• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

28.12.2023

21:04

Kraj: Panatinaikos rutinirao Zvezdu u Atini!

Starsportphoto©

Crvena zvezda

Kraj: Panatinaikos rutinirao Zvezdu u Atini!

Podeli vest

Košarkaši Crvene zvezde večeras (20.15, Sport klub 1) gostuju ekipi Panatinaikosa u utakmici 17. kola Evrolige. Crveno-beli su nakon 16 odigranih kola na skoru od šest pobeda i deset poraza, dok Panatinaikos ima devet trijumfa i sedam neuspeha.

Ekipa sa Malog Kalemegdana pokušaće da dođe do druge pobede u gostima ove sezone, a jedinu su ostvarili u beogradskom "Pioniru", gde mečeve kao domaćin igra izraelski Makabi.

PANATINAIKOS - CRVENA ZVEZDA 82:65 (20:17, 18:14) (treća četvrtina u toku)

Grad: Atina.

Dvorana: OAKA.

Sudije: Robert Lotermozer, Žozef Bisang, Mario Majkić.

Panatinaikos: Kalaicakis, Vildoza, Gaj, Slukas, Grant, Balcerovski, Nan, Grigonis, Ernangomez, Lesor, Adetokumbo, Mitoglu.

Trener: Ergin Ataman.

Crvena zvezda: Lazarević, Teodosić, Hanga, Davidovac, Mitrović, Lazić, Simonović, Tobi, Bolomboj, Gedraitis.

Trener: Janis Sferopulos.

 

 

UŽIVO

 

DRUGO POLUVREME

ČETVRTA ČETVRTINA

Dejan Davidovac pogođenim slobodnim bacanjima beleži poslednje poene Crvene zvezde u "Oaki". 

40. minut - Nova izgubljena lopta. Pogrešio je Adam Hanga i omogućio loptu "zelenima".

39. minut - Evidentno je u ovim momentima da je neizvestan samo konačni rezultat. Igra se opuštenije i samo se čeka poslednji sudijski zvižduk. Razmenili su pogotke Hanga i Lesor.

38. minut - Siguran je Mitoglu oba puta sa linije slobodnih bacanja. Zvezda ne koristi svoj napad pa će Panatinaikos imati priliku da dodatno uveća prednost.

37. minut - Čak i kada se odbrane, crveno-beli ne uspevaju da zagrade svoj koš pa tako dopuštaju dodatne akcije rivalu. Upravo tako se završio napad poenima, a uspešan je bio Mitoglu.

36. minut - Uspeo je napokon da ubaci nešto u koš Panatinaikosa Jago. Minut odmora zatražio je Ataman.

35. minut - Prava cigla Majka Tobija iz dobre pozicije, ali imaće Crvena zvezda novu priliku da poentira. Izgubio je loptu Nedović.

34. minut - Imala je Crvena zvezda dosta sreće u ovom napadu domaćih. Potpuno je bio sam Ernangomez, ali španski reprezentativac nije uspeo da pogodi. Kontra Dos Santosa je zaustavljena faulom, pa je Sferopulos uložio čelendž na tu odluku. Ipak samo običan faul.

33. minut - Napokon dobro rešenje! Odlično se snalazi Nedović i sa puno osećaja realizuje napad svog tima. Ernangomez koristi rotaciju Bolomboja koji je pomogao pri prodoru Vildoze.

32. minut - Odbranila se Crvena zvezda, ali je ponovo propuštena prilika. Promašio je dobar šut Rokas Gedraitis za tri. Na to je dodao i Nemanja Nedović loš šut koji nije završio u obruču. Laki poeni na drugoj strani Adetokumba, ispao je Davidovac.

31. minut - Poslednjih deset minuta započeo je Panatinaikos promašajem, ali ne koristi to Zvezda i gubi loptu. Mnogo propuštenih prilika za goste.

TREĆA ČETVRTINA

30. minut - Reagovao je Gedraitis u odbrani i ukrao loptu Vildozi, ali je to uzalud, pošto je Hanga načinio faul u napadu i vratio loptu domaćinu u posed. 

29. minut - Otvorio se put ka košu Kendriku Nanu koji nemilosrdno prikucava. Novi promašaj Simonovića i spremna je izmena. Adetokumbo zakucava za novo dvocifreno vođstvo "zelenih".

28. minut - Promašio je Dos Santos šut za tri, ali svestrani Bolomboj prikucava i drži Zvezdu u životu u ovim trenucima.

Foto: Starsportphoto©

Dos Santos

Teškom mukom pogađa Bolomboj, ali to anulira Grent pravom majstorijom. Precizan je Hanga za -9.

27. minut - Loše rešenje u napadu odabrao je Marko Simonović. Prvo je propustio priliku da šutne otvoren pogled ka košu za tri, pa je probao flouterom. Kaznio je to, sa druge strane, Mitoglu iz neposredne blizine.

Neverovatno se snašao Mitoglu i uspeo da poentira uz faul Džoela Bolomboja. Napad je bio pri samom isteku, ali se domaća ekipa snašla.

26. minut - Snašao se odlični Luka Mitrović, ali je napustio teren usled bolova koje je osetio u kolenu. Zabrinuta lica na klupi crveno-belih.

25. minut - Bravo! Pogodio je omaleni Brazilac i šut za tri, ali ne može Zvezda ništa da odbrani. Probio je Grigonis i postigao koš.

24. minut - Pogodio je Dos Santos nakon prodora, ali su "zeleni" odmah odgovorili sa dva realizovana napada.

23. minut - Precizan je Bolomboj sa linije slobodnih bacanja. Gubi posed Panatinaikos zbog tri sekunde u reketu Lesora. Sjajno se snalazi Teodosić i omogućava Bolomboju da zakucavanjem reši napad Zvezde.

22. minut - Uspeo je Jago da se snađe i prodorom poentira. Brzo uzvraća Grigonis trojkom.

Foto: Starsportphoto©

 

21. minut - Slukas trojkom otvara drugo poluvreme.

 

PRVO POLUVREME

DRUGA ČETVRTINA

20. minut - Slukas za dva i za najveću prednost Panatinaikosa na meču. Bolomboj između četvorice precizan!

Poslednji napad u prvom poluvremenu imaće domaći tim. Ništa od poena.

19. minut - Pogađa Mitrović iz pik-en-rola nakon asistencije Teodosića. Kendrik Nan precizan preko Bolomboja.

18. minut - Laki poeni za Džerijana Granta. Vodi Panatinaikos 31:27. Nije uspeo Bolomboj da pogodi za tri, što i nije njegov osnovni zadatak. Zato Slukas sa druge strane daje trojku, Panatinaikos se polako odvaja.

17. minut - Davidovac ne pogađa trojku, to ne kažnjavaju domaći. Kontra Zvezde, Nedović pogađa.

16. minut - Skida Lesor loptu sa obruča nakon šuta Luke Mitrovića. Huanćo Ernangomez pogađa ispod Zvezdinog koša. Nedović greši.

15. minut - Mitrović ne uspeva da pogodi preko Vildoze. Nedović za tri! U dobrom ritmu je povemeni reprezentativac Srbije.

14. minut - Gedraitis pogađa jedno od dva slobodna bacanja. Sudije su svirale korake Teodosiću.

13. minut - Faul Lesora nad Teodosićem, ne može da veruje Teo kako se Tobi postavlja u napadu. Izmena, izlazi Amerikanac sa slovenačkim pasošem.

12. minut - Nezaustavljiv je Džerijan Grant, duga trojka za 25:19. Nedović slalomom uzvraća za 21. poen Zvezde.

11. minut - Drugi deo igre počinje tragikomičnim promašajem Jaga. Zvezda je ipak odbranila napad, pa Jago pogađa za dva.

Evo i Vildoze. Pogađa Argentinac protiv svog bivšeg kluba za dva poena, a Nedović promašuje trojku.

Foto: Starsportphoto

 

 

PRVA ČETVRTINA

 

 

10. minut - Zakucava Mitrović na asistenciju Jaga! Mitoglu precizan, ali i Nedović. Upropastila je Zvezda napad za kraj prve četvrtine.

9. minut - Mitrović pogađa, smanjuje na minus dva. Ali Grant sada u naletu pogađa za tri.

8. minut - Grant pogađa za dva, Zvezda gubi loptu, Lesor poentira pod faulom. 

7. minut - Lesor u dobrom naletu, pogađa za dva. Bolomboj pogađa zicer, pa dobra odbrana Zvezde, koju Mitrović kruniše poenima za izjednačenje.

6. minut - Promašuje za tri Teodosić, a sa druge strane faul nad Lesorom. Francuz pogađa jedno.

5. minut - Matijas Lesor pogađa oba slobodna bacanja. Jago promašuje trojku, Kalaicakis donosi prednost domaćinu.

4. minut - Bolomboj za tri! Sa druge strane Mitoglu pogađa oba slobodna bacanja. Sa druge strane Hanga precizan.

3. minut - Neefikasan početak obe ekipe, po dva promašaja na obe strane.

2. minut - Zvezdina odbrana jeste dobro počela, ali defanzivni skok je očajan. Kostas Adetokumbo postiže prve poene za PAO na ovom meču, na asistenciju Slukasa.

1. minut - Prve poene na meču postiže Luka Mitrović, a Zvezda je odbranila dva napada u nizu. 

 

PRE MEČA

Trener košarkaša Crvene zvezde Janis Sferopulos izjavio je da će njegova ekipa pokušati da pruži jak otpor favorizovanom grčkom timu.

- Igramo protiv tima koji je u najboljoj formi od početka sezone. Vezali su tri pobede u gostima. Znamo odakle preti najveća opasnost i moramo da budemo veoma skoncentrisani. Za nas je veoma važno da nastavimo da igramo našu igru i da ostvarimo pozitivan rezultat. Moramo da budemo mentalno i fizički spremni za težak meč - kaže Sferopulos.

Sa druge strane, Ergin Ataman očekuje novi trijumf svog tima.

Čeka nas opasan meč, dali su 98 poena u prošlom kolu, opasni su u napadu. Teodosić igra odlično, Nedović je opasan takođe, Bolomboj, Mitrović... Iskusni igrači, ispod nas su na tabeli i to ih čini još opasnijim. Moramo da odbranimo domaći tim, završavamo prvi deo evroligaške sezone. Još šest timova ima isto skor kao i mi trenutno - ističe Bolomboj.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija