• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

Autor: V. T.

09.12.2023

09:59

Zvezdo, sad se lomi! Slede tri meča u Beogradu

printscreen/Euroleague

Crvena zvezda

Zvezdo, sad se lomi! Slede tri meča u Beogradu

Podeli vest

Košarkaši Crvene zvezde već imaju kovertiranu želju za Deda Mraza, a ona je da do Nove godine ostvare bar još tri pobede na svom kontu u Evroligi. Možda će u prvi mah neko pomisliti "mnogo je, ako je i od Deda Mraza", ali raspored ide naruku izabranicima Janisa Sferopulosa.

 

Istina je da su oni porazom od Baskonije u Vitoriji (87:85) i s dve izgubljene utakmice na španskoj mini turneji dodatno sebi zakomplikovali život, ali vidi se svetlo na kraju tunela. Crveno-beli su trenutno 15. na tabeli Evrolige sa učinkom od četiri pobede i devet poraza. Identičan skor ima i šesnaestoplasirani Armani Milano, dok su dve gore ekipe od Zvezde i "manekena" trenutno samo Asvel i Alba, sa svega dve pobede.


Sledeće sedmice, preciznije u četvrtak od 19 časova, crveno-beli će imati zicer, jer dočekuju upravo berlinsku Albu. To će biti na papiru najlakša, a psihološki jedna od najtežih utakmica za Zvezdu ove sezone, jer pobeda ne sme da izostane. Trijumf je maltene već upisan, a što bolje izdanje Miloša Teodosića i drugova dodatno bi podiglo samopouzdanje ekipi pred spektakl i dolazak Real Madrida.

 

Foto: printscreen/Euroleague

 

 


Aktuelni prvak Evrope je u 13 rundi ostvario 12 pobeda uz poraz od Fenerbahčea u šokantnoj završnici gde je takođe ispustio pobedu. Kad se prisetimo u kakvoj su se situaciji "kraljevići" nalazili krajem prošle sezone kad su došli u Beograd da se protiv Partizana vade pri rezultatu 0:2 u pobedama u četvrtfinalu, ali su pobedili i crno-bele i krcatu Arenu, onda je jasno da će Zvezda imati malo aduta i slabo čime da iznenadi i zaplaši Madriđane. Biće to onaj meč u kojem će doslovce svaki napad, svaki poen, "svaka lopta" biti veoma važni, a pobeda će morati i zubima da se čupa. 


Međutim, ako se ponovi scenario iz 8. marta 2022. kad je Zvezda srušila Real 65:62, onda bi samopouzdanje crveno-belih probijalo plafon, pa ni treća pobeda u Beogradu ne bi bila daleko. A taj treći meč u zaredom u srpskoj prestonici Zvezda će odigrati kao nominalni gost i prilika da crveno-beli upišu i prvu pobedu "na strani". Biće to meč sa Makabijem iz Tel Aviva, koji zbog rata u Izraelu kao domaćin igra u "Pioniru".


Činjenica je, ipak, da se crveno-beli "domaćinskije" osećaju u legendarnoj beogradskoj hali nego "ponos Izraela", pa čak i ako se igra bez prisustva publike. Uostalom, Zvezda ima sedam uzastopnih pobeda nad Makabijem u Beogradu, doduše u okolnostima kad je zvanično domaćin i kad ima podršku krcate dvorane.

 

Foto: printscreen/Euroleague

 

 


Ako se dogodi scenario iz snova za Zvezdu u naredna tri meča, onda će biti mnogo lakše i oko samih novogodišnjih praznika kad slede dva izuzetno teška gostovanja. Prvo će za kraj 2023. Sferopulosovi momci gostovati Panatinaikosu 28. decembra, a onda će 2024. započeti u Istanbulu gde će podeliti megdan sa Fenerbahčeom 2. januara.


Zvezda će 4. januara biti domaćin Partizanu u drugom evroligaškom derbiju ove sezone, a i taj meč bi mogao da bude od ogromne važnosti za obe ekipe, ne samo zbog prestiža već i zbog nastavka sezone. Čini se da je prošle godine upravo drugi derbi prelomio sezonu i jednima i drugima.

 

ZVEZDIN RASPORED
DO VEČITOG DERBIJA


14. kolo (14. decembar)
Crvena zvezda - Alba                19.00

15. kolo (19. decembar)
Crvena zvezda - Real Madrid   19.00

16. kolo (21. decembar)
Makabi TA - Crvena zvezda      20.05

17. kolo (28. decembar)
Panatinaikos - Crvena zvezda    20.15

18. kolo (2. januar)
Fenerbahče - Crvena zvezda      18.45

19. kolo (4. januar)
Crvena zvezda - Partizan            20.00

 



Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Edukacija o bezbednom plivanju i veslanju za najmlađe na tihoj Tisi! Dečija SUP avantura za Međunarodni dan dece
Društvo

Edukacija o bezbednom plivanju i veslanju za najmlađe na tihoj Tisi! Dečija SUP avantura za Međunarodni dan dece

Povodom Međunarodnog dana dece, u nedelju, 2. juna u 10 časova, tiha Tisa u Čurugu, postaće epicentar edukacije i zabave za najmlađe kroz uzbudljivu SUP avanturu. Ovaj jedinstveni događaj ima za cilj edukaciju najmlađih o pravilima ponašanja u i oko vode, kao vid prevencije od neželjenih povreda na otvorenim vodama, uz stručne savete o bezbednom plivanju i pravilnom veslanju na SUP dasci.

01.06.2024

16:59

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Susret "jegulje" i "meduze"! Ovako je izgledala poseta našeg državnog vrha Hitlerovoj Nemačkoj! (VIDEO)
Srbija

Susret "jegulje" i "meduze"! Ovako je izgledala poseta našeg državnog vrha Hitlerovoj Nemačkoj! (VIDEO)

Poseta kneza Pavla Karađorđevića Berlinu 1. juna 1939. godine nekome sa strane mogla je izgledati kao potpuni diplomatski uspeh Hitlerove Nemačke. Nacisti su priredili veliku vojnu paradu, kancelar i jugoslovenski namesnik smeškali su se jedno drugom, a razmenjene su i uljudne reči hvala za oba naroda. Ipak, “iza kulisa” stvari su izgledale mnogo drugačije…

01.06.2024

09:00