• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

16.12.2023

17:26

Kraj: Zvezda srušila Spartak, tri gola Mijatovića, crveno-beli spremno čekaju derbi! (VIDEO)

Starsportphoto

Crvena zvezda

Kraj: Zvezda srušila Spartak, tri gola Mijatovića, crveno-beli spremno čekaju derbi! (VIDEO)

Podeli vest

Fudbaleri Crvene zvezde gostuju Spartaku u meču 19. kola Superlige Srbije.

Crveno-belima je ovo poslednji test pred "večiti derbi" koji će biti odigran u sredu na stadionu Partizana i koji će odlučiti ko će biti prvoplasirani na polusezoni. 

SPARTAK - CRVENA ZVEZDA 1:4 (0:1)

Strelac: Todoroski 55 - Mijatović 26, 56, 93, Katai 53

Grad: Subotica

Stadion: Gradski

Gledalaca: Oko 5.000

Sudija: Pavle Ilić (Kragujevac)

Žuti karton: Ćalasan - Ndijaje

SPARTAK (3-4-2-1): Vulić - Ćalasan (od 81. Đurasović), Vidaković, Kerkez - Stanojev, Đurasović (OD 50. Lukić), Tošeski, Babić - Bijelović, Todoroski (od 81. Mijić) - Mudrinski (od 76. Ubiparip)

Trener: Nenad Lalatović

CRVENA ZVEZDA (4-1-3-2): Glazer - Nedeljković, Dragović (od 62. Nikolić), Spajić, Rodić - Kanga - Hvang (od 79. Kraso), Knežević (od 46. Lučić), Katai (od 69. Stamenić) - Ndijaje (od 62. Olanjinka), Mijatović 

Trener: Barak Bahar

 

TOK MEČA

DRUGO POLUVREME:

93. minut - Jovan Mijatović trećim golom stavlja tačku na meč! Kraj duela, ubedljiva pobeda Zvezde!

90. minut - Tri minuta nadoknade. Biće to rutinski trijumf Zvezde.

86. minut - Spartak ima prvi korner na meču, verovali ili ne. Toševski je pokušao da ugrozi Glazera, ali ostaje 3:1.

83. minut - Stativa Olanjinke na asistenciju Krasoa. Ipak, bio je ofsajd, ali eto jednog barem malog uzbuđenja u finišu meča.

80. minut - Vrše izmene i Nenad Lalatović i Barak Bahar. Opao je ritam utakmice, nema nekih posebnih dešavanja na terenu. Deluje da će Zvezda rutinski privesti meč kraju.

73. minut - Vladimir Lučić probao je po levoj strani, ali lopta mu je pobegla i bio je to lak zadatak za golmana Vulića.

68. minut - Pokušava Spartak preko Ćalasana, ali pored gola. Glazer se ispružio do kraja, ali lopta je prošla pored stative.

62. minut - Izvršio je Barak Bahar dve izmene. Nikolić i Olanjinka su ušli u igru, izašli su Dragović i Ndijaje.

56. minut: GOOOL: Opet Jovan Mijatović, novim golom dosoni Zvezdi veliku prednost. 

 

 

55: minut: GOOOL: Todoroski smanjuje prednost Crvene zvezde. 

 

 

53. minut: GOOOL: Katai fantastičnom reakcijom duplirao prednost Crvene zvezde. Utisak je da se miljenik navijača vraća u prepoznatljivu formu. Pre četiri dana ddao je gol i Mančester sitiju. 

 

 

52. minut: Sjajna šansa Aleksandra Kataija, ali je pogodio u Vulića. Prethodno su kombinovali Mijatović i Kosta Nedeljković. 

46. minut: Počelo je drugo poluvreme.

PRVO POLUVREME:

45. minut: Kraj prvog poluvremena.

Foto: Starsportphoto

 

44. minut: Vodi se borba na sredini terena. Čini se da Spartak trenutno nema snagu da izjednači i da će mu prijati pauza. 

35. Priliku je imao Spartak preko Mudrinskog, ali ostaje 1:0 za Zvezdu. Sve češće u kadru gestikuliranje trenera domaće ekipe Nenada Lalatovića. 

26. minut: GOOOL. Vodi Crvena zvezda golom Jovana Mijatovića. Loptu mu je dodao Kosta Nedeljković.

22. minut: Opustio se Spartak, sve više domaći igrači napadaju ili barem prelaze na Zvezdinu polovinu terena. 

17. minut: Lepo je pokušao Todoroski, šutirao je prilično jako po zemlji, ali mu je Glazer odbranio udarac. Bila je ovo najbolja šansa za domaćina. 

14. minut: Zvezda je imala priliku, ali je loptu izbacio mladi Ilija Babić, inače igrač koji je prošao mlađe kategorije crveno-belih. Usledio je korner, mada je akcija završena bezazleno po Spartak. 

Foto: Starsportphoto

 

8. minut: Prečka. Katai je lepo ubacio loptu, Ndijaje je gađao sa manje od pet metara glavom, ali je pogodio prečku. 

6. minut: Slobodan udarac za Crvenu zvezdu, jer je kapiten Spartaka Kerkez napravio faul nad Ndijajeom. Sa oko 30 metara pokušao je Katai, ali je lopta otišla preko gola. 

2. minut: Crvena zvezda je prva imala korner, izveo ga je Kanga, ali ništa se značajnije nije desilo. 

1. minut: Utakmica je počela. 

Foto: Starsportphoto

 
PRE MEČA

15:43: Spartak je poslednji put uspeo da osvoji bod u duelu sa Crvenom zvezdom u novembru 2016. godine. Od tada je crvenoč-belima pripado svaki meč. 

15.41: Barak Bahar se retko odlučuje za dva klasična špica od početka meča, a ovaj put je to uradio. Prvi put će biti starter i vezista Nikola Knežević.

 

 

15.36: Trener Nenad Lalatović smatra Zvezdu favoritom, jer jedan njen igrač vredi onoliko koliko Spartak potroši za tri godine. 

- Zvezda je favorit protiv bilo koga u ligi, jer ima takav igrački kadar, da jednog igrača plati pet miliona, a mi pet miliona potrošimo u Spartaku za tri godine. Ako budemo imali dan, možemo ih namučiti i zabeležiti dobar rezultat. Oni imaju pojedince koji mogu da jednim potezom reše utakmicu, ako im ostavite prostora. Ako mi ne budemo bili organizovani kako budem želeo, imaćemo velikih problema - napomenuo je Lalatović. 

15.32: Trener Barak Bahar poručio je pre meča da će biti teško, jer Spartak poredvodi bivši Zvezdintrener koji že želeti da se dokaže.

- Svaki tim protiv Zvezde želi da se pokaže i to nije ništa novo, ali u Spartaku su tu i bivši fudbaleri i bivši trener našeg kluba, tako da će možda imati veću motivaciju nego inače. Nama to ne pravi razliku, jer smo spremni za tešku utakmicu protiv dobrog tima i potpuno fokusirani na ono što nas očekuje. Svi igrači su spremni, i želimo da završimo polusezonu na pravi način. Moramo da budemo fokusirani i da se „prebacimo“ sa Lige šampiona na Superligu. Biće drugačija, ali teška utakmica svakako - poručio je Bahar.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Rusi oči u oči sa američkim snagama u Nigeru, Ostin se odmah oglasio!
napeto

Rusi oči u oči sa američkim snagama u Nigeru, Ostin se odmah oglasio!

Rusko vojno osoblje ušlo je u četvrtak u vazdušnu bazu u Nigeru u kojoj su američke trupe, od kojih je vojna hunta Nigera zatražila da se povuku, a ministar odbrane SAD Lojd Ostin izjavio je da američki vojnici nisu u opasnosti i da su "ruske snage u posebnom kompleksu i nemaju pristup američkim snagama ili opremi".

03.05.2024

10:06

Vodič za američke izbore! Vek i po okršaja - kako su nastale Republikanska i Demokratska stranka!
Planeta

Vodič za američke izbore! Vek i po okršaja - kako su nastale Republikanska i Demokratska stranka!

Od Linkolnove pobede na izborima, pa do danas svi američki predsednici bili su ili iz Republikanske ili iz Demokratske partije, a uspostavljena je dominacija ove dve stranke i u Kongresu. Formalno, postoje i druge koje mogu da učestvuju na izborima. Međutim, njihovi rezultati su zanemarljivi, navodi se u analizi Instituta za politiku i ekonomiju jugoistočen Evrope (IPESE)

03.05.2024

10:36

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Odmah pogledajte u svoju kosu! Ako primetite ove promene vreme je za uzbunu
Zdravlje

Odmah pogledajte u svoju kosu! Ako primetite ove promene vreme je za uzbunu

Mnogo toga možete saznati na osnovu nečije frizure: koliko se neko brine o sebi, vodi li računa o trendovima, da li je uredan, koja mu je omiljena boja, kakvog je trenutno raspoloženja. Na osnovu kose, takođe, može se zaključiti i šta jedemo, kakva nam je genetika, da li smo pod stresom i da li patimo od nekog zdravstvenog problema. Da, dobro ste čuli, kosa može poslužiti i u dijagnostičke svrhe, jer njen kvalitet i stanje u kojem se nalazi mnogo toga govore o zdravlju celokupnog organizma.

03.05.2024

10:02

Džet set

Srbija