6.

Pratite uživo na Informer.rs prenos utakmice između košarkaša Crvene zvezde i Cibone u 10. kolu ABA lige. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vesti

Tehnološka šansa za Srbiju koja se pruža jednom u 100 godina! Moguće je napraviti industriju vrednu 10 milijardi evra u Srbiji
Politika

Tehnološka šansa za Srbiju koja se pruža jednom u 100 godina! Moguće je napraviti industriju vrednu 10 milijardi evra u Srbiji

Srbija trenutno ima jedinstvenu tehnološku šansu koja se pruža jednom u 100 godina – proizvodnja LFP baterija, izjavio je Nemanja Mikać, generalni direktor i osnivač kompanije „ElevenEs“ iz Subotice, za portal Vojvodina uživo. Mi ćemo dokazati da je u Srbiji moguće napraviti industruju vrednu 10 milijardi evra rekao je Mikać u intervjuu za naš portal.

27.07.2024

12:25

Đurić: Ponoš bi đavolu dušu prodao!
Politika

Đurić: Ponoš bi đavolu dušu prodao!

Dezerter Ponoš neprestano vrišti od zavisti što Srbija danas jača, na svim poljima! A hteo bi Ponoš, a ka tom cilju ne zaostaju ni ostali iz tajkunske ekipe lopuža, da našoj Srbiji slome krila! To im je - ideja vodilja! Da bi, po već dobro oprobanom postupku, nastavili da se sa nama i našim vitalnim državnim i nacionalnim interesima igraju, trguju i maste!

27.07.2024

12:21

TV

Pitanje koje je podelilo Srbe: Kućni ljubimci u kafićima, da ili ne?
Live TV

Pitanje koje je podelilo Srbe: Kućni ljubimci u kafićima, da ili ne?

Tema Vikend info jutra bila je pitanje koje je kopka gledaoce, ali i goste u studiju, a to je da li psi, generalno životinje, smeju da obitavaju u kafićima i restoranima i da li je opravdano naplaćivanje njihovog boravka u objektu. O tome su polemisali Aleksandar Gavrić iz organizacije Animal Rescue Srbija, modni fotograf Dejan Milićević, Ivan Gavrilović, pevač i veterinar Srećko Radojičić.

27.07.2024

13:17

Hronika

"Sram te bilo, ubico!": Haos iza zatvorenih vrata sudnice Centralnog zatvora, roditelji sasuli Blažiću sve u lice
Hronika

"Sram te bilo, ubico!": Haos iza zatvorenih vrata sudnice Centralnog zatvora, roditelji sasuli Blažiću sve u lice

Uroš Blažić iz Dubone kod Mladenovca priznao je krivicu za masakr koji je počinio 4. maja prošle godine. Na pripremnom ročištu u Okružnom zatvoru u Beogradu, Blažić je izjavio da je "ubijao sve te ljude, ali da ne zna šta ga je obuzelo te večeri". Držeći pognutu glavu tokom celog ročišta, Blažić je izazvao burne reakcije ožalošćenih porodica, koje su mu dobacivale reči poput "ubico".

27.07.2024

08:29

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija