• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

16.12.2023

21:50

Novi rekorder! Mijatović sklonio sa prvog mesta Dekija Stankovića

Starsportphoto

Crvena zvezda

Novi rekorder! Mijatović sklonio sa prvog mesta Dekija Stankovića

Podeli vest

Fudbaler Crvene zvezde, Jovan Mijatović (18), postao je najmlađi igrač crveno-belih koji je postigao het-trik na prvenstvenom meču.

Pamtiće dugo mladi napadač utakmicu sa Spartakom u Subotici, na kojoj je dao tri gola (4:1), pošto je na taj način ušao u istoriju Zvezde. Kad prođe vreme, prepričavaće se šta je šta je to Mijatović uradio sa svojih 18 godina, pet meseci i pet dana. 

Foto: Starsportphoto

 

Postao je najmlađi fudbaler Zvezde koji je u prvenstvu dao tri gola na jednoj utakmici. Pre njega, ovaj rekord je držao Dejan Stanković, koji je postigao het-trik sa 18 godina, osam meseci i pet dana. Bilo je to na utakmici protiv Budućnosti (4:1) 17. maja 1997. godine. 

Kao vrlo mladi, šansu su dobijali i Vladan Lukić, Milko Đurovski i još neki igrači, ali niko nije bio mlađi nego Mijatović danas. Pitanje je hoće li napadač dočekati u Zvezdi kraj sezone, ali čak i da se ne desi to, imaće na kontu Ligu šampiona, minimum osam golova u Superligi za polusezonu, koja još nije gotova i het-trik koji ga je uveo u istoriju. Ubzano ostvaruje dečačke snove, jer možda će već od januara sve što bude radio, biti čist posao...




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija