• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

22.12.2023

12:58

Zvezdi nikada ne bih rekao ne! Vladan Milojević promovisan na "Marakani"

Starsportphoto

Crvena zvezda

Zvezdi nikada ne bih rekao ne! Vladan Milojević promovisan na "Marakani"

Podeli vest

Crveno-beli i zvanično predstavili novog-starog trenera.

Posle poraza u 171. večitom derbiju Barak Bahar je neslavno završio svoju avanturu u Ljutice Bogdana, a čelnici kluba sa "Marakane" ekspresno su reagovali i vratili Vladana Milojevića (53)!

On je na klupi Crvene zvezde sedeo od leta 2017. do decembra 2019. godine i za to vreme osvojio je dve šampionske titule, uz dva učešća u grupnoj fazi Lige šampiona.

Sada je prihvatio poziv rukovodstva na čelu sa generalnim direktorom Zvezdanom Terziće i potpisao je ugovor na dve i po godine.

- Onog trenutka kada sam odlazio iz Zvezde znao sam da ću se jednog trenutka vratiti. Ona mi je mnogo dala u životu i uvek sam se pitao kako mogu da pomognem voljenom klubu. Otišao sam usled odličnih rezultata i tada sam rekao da Crvena zvezda na mene uvek može da računa. Nijednog momenta nisam razmišljao kada je stigao poziv. Verujem u rad. Daću sve od sebe, zajedno sa mojim pomoćnicima, kako bismo nastavili putem kojim smo išli pre par godina. Nadam se uspešnoj saradnji - rekao je Milojević.

Foto: Starsportphoto

 

Iskusni stručnjak nije želeo da daje velika obećanja.

Ponosan sam na sve što smo napravili u mom prethodnom mandatu. Zvezdu doživljavam drugačije od svih ostalih angažmana. Klub uvek na mene može da računa i tom mišlju sam se uvek vodio. U meni ima čoveka kojeg mogu uvek da pozovu i koji nikad neće reći ne. Ne dajem obećanja, ali mogu da kažem da ćemo dati sve od sebe kako bismo prezentovali Crvenu zvezdu na način koji dolikuje jednom velikanu - naglasio je Milojević.

On je dodao da će tokom zime sigurno biti i određenih promena u igračkom kadru, kao i da će se raditi na stvaranju dobre atmosfere u svlačionici.

Moramo da sednemo i vidimo koje su moje, a koje želje kluba. Pitanje da li su stranci neophodni će se uvek postavljati. Nekada je broj bio ograničen pravilom koje više ne važi. U Crvenoj zvezdi domaći igrači su prioritet i na tome ćemo raditi. Kroz neku priču i zvezdaštvo ćemo graditi atmosferu u timu i ne verujem da će biti problema. Mnogi drugi klubovi imaju "glavobolja" zbog prevelikog broja stranaca, ali zdrava kombinacija mora da postoji.

Foto: Starsportphoto

 

Nekadašnji kormilar Čukaričkog, Al Ahlija, AEK-a, Al Itifaka, APOEL-a i Apolona spreman je da popriča i sa svojim prethodnikom Barakom Baharom, koji se nije proslavio na "Marakani".

Iskreno, nisam u komunikaciji sa Baharom, ali ako se ukaže prilika, zašto da ne. Stručni štab će mi činiti veliki zvezdaši, koji dugo vremena rade sa mnom i sa kojima se odlično poznajem. Nemam spisak želja, ne radim tako. Obično sam ja taj koji ispunjava želje upravi, ali videćemo... Sada nam je pažnja usmerena na Superligu i Kupu. Nisam ni imao vremena da mnogo pričam sa čelnicima o tim stvarima. Kao što rekoh, ostavićemo to sve za ponedeljak, pa polako...

Foto: Starsportphoto

 

Izraelac se letos odrekao Milana Borjana, koji je na pozajmici u Slovanu iz Bratislave, pa sada mnoge zanima da li će se iskusni golman vratiti na "Marakanu".

U kontaktu sam sa svim bivšim igračima i svi su izrazili zadovoljstvo kada sam pristao da se vratim. Istoriju treba ostaviti i ne dirati. Ovde smo da bismo radili intenzivno, a svakom igraču su vrata otvorena. Prelazni rok će biti izuzetno "živ". Biće dolazaka, ali i odlazaka. Imamo vremena do ponedeljka, kada ćemo krenuti sa pripremama - poručio je Milojević.

Novi-stari šef stručnog štaba podvlači da nema problem sa pritiskom, niti sa visokim ambicijama.

- Volim da radim pod pritiskom. Ovo je veliki izazov za nas i ambicije moraju da budu visoke kada ste u Crvenoj zvezdi. Moramo svi da radimo na ostvarenju tih ciljeva i moramo da verujemo. Mislim da imamo dobar sastav, napravljena je selekcija i kvalitet je odličan. Ono što je krasilo generaciju koju sam ja trenirao jeste odnos među igračima, stručnim štabom, navijačima... Moraju svi stranci da znaju gde su došli i gde igraju. Moramo da ih upoznamo sa klubom. Velika odgovornost je i na "delijama", koje su zaštitni znak Zvezde. Kada gledate spolja, to sve deluje lako, ali je jako, jako teško - objasnio je Milojević.

Foto: Starsportphoto

 

Nijednom treneru nije lako kada se vraća na mesto uspeha, jer su očekivanja da makar ponovi ono što je ostvareno tokom prvog mandata.

Pravo pitanje je koliko će mi ovoga puta biti teže u klubu. Jako je bitno održavati kontinuitet u fudbalu, a uprava kluba je to sjajno radila. Veliki je izazov, ali u tome i jeste lepota, što se sva dešavanja "od juče" zaboravljaju. Uspeli smo da vratimo klub sa armijom navijača na mesto koje mu dolikuje. Jako je teško održavati te rezultate i konstantno postavljati nove granice. Preduslov je vredan rad, bez mnogo priče i sa mnogo discipline. Pokušaću to da prenesem na igrače.

Popularni Miloje se nije puno osvrtao na poraz od Partizana u 171. večitom derbiju.

Ne bih mnogo komentarisao derbi. Rezultat je merilo svega i dobrom rezultatu svi težimo. Ne osvrćem se na bivše događaje, ne zanima me šta je bilo. Nisam uspevao da ispratim sve mečeve Zvezde ove sezone. Nemam društvene mreže pa nisam previše upućen u sve do dana mog dolaska. Znam da smo imali šanse, usledio je poraz, ali nije smak sveta. Gledaćemo da to što pre ispravimo.

Foto: Starsportphoto

 

Strateg iz Aranđelovca na kraju je naglasio da je Crvena zvezda na dobrom putu.

Sve se dogodilo jako brzo i mnogo je stvari koje moram da prođem sa svojim stručnim štabom. Uprkos svemu, Zvezda je na dobrom putu i normalno je što su svi naviknuti na velike stvari od ovog kluba. Neke stvari ćemo pokušavati da ispravimo, ali to ne znači da je Barak Bahar radio loše. Rano je da bilo šta više govorim, ali velika je pomoć što raspolažemo sjajnim mladim igračima kojima ćemo davati šansu. Svi će oni jednog dana imati lepe karijere u klubu i reprezentaciji - zaključio je Milojević.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Da li se sprema hapšenje Netanijahua? Mladići u Ukrajini plaču dok ih silom odvlače na front!
Live TV

Da li se sprema hapšenje Netanijahua? Mladići u Ukrajini plaču dok ih silom odvlače na front!

U Pojasu Gaze od početka sukoba ubijeno je više dece nego u svim svetskim sukobima zajedno. Amerika štiti Izrael do krajnjih granica, ipak navodno se sprema optužnica protiv Netanijahua zbog svega što se dešava u Pojasu Gaze. Na ovu, ali i druge aktuelne teme govorili su gosti "Rata uživo" Vojislav Milošević, direktor Centra za antiterorizam i Ivan Ivanović iz pokreta "Naši".

28.04.2024

19:53

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija