• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

30.01.2024

19:00

KRAJ: Zvezda razbila Valensiju u Beogradu!

Starsportphoto

Crvena zvezda

KRAJ: Zvezda razbila Valensiju u Beogradu!

Podeli vest

Uživo pratite meč 24. kola Evrolige između Crvene zvezde i Valensije.

CRVENA ZVEZDA - VALENSIJA   82:64 (11:12, 28:18, 22:19, 21:15)

Grad: Beograd

Hala: Beogradska arena

Sudije: Robert Lotermozer, Emir Mogulkoč, Sašo Petek

Crvena zvezda: Smart, Teodosić, Hanga, Davidovac, Mitrović, Lazić, Tobi, Bolomboj, Nedović, Gedraitis, Gilespi, Dos Santos

Valensija: Harper, Rivers, Pradilja, Anderson, Lopez, Džouns, Inglis, Robertson, Klaver, Odželeje, Pengos

 

UŽIVO: 

Četvrta četvrtina: 

40. minut - Serija 4:0 preko Gedraitisa i Davidovca, možda i najsigurnija partija Zvezde ove sezone u Evroligi - 82:61!

39. minut - NEDOVIIIIIIIIIĆ ZA KRAJ! Još jedna trojka, fantastična utakmica za Nemanju Nedovića - 78:59!

38. minut - Još jedan spektakularni prodor Jaga Dos Santosa iznudio je Brazilac sada dva slobodna bacanja i oba pogodio - 75:59. Još jedna zrela partija za omalenog plejmejkera...

37. minut - Pogađa Kris Džouns nakon prodora pored Jaga Dos Santosa, ali slaba uteha budući da na drugoj strani savršeno funkcioniše ofanzivni skok Crvene zvezde - 72:59. 

36. minut - Gedraitis pogađa uz faul Pradilje, ali ne koristi dodatno slobodno bacanje. Ipak, čini se da je sve rešeno budući da Zvezda ima +15 - 72:57!

36. minut - Pun minut trajao je napad Crvene zvezde budući da su izabranici Janisa Sferopulosa pokupili čak četiri ofanzivna skoka. Na kraju će slobodna bacanja imati Dejan Davidovac, ali nakon tajm-auta! 

Foto: Starsportphoto

 

35. minut - Sedam vezanih poena za Džavontea Smarta, rešava Amerikanac pitanje pobednika u "Beogradskoj areni" - 70:57!

35. minut - Vode crveno-beli rat za svaku loptu, sada su se Tobi i Davidovac rvali sa kompletnom petorkom Valensije i uspeli da izbore mrtu loptu. Koriti to Gedraitis i osvaja novi posed za crveno-bele. 

34. minut - SMAAAART! Pronašao je svoj ritam bek Crvene zvezde, sada pogađa uz faul Krisa Džounsa - 68:55!

33. minut - Prvi poeni za Džavontea Smarta, ništa Amerikancu nije išlo od ruke do sada. Prethodno je još jednom precizan pod košem bio Inglis, a nakon njega i Odželeje - 65:55!

32. minut - Novi poeni Tobija posle asistencije Miloša Teodosića, usledila je dobra odbrana, ali i pogodak Inglisa iz nemoguće situacije - 63:51!

31. minut - Dobra odbrana Zvezde na startu poslednjeg kvartala, ali na drugoj strani ne koristi prostor Majk Tobi koji promašuje za tri poena. 

Treća četvrtina: 

30. minut - TOBIIIIIII! Evo je nova trojka za crveno-bele, sada je precizan i centar Zvezde sa ugla od 45 stepeni - 61:49!

Foto: Starsportphoto©

 

29. minut - Siguran sa linije penala Rokas Gedraitis, na drugoj strani fantastična odbrana Zvezde, ali poklanja Sašo Petek penale Semiju Odželeju - 58:44...

28. minut - Lagani poeni za Majka Tobija nakon "odbojkaške" asistencije Miloša Teodosića, na drugoj strani Kevin Pengos pogađa posle ofanzivnog skoka - 56:44!

27. minut - Jedno od dva bacanja pogađa Pradilja, na drugoj strani veliki promašaj Miloša Teodosića, ali ne koriste to gosti budući da ni tablu nije pogodio Semi Odželeje - 54:42!

27. minut - Pametan faul DŽoela Bolomboja koji na liniju penala šalje Pradilju, ali Španac promašuje oba slobodna bacanja. Ipak, bio je krilni centar Valensije najviši u skoku pa će imati nove dve šanse.

26. minut - Rafalna paljba Nemanje Nedovića, još jednom pogađa za tri poena i najveći je krivac što Valensija uprkos dobroj igri nije uspela da istopi prednost Zvezde - 54:41!

25. minut - NEDOVIIIIIIĆ! Nova trojka za srpskog reprezentativca, partija sezone za Nedovića - 51:39!

24. minut - Već 18 poena za Nemanju Nedovića koji pogađa dva slobodna bacanja nakon faula Krisa Džounsa - 48:38!

Foto: Starsportphoto©

 

23. minut - Nije sudijska trojka registrovala čist faul nad Davidovcem koji pogađa u kontri, bitni poeni za Zvezdu u momentima Valensijine dominacije - 46:38!

22. minut - Nastavlja se niz gostiju sada Robertson pogađa uz faul Davidovca i koristi slobodno bacanje, polako Valensija topi prednost Crvene zvezde - 44:38. Na drugoj strani Nedović ne pogađa za tri poena...

22. minut - NEDOVIIIIIIĆ! Izuzetno bitna trojka šutera Crvene zvezde koji prekida seriju gostiju 5:0 - 44:35!

21. minut - Nešto bolji početak Valensije u nastavku, poentira Rivers uz faul Bolomboja i koristi dodatno bacanje - 41:35!

21. minut - Laki poeni za Nemanju Nedovića na startu drugog poluvremena koji nastavlja gde je stao u prvom, ali na drugoj strani sa linije penala je precizan Inglis nakon faula Branka Lazića - 41:32!

Druga četvrtina: 

20. minut - Promašaj Nedovića za kraj prvog poluvremena, Zvezda ima devet poena prednosti nakon 20 minuta - 39:30!

20. minut - Motivisan je Nedović večeras, sada beleži nove poene pod košem Valensije, ali uzvraća Klaver istom merom. Imaće Zvezda poslednji napad u prvom poluvremenu, pre toga tajm-aut Sferopulosa - 39:30!

19. minut - Nalet gostiju prekida Miloš Teodosić poenima sa linije penala, Zvezda ponovo ima dvocifrenu - 37:26! Na parketu su ponovo Gedraitis i Bolomboj.

Foto: Starsportphoto

 

19. minut - Promašaj Dejana Davidovca za tri poena, a onda nespretan potez Fredija Gilespija koji na liniju penala šalje Inglisa budući da je Zvezda ispunila bonus. Siguran je krilni centar Valensije - 35:26!

18. minut - Uhvatila je Valensija kakav-takav napadački ritam, sada Kris Džouns pogađa preko Nemanje Nedovića - 35:24! Odmah tajm-autom reaguje Janis Sferopulos...

18. minut - NEDOVIIIIIIĆ! Još jedna trojka za Crvenu zvezdu u drugoj četvrtini - 35:22! 

17.  minut - Damijen Inglis se snašao pod košem Zvezde i dobio faul Mitrovića, a potom pogodio dva slobodna bacanja - 32:20!

17. minut - Pobesneo je Aleks Mumbru nakon sudijske odluke i zaradio tehniču. Koristi poklon Nemanja Nedović i uvećava prednost Zvezde sa linije penala - 32:18!

16. minut - Nespretna reakcija Majka Tobija koji je prilikom skoka zakačio obruč i poklonio poene Andersonu - 31:18. Na drugoj strani promašaj Nedovića na isteku napada...

16. minut - Rafalna paljba Crvene zvezde, sada trojku pogađa Nemanja Nedović - 31:16!

15. minut - Dobra reakcija Valensije nakon tajm-auta, makar defanzivno, na drugoj strani kontru gostiju seče Majk Tobi koji pravi faul nad Džounsom. Na parket se vraća Rokas Gedraitis. 

Foto: Starsportphoto

 

14. minut - Novi lep napad crveno-belih, sada laki poeni za Majka Tobija koji pogađa na asistenciju Teodosića - 28:16! Zlata vredan je iskusni plej za Zvezdu... 

13. minut - Prekida Harper nalet Crvene zvezde poenima sa linije penala nakon faula Hange, ali na drugoj strani još jedna trojka za domaćina koju pogađa Teodosića - 26:14!

13. minut - Još jedna trojka  za crveno-bele, sada je precizan bio Adam Hanga čiji je ulazak razmrdao izabranike Janisa Sferopulosa - 23:12! 

12. minut - TEODOSIIIIIIIIĆ! Nastavlja se serija Crvene zvezde, nova dobra odbrana i u tranziciji pogađa iskusni plejmejker - 20:12!

12. minut - Eksplozija Zvezde koja posle 70 sekundi pravi seriju 6:0, mora tajm-autom da reaguje Aleks Mumbru nakon polaganja Hange - 17:12! 

11. minut - Laki poeni za Adama Hangu na startu druge četvrtine, ponovo je ključnu ulogu odigrao Miloš Teodosić. Na drugoj strani dobra odbrana Džavontea Smarta koju koristi Majk Tobi i zakucava u kontri - 15:12. 

Prva četvrtina: 

Foto: Starsportphoto

 

10. minut - Serija promašaja na isteku prve deonice, muči se Zvezda u napadu protiv zonske odbrane Valensije koja nakon uvodnih 10 minuta ima pola koša prednosti! 

9. minut - Novi poeni za Džastina Andersona već pet ih ima Amerikanac, na drugoj strani greška Džavontea Smarta, ali se Zvezda dobro odbranila od kontre Španaca - 11:12. 

8. minut - Kratko je trajalo vođstvo Valensije nakon trojke koju je pogodio Anderson, sa poludistance je precizan Branko Lazić i crveno-beli ponovo imaju minimalnu prednost - 11:10. 

7. minut - Dve greške Džoela Bolomboja, koristi to Valensija i preko Džereda Harpera još jednom dolazi do lakih poena u tranziciji. Muče se crveno-beli protiv zonske odbrane gostiju iz Španije - 9:7. 

6. minut - JAGOOOOOO! Isticao je napad Zvezde nakon što je lopta ispala Džavonteu Smartu, ali je Brazilac bio na pravom mestu i pogodio trojku sa preko osam metara. Na drugoj strani precizan je Kris Džouns - 9:5. 

5. minut - Još jedna dobra odbrana Zvezde, sada je neprecizan bio Lopez-Arostegi... U kontri je to pokušao da iskoristi Jago Dos Santos, ali Brazilac ne uspeva da pogodi. Idemo na prvi tajm-aut na meču - 6:3.

5. minut - Prve poene za goste postiže Kris Džouns, iskoristio je Amerikanac nesporazum Jaga i Mitrovića. Ipak, vrlo brzo centar Zvezde ispravlja svoju grešku i poentira nakon ofanzivnog skoka - 6:3. 

Foto: Starsportphoto©

 

4. minut - Lepa akcija Zvezde koju kruniše Rokas Gedraitis nakon asistencije Luke Mitrovića - 4:0. Na drugoj strani dobra odbrana centra crveno-belih, Valensija još uvek čeka na prve poene. 

3. minut - Greše gosti, loptu u aut baca Kris Džouns, nije uspeo to da kazni Rokas Gedraitis koji promašuje otvorenu trojku iz ugla. Tvrd početak meča... 

2. minut - Evo ih prvi poeni na meču, pogađa Luka Mitrović na isteku napada iako je delovalo da će crveno-beli teško do koša Valensije - 2:0. 

1. minut - Još jednom se Zvezda dobro odbranila, ali ne koriste to na drugoj strani izabranici Janisa eropulosa budući da lopta ispada Džoelu Bolomboju nakon duela sa Puertom - 0:0. 

1. minut - Utakmica je počela! Prvi napad imaće gosti iz Valensije... Dobra odbrana crveno-belih, ali lopta se od Jaga Dos Santosa odbija u aut, imaće Španci još jednu priliku da poenima otvore meč u "Beogradskoj areni". 

Crveno-beli počinju u petorci Jago Dos Santos, Branko Lazić, Rokas Gedraitis, Luka Mitrović i Džoel Bolomboj! 

19:43 - Velike ovacije navijača dobio je Stevan Jović, srpski reprezentativac i bivši plejmejker Crvene zvezde. Iskusni organizator igre zbog povrede neće biti u sastavu Valensije...

Foto: Starsportphoto©

 

19:42 - Trener Janis Sferopulos smatra da je najjača snaga Valensije dobra odbrana te da će crveno-beli morati da uzvrate istom merom.

- Valensija je atletski vrlo dobar tim, čvrst, imaju drugu najbolju odbranu u Evroligi... Pokušaćemo da igramo našu igru, potrebno je da ih napadnemo, ali pametno i na pravi način. Neophodno je da imamo tečnu igru, a da u defanzivi budemo na nivou, da budemo konstantni i nedozvolimo rivalu lake poene iz tranzicije - rekao je Sferopulos pred utakmicu. 

19:38 - Sve je izvesnije da "Beogradska arena" neće biti popunjena do poslednjeg mesta, ali je Zvezda uprkos tome imati veliku podršku navijača. 

19:28 - Valensija večeras igra bez Turea i Dejvisa dok je nastup Krisa Džounsa još uvek pod znakom pitanja. 

19:21 - Novi preokret - Miloš Teodosić će biti u rosteru crveno-belih i nastupaće protiv Valensije. Medicinski tim doneo je takvu odluku nakon zagrevanja. 

19:05 - Crvena zvezda se nakon 23 odigrana kola nalazi na 14. mestu na tabeli sa devet pobeda i 14 poraza. Partizan je prvi iznad crte sa tri trijumfa više zbog čega četa Janisa Sferopulosa ima imeprativ pobede večeras. 

19:01 - Po svemu sudeći Miloš Teodosić neće biti u sastavu Crvene zvezde za večerašnju utakmicu budući da se ne nalazi na spisku igrača. 

Foto: Informer

 

19:00 - Dobro došli na lajv prenos utakmice 24. kola Evrolige između Crvene zvezde i Valensije. Sve detalje iz "Beogradska arene" uživo možete pratiti uz portal Informer.rs! 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija