• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

22.12.2023

07:00

Supermen se vraća da ponovo spašava svoju Crvenu zvezdu!

Starsportphoto

Crvena zvezda

Supermen se vraća da ponovo spašava svoju Crvenu zvezdu!

Podeli vest

Sve je spremno za promociju Vladana Milojevića koji se nakon četiri godine vraća na "Marakanu". Ponovo u ulozi spasioca.

Kada je dolazio - malo ko je verovao da će nešto uraditi. Vladan Milojević seo je na užarenu klupu Crvene zvezde leta gospodnjeg 2016. godine i nakon samo dva meseca mukotrpnog rada velikana sa "Marakane" uveo u Ligu Evrope. Titula - osvojena, apetiti - porasli. 

Godinu dana kasnije Zvezdin Klark Kent osvario je još veći rezultat, verovatno najveći još od Barija i Tokija. Crveno-beli zaigrali su grupnu fazu Lige šampiona nakon magične noći u Salcburgu kada je, u bukvalnom smislu te reči, VOJSKA Vladana Milojevića okrenula rezultat na "Red Bul Areni" i eliminisala četu Marka Rozea. 

Suočavao se sa mnogim problemima, na raspolaganju nije imao moćan tim kao treneri nakon njega, ali je upisao, verovatno, i najveći trijumf u 21. veku - protiv Liverpula. "Redsi" su te sezone osvojili Ligu šampiona, poigravali se sa svim rivalima, no, na "Marakani" se nisu sjajno proveli. Taj dan upamćen je kao "Pavkovdan". 

Foto: Starsportphoto

 

I taman kada se činilo da njegovo vreme na "Marakani" prolazi Milojević je uradio još veće čudo. Crveno-beli su drugu godinu zaredom ponovo bili deo evropske elite. Triler protiv Kopenhagena, a onda i slavlje na "Marakani" nakon remija sa Jang bojsima bili su dovoljni za mesto u Ligi šampiona. Za pojmove srpskog fudbala - čudo. 

Nije Milojević uspeo, ali nije niko ni nakon njega, da napravi zapaženiji rezultat u elitnom takmičenju. Ruku na srce, imao je i najteži zadatak budući da crveno-beli tokom njegovog mandata nisu bili ni blizu toliko moćni kao danas. Makar igrački. Timski - daleko bolji. 

Četiri godine prošlo je od kako se samovoljno povukao sa klupe Crvene zvezde i posao prepustio Dejanu Stankoviću. Bio je to još jedan genijalan potez Zvezdinog Supermena. Znao je kada je vreme da ode. Nakon putopisa u Saudijskoj Arabiji, Grčkoj i Kipru, shvatio je da je vreme za povratak. 

Crveno-beli su ponovo u krizi, daleko manjoj nego kada je prvi put došao, ali ga na "Marakani" čeka vraški težak zadatak. Ogroman posao ostavio mu je Barak Bahar. Ekipa nije u dobrom stanju o čemu je govorio i generalni direktor Zvezdan Terzić. Brojni igrači nisu zadovoljni statusom u klubu, igrački kadar je ogroman, a utakmica će na proleće biti malo da bi svi dobili šansu. 

Zbog toga - prvi zadatak biće zimska doselekcija, ali i skraćivanje rostera. Takav luksuz Milojević će, iako će mu ovo biti drugi mandat na "Marakani", po prvi put imati kao trener Crvene zvezde. Jasno je, njegovu "metlu" neće svi uspeti da izbegnu. Radi se o temeljnom stručnjaku koji ima jasan plan i sistem, a pod njegovom trenerskom palicom opstaju samo oni najuporniji, odaniji i spremniji da ostave srce na terenu. Falilo je to ove jeseni crveno-belima.

Foto: Starsportphoto©

 

Stekao je status legende minulim radom, ali je svestan da mu to ne garantuje uspeh. Moraće Milojević da zasuče rukave i prione na posao, a ako neko to ume - onda je to stručnjak iz Aranđelovca. 

O tome koliko ga vole navijači ne treba mnogo pričati, mnogi iznad "Marakane" od kako je Barak otišao vide logo "Supermena" kao znak da se Klark Kent vraća na mesto uspeha. Da ponovo spase njegovu Crvenu zvezdu. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija