• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

02.02.2024

21:55

Barselona jača od crveno-bele Arene i nesigurne Zvezde

Starsport

Crvena zvezda

Barselona jača od crveno-bele Arene i nesigurne Zvezde

Podeli vest

Košarkaši Barselone savladali su Crvenu zvezdu u Beogradu sa 85:76 (18:17, 27:15, 19:19, 21:25) u okviru 25. kola Evrolige.

Nije uspeo domaćin da savlada snažne Katalonce, uprkos fantastičnoj atmosferi i nezaboravnoj koreografiji "delija" pred start utakmice.

 


Tim Rožera Grimaua je ponovo pokazao sav svoj raskošni talenat kojim raspolaže i zabeležio 17. pobedu u dosadašnjem delu Evrolige.
Crvena zvezda, sa druge strane, propustila je priliku da se približi ekipama koje su u borbi za plej-in elitnog takmičenja i ostala na deset pobeda uz 15 izgubljenih utakmica.

 

Najefikasniji pojedinac u redovima pobednika bio je Dario Brizuela sa 20 poena, a Beograđane je predvodio Nemanja Nedović sa 21, dok je Bolomboj dodao 12 i uhvatio deset skokova. Dvocifren je bio i Dos Santos sa postignutih 13 poena.

Izostao je doprinos Miloša Teodosića, koji je utakmicu završio bez postignutog koša sa samo četiri asistencije.

Foto: Starsportphoto©

Teo van prepoznatljive forme

Prvi se u listu strelaca upisao Džabari Parker posle ukradene lopte, a Zvezdi je trebalo malo vremena da uspostavi napadački ritam i adekvatno uzvrati.

U tome je i uspela na krilima dvojca Dos Santos - Bolomboj. Barsa je odgovorila serijom od 6:0, ali je onda Nemanja Nedović pogodio za dva poena, a odmah zatim i za tri i okončao prvu četvrtinu rezultatom 18:17 u korist Španaca.

Foto: Starsportphoto©

Nedović i Satoranski u duelu

Drugu deonicu obeležio je Darius Brizuela sa 14 poena za drugih deset minuta. 
Španski reprezentativac je za samo tri minuta igre ubacio čak 11 poena i svoj tim odveo na +11. 
Crveno-beli su uspeli da zbiju redove i poprave, pre svega, igru u odbrani. Bio je vicešampion regiona u prihvatljivom minusu do 19. minuta susreta, ali je tada Argentinac Nikolas Laprovitola pogodio neverovatnu trojku na isteku napada i vratio dvocifreni plus Barseloni.

Dugom dvojkom Jana Veselog postavljeno je 45:32 u korist Katalonaca na poluvremenu.

Crvena zvezda je u nastavku zaigrala mnogo bolje i u jednom momentu je delovalo da će, na krilima neverovatnog ambijenta prepune Beogradske arene, "prelomiti" rivala i izjednačiti ili preći u vođstvo.
Međutim, mnogo propuštenih prilika, promašenih otvorenih šuteva i zicera je luksuz koji sebi ne možete dopustiti kada vam je protivnik Barselona. Zahvaljujući odličnom doprinosu bekova, gosti su umirili seriju crveno-belih i razliku vratili na komfornih 13 poena.

 

Foto: Starsportphoto©

 

Neumoljiva egzekucija i dobra odbrana tima iz Katalonije nije stala ni u poslednjih deset minuta, naprotiv...

Kada god bi igrači Janisa Sferopulosa napravili manju seriju i naslutili povratak u meč, Barsa bi preciznim napadom "ubila" euforiju među protivnikom i navijačima.

Novom trojkom, svojom ukupno šestom, Brizuela je slomio srca više od 20.000 "delija", kada su njihovi miljenici stigli na samo deset poena minusa.

Nisu se predavali igrači u crveno-belom, ali nije ostalo dovoljno vremena, a ni snage kako bi se napravio preokret.

Crvenoj zvezdi predstoji veliki derbi u okviru Admiral bet ABA lige i gostovanje Budućnosti u Podgorici 5. februara.

Samo tri dana kasnije, rival je Žalgiris, a poprište sukoba biće Beogradska arena.

 

Standings provided by Sofascore

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Vesić: Beograd dobija novi tržni centar, "Evroazija" se otvara u avgustu!
Društvo

Vesić: Beograd dobija novi tržni centar, "Evroazija" se otvara u avgustu!

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić najavio je danas da se početkom avgusta očekuje otvaranje novog kineskog tržnog centra "Evroazija" na Novom Beogradu. On je naglasio da je ovaj objekat građen apsolutno po svim standardima bezbednost, što je posebno važno ako znamo šta se dešavalo nekoliko puta u kineskim radnjama, jer su oni koristili objekte koji su stari i koji nisu ni bili namenjeni za takvu vrstu prodaje. "Sada imamo ono što zaista je važno, da budu svi bezbedni i kupci i prodavci, ali i da kupci imaju komfor kupovine. Naravno tu će biti i restorana i sve ono što imaju tržni centri", rekao je Vesić.

26.06.2024

10:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Planeta

Konačno slobodan! Ovako sada izgleda Džulijan Asanž! (FOTO, VIDEO)
Planeta

Konačno slobodan! Ovako sada izgleda Džulijan Asanž! (FOTO, VIDEO)

Osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž izjasnio se krivim po jednoj optužbi za pribavljanje i objavljivanje vojnih tajni SAD, kao rezultat dogovora sa tužiocima američkog Sekretarijata za pravosuđe, čime je obezbedio sebi slobodu, a time je završena i duga pravna saga koja je pokrenula debate o slobodi štampe i nacionalnoj bezbednosti.

26.06.2024

11:28

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija