• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

02.02.2024

12:40

Milojević: Dobio sam "ubijenu" ekipu, biće ovo izuzetno proleće

Inofrmer/Pedja Milosavljević

Crvena zvezda

Milojević: Dobio sam "ubijenu" ekipu, biće ovo izuzetno proleće

Podeli vest

Kada sam došao, ekipa je bila psihički ubijena, ali sam mnogo pričao sa fudbalerima, upoznao ih, pokušao da im približim Crvenu zvezdu i na kraju ih i podigao, ocenjuje trener crveno-belih Vladan Milojević.

On je u klub sa "Marakane" stigao kad je završen jesenji deo Superlige, nakon što je dotadašnji trener Barak Bahar dobio otkaz zbog loših rezultata. Znao je Milojević dobro sa čim se suočava, već je bilo ustaljeno mišljenje da je Bahar slabo komunicirao sa igračima i da dobar deo njih, u najvećoj meri stranci, nisu uspeli da razumeju klub.

Ovo su bile prve pripreme aktuelnog trenera sa timom koji će viditi u narednom periodu i dobio je priliku dobro da upozna igrače.

Foto: FK Crvena zvezda

 

- Kad sam došao igrači su zaista bili "ubijeni", i falilo im je samopouzdanja. Igranje u Zvezdi je pritisak i odgovornost, a često to stranci ne razumeju. Kada dođete u veliki klub, očekuje se da to bude sad i odmah. To je teško u fudbalu, jer je nephodno vreme. Ipak, u modernom fudbalu - nema vremena. Pokušavali smo da kroz priču to rešavamo. Svi oni su kvalitetni igrači koji su sa razlogom došli u Zvezdu. Treba im vratiti samopouzdanje. Ako igrač to nema, nije u stanju da pruži maksimum. To se stvara korektnim odnosom i poverenjem između trenera i igrača, ali i napornim radom - ocenio je Milojević. 

Crveno-beli su na pripremama imali šest relativno slabijih protivnika, mada je akcenat bio na fizičkoj pripremi ekipe i upoznavanju igrača. U oba segmenta Milojević je uspeo i nada se dobroj polusezoni. Nije nikakva tajna da Zvezda juri titulu u Superligi i trofej u Kupu. 

- Zadovoljan sam, jer smo odradili sve ono što smo planirali. Akcenat je bio na taktici i fizičkoj spremi, a opet smo želeli i što bolje da se upoznamo sa igračima i njihovih sposobnostima. Igrači su davali sve od sebe, iako pripreme nisu lake, a ujedno su se upoznali i sa načinom rada i mojim zahtevima. Meni je svaki naredni trening izazov, a zadovoljan sam iskorakom koji smo pokazali na prijateljskim utakmicama. Sigurno može bolje i biće vremena da sve probamo. Problem mi pravi dolazak novih igrača i sada moramo da se vratimo na početak. Optimista sam, nadam se da ćemo sve to dovesti do zavidnog nivoa - ocenjuje trener. 
 Ekipa sa "Marakane" imala je prijateljske utakmice sa timovima iz Superlige. Milojević je ubeđen u Zvezdinu superiornot kad počne prvenstvo. 

Foto: FK Crvena zvezda

 

- Superliga je svake godine sve bolja. Igrali smo protiv Spartaka i Mladosti koje su dve kvalitetne ekipe sa dobrim trenerima i takmičarski su nastrojeni. Pored njih, imamo u Srbiji još ekipa koje se bore za Evropu i dosta njih je učestvovalo u grupnim fazama kvalitetnih takmičenja, što je decenijama bilo nezamislivo. Povećanje budžeta tih ekipa dovodi do dobrih stvari. Optimista sam i mislim da će biti izuzetno proleće - jasan je trener. 

Poseban osvrt Milojević je napravio na mlade igrače. 

- Imamo dosta talentovanih i mladih igrača. Dobili su šansu na utakmicama, ali su i trenirali sa iskusnim igračima, što mislim da je za njih najveći benefit i tu na praktičnom delu mogu da nauče i vide kako treba. Davali su sve od sebe, trudili se. Možemo da računamo na njih i drago mi je što sam ih dobro upoznao. Jedno je kada igrača gledate, a drugo je kada ga trenirate i možete da vidite njegov karakter i ponašanje. Mislim da je lepa budućnost pred njima. Verujem u mlade igrače, i znam dobro kako im je, jer sam i ja kao fudbaler i trener prošao Zvezdinu školu. Znam koliko im znači što su u prvom timu. Nije mi teško da ostanemo posle treninga i da kroz zabavne igrice radimo na tehničkim elementima koje treba da usavrše. Moj stručni štab voli da radi i trenira, tako da će to uvek biti praksa, da posle treninga ostajemo sa mladim igračima - ocenio je Milojević. 

Foto: FK Crvena zvezda

 

Zvezda je prodala Kostu Nedeljkovića, Jovana Mijatovića i Stefana Mitrovića, a poslala je na pozajmicu Kingsa Kangvu i Uroša Kabića. Ocena je da u timu i dalje ima mnogo igrača.

- Fokus na ovom prelaznom roku jbio je da smanjimo broj igrača, jer je zaista roster bio veliki. Jesenas je bila i Liga šampiona, sada želimo da napravimo dobar tim gde svaki igrač može da očekuje šansu, ukoliko se izbori - ostavlja svima otvorena vrata. 

Za kraj, trener je pozvao igrače da bodre ekipu na svakom meču. 
- Nisam neko ko daje obećanja. Mogu da kažem navijačima, našim Delijama, ali i ljubiteljima Zvezde da nas bodre, jer igračima treba podrška. Navijači znaju kako se to radi i treba samo tako da nastave, a mi ćemo da radimo naš deo posla. Pričao sam sa igračima, ideja mi je bila da im približim za kakav klub igraju i kakve vrednosti su ovde. U Zvezdi igrate za navijače i mora da se pruži maksimum. Mora i da se trenira dobro. Mi ćemo biti prizemni kao i do sad, a na terenu ćemo probati da damo sve od sebe - zaključuje Milojević. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

"Padobranski TRIATLON 2024" održan u Grčkoj - "Balkanski Skok Prijateljstva 2024" održaće se od 15-19 maja u Beogradu (FOTO)
Društvo

"Padobranski TRIATLON 2024" održan u Grčkoj - "Balkanski Skok Prijateljstva 2024" održaće se od 15-19 maja u Beogradu (FOTO)

Tokom vikenda, 20. i 21. aprila 2024. godine, na aerodromu Hortero „Aeroporu MOKKA“ Sidirokastro u Seresu održan je „Padobranski TRIATLON 2024.“ (padobranstvo - trčanje na jednu milju i gađanje), veze specijalnih snaga, komandosa, padobranaca, dok će se Balkanski Skok Prijateljstva 2024 godine održati od 15-19 Maja 2024. godine na Sportskom Aerodromu Lisičji Jarak u Beogradu.

28.04.2024

08:11

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija