• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

14.12.2023

18:15

KRAJ: Zvezda upisala petu pobedu u Evroligi!

Starsportphoto

Crvena zvezda

KRAJ: Zvezda upisala petu pobedu u Evroligi!

Podeli vest

Uživo pratite meč 14. kola Evrolige između Crvene zvezde i Albe.

CRVENA ZVEZDA - ALBA   85:71 (25:22, 26:20, 17:10, 14:18)

Grad: Beograd

Dvorana: Beogradska arena

Sudije: Fernando Roča, Karlos Peruđa, Marćin Kovalsi

Crvena zvezda: Lazarević, Teodosić, Davidovac, Mitrović, Lazić, Simonović, Nejpir, Tobi, Bolomboj, Nedović, Gedraitis, Jago

Alba: Braun, Proćida, Spanjolo, Vecel, Delov, Matišek, Šnajder, Tomas, Nikić, Olinde, Timan, Bin

 

UŽIVO: 

Četvrta četvrtina: 

KRAJ! 

39. minut - Smanjuje Alba prednost crveno-belih preko Olindea - 85:69.

37. minut - Četvrta trojka Zvezde, nisu pogodili crveno-beli ništa pod košem, ali van linije 6.75 - sjajno - 85:65!

Foto: Starsportphoto

 

36. minut - Raspucao se sada Davidovac, ponovo je ostao sam u uglu i pocepao mrežicu, potom i dobra odbrana crveno-belih - 82:62. Počinje slavlje među navijačima. 

36. minut - Ide još jedna trojka Davidvca, deluje da je sada sve gotovo u "Areni", Zvezda uprkos slabom napadu stiče 20 poena prednosti - 79:59!

35. minut - DAVIDOVAAAAAC! Seče srpski reprezentativac seriju Albe i pogađa prvu trojku večeras. Potom i dobra odbrana popularnog Dede - 76:59!

34. minut - Još uvek nema poena za Zvezdu, vraća Sferopulosa na parket svoje najbolje adute nakon novog koša Olindea - 71:57. 

33. minut - Tajm-aut Janisa Sferopulosa budući da Zvezda nema napadački ritam, na svu sreću ni Alba ne briljira - 71:55. 

32. minut - Smušen početak poslednje četvrtine za obe ekipe, serija promašaja i poena još uvek nema. 

Treća četvrtina: 

30. minut - Tačku na treći period sa linije penala stavlja Dejan Davidovac - 71:53!

Foto: Starsportphoto

 

30. minut - +17 za Zvezdu, ponovo Nejpir! 

29. minut - Novi poeni za Šabaza Nejpira, na drugoj strani na liniji penala bio je Bin, ali promašuje oba bacanja - 68:53. 

28. minut - Dugo je trajala pauza nakon faula Teodosića, većale su sudije i svirale običan faul. Dobila je Alba napad, a na isteku istkog za tri pogađa Proćida - 66:53. 

27. minut - GEDRAITIIIIIIS! Iz nemoguće pozicije na isteku napada Litvanac iz ugla pogađa za tri poena - 66:50. Potom i dobra odbrana crveno-belih, a faul u borbi za loptu pravi Mate Delov. 

26. minut - Vratio se Teodosić na parket i po staroj dobroj navici odmah poentirao. Na drugoj strani Delov je iznudio četvrti faul Mitrovića koji se seli na klupu, a šuter Albe pogađa oba bacanja - 63:50. 

25. minut - Sjajna odbrana Crvene zvezde i zicer za Nemanju Nedovića, ipak, u kontru trči Olinde i poentira pod košem - 61:48!

24. minut - Lagano poentira ponovo Rokas Gedraitis, nastavlja se serija Crvene zvezde, ali je već unarednom napadu prekida Vecel sa četiri vezana poena - 59:46!

Foto: Starsportphoto©

 

23. minut - NEDOVIIIIIIĆ! Rapsodija crveno-belih, sada je +15, mora da reaguje trener Albe - 57:42!

22. minut - Bolje je Zvezda otvorila treću četvrtinu, upisao se i Rokas Giedraitis. Udarni tandem crveno-belih mrsi mrežicu - 55:42!

21. minut - Nastavio je Nemanja Nedović tamo gde je stao u prvom poluvremenu. Levi ulaz i laki poeni. poput brzog voza kroz Albinu odbranu - 53:42. 

Druga četvrtina: 

20. minut - Raspoložen je i Džoel Bolomboj, sada zakucava nakon ofanzivnog skoka, a na drugoj strani polovičan učinak Proćide - 51:42!

19. minut - NEDOVIIIIIĆ! Posle kraće pauze ponovo Nemanja Nedović. Treća njegova trojka, opet su crveno-beli nadomak dvocifrene prednosti, a potom i poeni sa poludistance - 49:39!

18. minut - Precizan je Rokas Gedraitis sa linije penala, Litvanac je ukrao loptu Albi i potom iznudio faul - 44:38!

Foto: Starsportphoto©

 

17. minu - Simultanka Džoela Bolomboja na obe strane parketa, prvo laki poeni pod košem Albe, a potom i dobra odbrana protiv Delova - 42:38!

16. minut - Dobra reakcija crveno-belih nakon minuta predaha i još jedna trojka, druga za Rokasa Gedraitisa. Na drugoj strani ističe napad Albe - 41:36!

16. minut - Serija grešaka na obe strane, prvo promašaj Jaga, potom i Spanjola, a onda seriju Zvezde seče faulom Proćida. Tajm-aut na koji Zvezda odlazi sa dva poena viška - 38:36. 

15. minut - NEJPIIIIR! Vraća se Amerikancu zalaganje u dosadašnjem delu utakmice, povukao je kontru Šabaz i pogodio za tri poena - 38:34!

14. minut - Nastavlja se serija Albe, a potom izgubljena lopta Miloša Teodosića, Alba je na samo pola koša zaostatka - 35:34. 

Foto: Starsportphoto©

 

13. minut - Raspucani sada i gosti iz Berlina, trojku je pogodio Olinde, prethodno je precizan bio i Bin. Seriju Albe seče Šabaz Nejpir poenima pod košem - 35:32!

13. minut - Još jedna magična asistencija Miloša Teodosića koji je na tacni poslužio Majka Tobija. Ipak, ono što najviše raduje je dobro zalaganje Šabaza Nejpira na obe strane terena - 33:27. Prethodno je trojku pogodio Delov. 

12. minut - GEDRAITIIIIIS! Ide još jedna trojka za crveno-bele koji već imaju devet asistencija. Sjajna timska akcija Zvezde kojoj je prethodila dobra odbrana Nejpira - 31:22!

11. minut - Druga trojka Teodosića i to u tranziciji nakon dobre odbrane Šabaza Nejpira, već osam poena ima srpski plejmejker, uz to po dve asistencije i ukradene lopte - 28:22!

Prva četvrtina: 

10. minut - Šteta.. Stovrio je Teodosić dobru priliku za Tobija koji nije očekivao loptu. Koristi to Olinde i uz zvuk sirene i kontri smanjuje prednost Zvezde - 25:22.

10. minut - Prelepa akcija Crvene zvezde, Teodosić je pod košem proigrao Gedraitisa koji lagano zakucava, a potom iskusni plej krade loptu i polaže o tablu - 25:20!

Foto: Starsportphoto©

 

9. minut - Sporna situacija pod košem Zvezde, išao je Tomas na polaganje, Rokas Gedraitis ga je blokirao, ali sudije kažu da poeni važe. Tražio je Sferopulos proveru, nije uspeo, treneru crveno-belih ostaje još jedan čelindž - 21:20.

9. minut - TEODOSIIIIIĆ! Idealan početak meča za iskusnog srpskog plejmejkera koji tek što je kročio na parket pogađa za tri poena. Prethodno je precizan bio Tomas - 21:18!

8. minut - Promašaj Bolomboja, ali nova dobra odbrana Zvezde. Koristi to Rokas Gedraitis i upisuje se u strelce sa linije penala nakon faula Gabrijela Proćide - 18:15. 

7. minut - Pokušala je Alba presingom da oduzme loptu Zvezdi nakon tajm-auta, snašao se Džoel Bolomboj i asistirao Jagu Dos Santosu za prve poene Brazilca večeras. Potom i dobra odbrana plejmejkera crveno-belih, ima domaćin šansu da dodatno uveća prednost u finišu prve deonice - 16:13!

6. minut - Nova trojka Nedovića, a potom i dobra odbrana Zvezde. Ipak, ne koriste to crveno-beli, Mitrović gubi loptu, prvi u kontri bio je Proćida  - 14:13!

Foto: Starsportphoto©

 

5. minut -  Ne uspeva Zvezda da se odbrani, ponovo je pukla defanziva crveno-belih, kažnjava to Braun - 11:11!

4. minut - Nekoliko brzih poena na obe strane, prvo Mitrovića, a potom i Vecela nakon ofanzvnog skoka, ali prednost Zvezdi vraća laganim zakucavanjem Mitrović - 11:9!

4. minut - Vraća trojku na drugoj strani Joanis Timan, bez dileme najbolji igrač Albe ove sezone ostao je sam na vrhu kapice i kaznio odbranu Zvezde - 7:7. 

3. minut - NEDOVIĆ! Delovalo je da srpski reprezentativac nije dobro otvorio meč, a onda je "raspalio" i treći put za tri poena. Ovoga puta precizan - 7:4! 

3. minut - Sigurne su četvorke u oba sastava, prvo je precizan bio Vecel, vraća to Luka Mitrović - 4:4. 

2. minut - Vraća to na drugoj strani Gabrijele Proćida, prelako je Italijan došao do koša Zvezde. Na drugoj strani dva promašaja Nemanje Nedovića, kontru Albe faulom seče Branko Lazić - 2:2. 

1. minut - Utakmica je počela, dobra odbrana Zvezde odmah na startu, promašaj Proćide za tri poena preko Nemanje Nedovića. Na drugoj strani sa niskog posta bio je precizan Bolomboj pored Janisa Timana - 2:0!

Janis Sferopulos odlučio se za petorku u sastavu Dos Santos, Nedović, Lazić, Mitrović i Bolomboj. Prvi napad na meču imaće Alba. 

18:21 - Budući da su crveno-beli doživeli dva poraza u duplom kolu Evrolige prošle nedelje, protiv Albe nemaju pravu na grešku ukoliko žele da ostanu u trci za plej-of elitnog takmičenja. 

18:15 - Dobro došli na lajv prenos utakmice 14. kola Evrolige između Crvene zvezde i Albe. Sve detalje sa ovog meča možete uživo pratiti uz portal Informer.rs!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija