• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

Autor: R. Č.

16.01.2024

07:11

Srpski šampion jedinstven u svetu! Zvezdini stranci dominiraju

Starsportphoto

Crvena zvezda

Srpski šampion jedinstven u svetu! Zvezdini stranci dominiraju

Podeli vest

Crvena zvezda trenutno je jedini klub na svetu čiji su fudbaleri bili strelci i na Kupu Azije i na Kupu afričkih nacija!

Zabolela je glava trenera Vladana Milojevića kada mu se na prvoj prozivci u Novoj godini nije odazvao veliki broj stranaca koji nose crveno-beli dres. Razlog za nepojavljivanje nije bilo kršenje klupske discipline, već je u pitanju nešto mnogo pozitivnije. 

Naime, čak petorica fudbalera šampiona Srbije nastupa ove zime na kontinentalnim prvenstvima, gde brane boje svojih zemalja.

Žan Filip Kraso deo je selekcije Obale Slonovače i bio je strelac u trijumfu svog tima nad Gvinejom-Bisao (2:0) na startu Kupa afričkih nacija, koji se održava upravo u toj državi. 

Foto: AP PHOTO

Žan Filip Kraso u dresu Obale Slonovače

Dva dana kasnije, Hvang In-Bom bio je jedan od najzaslužnijih za pobedu Južne Koreje protiv Bahreina (3:1) u meču prvog kola Kupa Azije, čiji je domaćin Katar. Zvezdin vezista je najpre načeo rivala golom u 38. minutu, da bi u završnici meča asistirao Li Kang-Inu za potvrdu trijumfa popularnih "azijskih tigrova".

Sve to je Crvenu zvezdu načinilo jedinstvenim klubom na svetu, jedinim u ovom trenutku koji u svojim redovima ima igrače koji su se upisali u strelce na Kupu Azije i na Kupu afričkih nacija. 

Foto: AP PHOTO

Hvang in Bom proslavlja gol u pobedi Južne Koreje

Podsećamo, pored pomenutog tandem crveno-belih, Osman Bukari nastupa za Ganu, Naser Điga je deo nacionalnog tima Burkine Faso, dok Kings Kangva brani boje Zambije.

Nema sumnje da će sve to pozitivno uticati na popularnost najtrofejnijeg srpskog kluba u evropskim i svetskim okvirima, te da će pažnja brojnih skauta u još većoj meri nego do sada biti usmerena ka "Marakani".


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija