• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

18.01.2024

18:00

KRAJ: Poraz Zvezde u "Areni"...

Starsportphoto©

Crvena zvezda

KRAJ: Poraz Zvezde u "Areni"...

Podeli vest

Uživo pratite meč 22. kola Evrolige između Crvene zvezde i Baskonije.

CRVENA ZVEZDA - BASKONIJA   90:91 (30:20, 22:23, 10:26, 28:22)

Grad: Beograd 

Hala: Beogradska arena

Sudije: Matej Boltauzer, Milan Nedović, Husein Čelik

Crvena zvezda: Smart, Lazarević, Hanga, Davidovac, Mitrović, Lazić, Tobi, Bolomboj, Ilić, Gedraitis, Gilespi, Jago

Baskonija: Hauard, Rajeste, Sedekerskis, Marinković, Miler-Mekintajer, Diez, Rogavopulos, Diop, Kotsar, Kostelo, Moneke

 

UŽIVO: 

Četvrta četvrtina: 

KRAJ! 

40. minut - Oba bacanja koristi Vanja Marinković, na drugoj strani za tri pogađa Jago Dos Santos, ali kasno - 90:91!

40. minut - Polovičan učinak Miler-Mekintajera sa linije penala, ali neverovatno...Čima Moneke uspeva da pokupi ofanzivni skok i obezbedi novi napad za svoj tim! Faul Bolomboja i sada dva bacanja ima Vanja Marinković - 87:89!

40. minut - Krade loptu Jago Dos Santos i pogađa u kontri, pola koša prednosti za Baskoniju i napad, ali je do kraja ostalo 13 sekundi! Tajm-aut Duška Ivanovića - 87:88!

40. minut - Vraća to brzo na drugoj strani Jago Dos Santos, Baskonija ima +3 i napad, a do kraja je ostalo nešto manje od 40 sekundi - 85:88!

39. minut - Nestvarni Markus Hauard! Uspeo je da pobegne Branku Laziću iz nemoguće pozicije, a potom i pogodi preko Džoela Bolomboja - 83:88!

39. minut - Šteta... Koristi Markus Hauard brzinu i pogađa sa poludistance, na drugoj strani dva bacanja promašuje Luka Mitrović - 83:86!

38. minut - GEDRAITIIIIIIIIS! Nova dobra odbrana i Zvezda se vratila iz ogromnog minusa, sada je samo poen prednosti za goste - 83:84!

37. minut - Prelep potez Luke Mitrovića koji ponovo primiče Zvezdu na samo -4 - 80:84! Potom i dobra odbrana crveno-belih, ali ne koristi to Jago Dos Santos...

Foto: Starsportphoto©

 

36. minut - Dobra odbrana Zvezde, a potom i laki poeni za Rokasa Gedraitis, ali iz nemoguće pozicije pogađa Markus Hauard - 78:84!

36. minut - Još jednom je u prvom talasu napao Dos Santos, iznudio faul i pogodio dva bacanja - 76:82! Budi se i publika u "Areni"...

35. minut - Napokon su crveno-beli uspeli da se odbrane i to materijalizuju lakim poenima Jaga Dos Santosa, ali na drugoj strani Met Kastelo vraća - 74:82!

34. minut - Nakon dve dobre odbrane i tri ofanzivna skoka Baskonije za tri poena pogađa Vanja Marinković... 17. trojka za goste večeras, na drugoj strani flouter Gedraitisa - 72:80!

33. minut - Dobro se snašao Jago Dos Santos u odbrani, ukrao loptu Hauardu, a potom iznudio faul Meta Kostela. Imaće dva bacanja Brazilac nakon tajm-auta koji je tražio Duško Ivanović...

32. minut - Pogađa Vanja Marinković sa devet metara, ali istom merom izvraća Jago Dos Santos na drugoj strani, Zvezda je izašla u zonsku odbranu - 68:77!

32. minut - Faul Monekea nad Mitrovićem, centar Zvezde koristi priliku i sa linije penala smanjuje prednost gostiju - 65:74! Potrebna je dobra odbrana crveno-belima kako bi se vratili u meč...

Foto: Starsportphoto©

 

32. minut - Odlična odbrana Zvezde, ali za Markusa Hauarda nema leka... Novi trojka za šutera Baskonije, gosti prvi put večeras imaju dvocifrenu prednost - 63:74!

31. minut - Još jedna greška crveno-belih, sada lopta beži Adamu Hangi, ali uzvraća Moneke istom merom. Hanga u kontri uspeva da iznudi dva bacanja, polovičan učinak za mađarskog reprezentativca sa linije penala - 63:71!

31. minut - Promašaj Smarta za tri na startu poslednjeg kvartala, koristi to Čima Moneke i u kontri dobija dva bacanja koja pogađa! Raste prednost gostiju u "Areni" - 62:71!

Treća četvrtina: 

30. minut - Loš potez Džavontea Smarta koji je poklonio gostima poslednji napad, koristi to Vanja Marinković i Baskonija pred poslednji period ima +7 - 62:69!

30. minut - Seriju promašaja crveno-belih prekida Adam Hanga nakon lepe akcije, ali nezaustavljiv je Markus Hauard na drugoj strani - 62:66!

29. minut - Dva loša napada za Zvezdu, prvo nije uspeo da pogodi Smart, potom ni Rokas Gedraitis, kažnjava to Čima Moneke - 60:63!

Foto: Starsportphoto©

 

28. minut - Ušao je Hauard "u zonu", sada pogađa za tri poena i donosi vođstvo Baskoniji, prvo još od uvodnih minuta meča - 60:61!

28. minut - Drugi put u trećoj četvrtini Markus Hauard uspeva da iznudi faul u šutu za tri poena... Sada ne koristi sva tri bacanja - 60:58! Svemu je prethodila loša realizacija Adama Hange! 

27. minut - Dobar je u tranziciji bio Džavonte Smart, iznudio faul i pogodio dva bacanja, Zvezda ponovo sada ima dva poseda prednosti - 60:56!

26. minut - Polovičan učinak Rokasa Gedraitisa sa linije penala nakon faula Vanje Marinkovića, na drugoj strani dobra odbrana Bolomboja - 58:56!

26. minut - Nije Zvezda uspela da naplati dobru odbranu budući da je pod košem oklevao Džoel Bolomboj, koristi to Kostelo i lupa rampu centru crveno-belih, a potom poentira u kontri - 57:56. 

25. minut - DAVIDOVAAAAAC! Kada je najpotrebnije popularni "Deda" pogađa za tri poena - 57:54!

24. minut - Nerešeno je u "Areni"... Nova greška Zvezde, ovoga puta Jaga Dos Santosa i u kontri zakucava Čima Moneke - 54:54! Tajm-aut Janisa Sferopulosa. 

Foto: Starsportphoto©

 

24. minut - Naivno faul pravi Branko Lazić i poklanja tri bacanja Markusu Hauardu koji je bio precizan sa linije penala - 54:52!

23. minut - Prekida seriju gostiju Džoel Bolomboj koji zakucava nakon ofanzivnog skoka. Na drugoj strani promašaj Hauarda, ali faul pravi Jago Dos Santos, to je njegova treća lična greška - 54:49!

23. minut - Nije Zvezda znala da iskoristi dva napada na startu drugog poluvremena, kažnjava to Markus Hauard i vezuje dve trojke, crveno-beli imaju samo tri poena prednosti - 52:49!

22. minut - Još uvek se čekaju poeni u trećoj četvrtini, grešku je napravio Miler-Mekintajer, na drugoj strani promašaj Džoela Bolomboja. 

21. minut - Dobra odbrana Zvezde na startu drugog poluvremena, ali ne koriste to crveno-beli budući da je istekao napad domaćeg sastava. 

Druga četvrtina:

Foto: Starsportphoto©

 

20. minut - Sjajan potez Rokasa Gedraitisa koji pogađa uz faul, ali nije uspeo da iskoristi dodatno bacanje, na drugoj strani za tri pogađa Vanja Marinković za kraj prvog poluvremena - 52:43!

19. minut - Ponovo je +10 za Zvezdu nakon poena Džoela Bolomboja! Pokupio je centar crveno-belih skok nakon promašaja Jaga i lagano pogodio pod košem Baskonije - 50:40!

19. minut - Bitna trojka Rokasa Gedraitisa koja odbija nalet gostiju u "Areni", usledila je dobra odbrana Branka Lazića koja na korake tera Meta Kostela - 48:40!

18. minut - Još jedna greška crveno-belih u napadu, Baskonija smanjuje na samo pet razlike - 45:40. Prinuđen je da iskoristi još jedan tajm-aut Janis Sferopulos...

17. minut - Novi poeni za Čimu Monekea, na drugoj strani ne uspeva da pogodi Dejan Davidovac - 45:38!

16. minut -  SMAAAAART! Deveti poen za momka koji je pre samo dva dana stigao u Beograd - 45:36! Prija Amerikancu atmosfera u "Areni"...

16. minut - Šteta.. Ne koristi Zvezda poklon Baskonije i odmah gosti to kažnjavaju novom trojkom koju pogađa Diez - 42:36!

15. minut - HANGAAA! Sada se mađarski reprezentativac "upalio" i pogodio uz faul Kotsara, a potom iskoristio i dodatno slobodno bacanje - 42:33!

Foto: Starsportphoto©

 

15. minut - Morali su gosti pošeteno da se pomuče za nove poene, na kraju je faul uspeo da dobije Majk Kotsar nakon lične greške Džoela Bolomboja - 39:33! Tražio je Duško Ivanović tehničku za Zvezdinog centra, ali su sudije ostale pri svojoj prvoj odluci. 

14. minut - Seriju Baskonije prekida Adam Hanga laganim poenima nakon tajm-auta, potom dobra odbrana Zvezde, ali u kontri greši Džoel Bolomboj - 39:31!

14. minut - Imaju crveno-beli problema da odgovore na nisku petorku Duška Ivanovića, dva puta je Fredi Gilespi kaznio, sada to trojkom kažnjava Met Kastelo - 37:31! Odmah tajm-aut Janisa Sferopulosa. 

13. minut - Sada nešto bolja igra Baskonije koja pravi seriju 6:2 preko Monekea i Rogavopulosa, ipak, uzvraćaju Džavonte Smart i Adam Hanga - 37:28!

12. minut - Sedma trojka za Zvezdu nakon nešto više od deset minuta igre, još jednom je precizan bio Dejan Davidovac, usledila je i dobra odbrana Adama Hange - 33:22! Sjajna igra crveno-belih na startu meča.

11. minut - Poeni Milera-Mekintajera na startu druge četvrtine i to iz veoma teške pozicije, na drugoj strani greši Fredi Gilespi, ali uzvraća Rogavopulos istom merom - 30:22!

Foto: Starsportphoto©

 

Prva četvrtina: 

10. minut - Najbolji način da se prestavi navijačima izabrao je Džavonte Smart i ubacio četiri poena, na drugoj strani prednost Zvezde smanjuje Rogavopulos - 31:20!

9. minut - Šteta... Naivno je Dos Santos dobio dva faula, prvi zbog lične nad Marinkovićem, a potom i tehničku jer nije želeo da pusti šutera Baskonije. Na parketu je po prvi put Džavonte Smart! 

9. minut - Sve ide od ruke crveno-belima, novu trojku ubacuje Dejan Davidovac, Zvezda po prvi put ima dvocifrenu prednost večeras - 27:16!

8. minut - Simultanka Jaga Dos Santosa! Uz zvuk sirene je Brazilac pronašao put do koša, pogodio i to uz faul, eksplodirala je "Arena" - 24:16! Na drugoj strani faul u napadu pravi Čima Moneke...

Foto: Starsportphoto©

 

7. minut - Nova trojka za Crvenu zvezdu, druga za kapitena Branka Lazića, ali na drugoj strani vraća to Vanja Marinković - 22:16!

6. minut - MITROVIIIIĆ! Dobio je centar Zvezde mnogo prostora, opalio za tri poena i pogodio - 19:13!

5. minut - Nova greška košarkaša Baskonije, kažnjava to novim poenima Jago Dos Santos, ali na drugoj strani za tri pogađa Met Kostelo - 16:11! Potom promašaj crveno-belih koji kažnjava Rogavopulos.

4. minut - Rafalna paljba Crvene zvezde na startu meča! Jago Dos Santos pogađa još jednu trojku, potom dobra odbrana Gedraitisa, a u kontri iz ugla je precizan Branko Lazić - 14:8! Odmah tajm-autom reaguje Duško Ivanović...

3. minut - BOLOMBOOOOOOJ! Još jedno silovito zakucavanje za centra Crvene zvezde i to uz faul, ruski reprezentativac koristi i dodatno slobodno bacanje - 8:8! Potom dobra odbrana Džoela Bolomboja koji je iznudio faul u napadu Markusa Hauarda, gosti su ispunili bonus.

3. minut - Promašaj Rokasa Gedraitisa uspešno kažnjava Majk Kotsar koji je bio prvi u kontri i lagano poentirao pored Luke Mitrovića - 5:8!

2. minut - Dva brza faula za Baskoniju i to oba nad Lukom Mitrovićem, ali ni to nije pomoglo gostima da se odbrane! Spektakularno zakucavanje Džoela Bolomboja, ali na drugoj strani još jedna trojka Hauarda - 5:6! 

1. minut - Vraća trojku Markus Hauard i to preko ruke Branka Lazića, neće Amerikanac oklevati budući da igra u sjajnoj formi u poslednje vreme - 3:3. 

Foto: Starsportphoto©

 

Završila je koreografija navijača na parketu zbog čega su sudije na kratko prekinule utakmicu, ali je meč vrlo brzo nastavljen. 

1. minut - Utakmica je počela, prvi napad na meču za Zvezdu i odmah za tri poena pogađa Jago Dos Santos - 3:0!

Utakmica u Beogradu počinje minutom ćutanja u čast Dejanu Milojeviću koji je juče preminuo u Americi.

Sferopulos se odlučio za petorku u sastavu - Dos Santos, Lazić, Gedraitis, Mitrović i Bolomboj! 

Foto: Informer

 

18:45 - Imaće sastav Janisa Sferopulos ogromnu podršku sa tribina budući da je "Arena" rasprodata za meč protiv Baskonije! 

18:29 - Zvanično - Crvena zvezda večeras ne računa na Miloša Teodosića. Iskusni plejmejker nije izašao na zagrevanje sa ostatkom tima iako se nalazi u rosteru za večerašnji meč. 

18:13 - Zvezda duel u "Areni" dočekuje u dobroj formi budući da su na prethodna četiri meča u Evroligi upisali tri pobede. Sa druge strane, Baskonija ima po dva trijumfa i dva poraza. 

18:06 - Crveno-beli Baskoniju dočekuju u značajno oslabljenom sastavu budući da Janis Sferopulos ne može da računa na Miloša Teodosića, Nemanju Nedovića i Nikolu Topića. Ipak, očekuje se da debi u novom klubu upiše Džavonte Smart. 

18:00 - Dobro došli na lajv prenos utakmice 22. kola Evrolige između Crvene zvezde i Baskonije. Sve detalje iz "Beogradske arene" uživo možete pratiti uz portal Informer.rs!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija