• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

11.02.2024

20:41

Demonstracija sile u Areni! Zvezda pregazila Zadar

Starsportphoto

Crvena zvezda

Demonstracija sile u Areni! Zvezda pregazila Zadar

Podeli vest

Košarkaši Crvene zvezde večeras su pred svojim navijačima u Beogradskoj areni deklasirali ekipu Zadra sa 93:54 (31:12, 22:10, 20:18, 20:14) u 20. kolu ABA lige.

Crveno-beli su se tako posle prošlonedeljnog kiksa protiv Budućnosti u regionalnom takmičenju vratili na pobednički put i upisali 17. trijumf ove sezone, čime su se učvrstili na prvoj poziciji na tabeli. 

Klub sa Malog Kalemegdana nijednog trenutka nije dovodio u pitanje pobedu nad gostima iz Hrvatske, pa je meč u Areni protekao u demonstraciji sile crveno-belih. Trener Janis Sferopulos šansu je pružio svim igračima, njih pet je bilo dvocifreno, a najefikasniji su bili Džavonte Smarta sa 15, Jago dos Santos sa 13 i Džoel Bolomboj sa 11. U ekipi Zadra jedini na visini zadatka bio je Luka Božić sa 16 koševa. 

Zvezda, iako bez povređenih Branka Lazića i Miloša Teodosića, krenula je od starta da rešeta Zadrane, meč su trojkama otvorili Gedraitis i Jago, a na drugoj Božić. 

Foto: Starsportphoto

 

Trojke su nastavile da pljušte u Areni u režiji crveno-belih, koji su već posle pet minuta imali dvocifrenu prednost 17:5. Ekipa Danijela Jusupa već u tim trenucima izgledala je kao razbijena vojska, dok je klub sa Malog Kalemegdana nastavio da demonstrira silu i prvu četvrtinu rešio sa ogromnih plus 19. 

Druga deonica protekla je igri "mačke i miša". Zvezda je nastavila da se razigrava i raspucava, fantastičnom odbranom su potpuno "vezali" ruke gostima, koji gotovo da nisu mogli ništa da pogode. Negde oko 4.000 najvernijih navijača u Areni moglo je da uživa u rapsodiji crveno-belih, koji su iz napada u napad povećavali prednost, a tačku na fantastično prvo poluvreme stavio je Jago trojkom za surovih plus 31 (53:22). 

Foto: Starsportphoto

 

Ni u trećoj četvrtini situacija se na terenu nije promenila, izabranici Janisa Sferopulosa su dominirali i lako pronalazili put do protivničkog koša, pa je u jednom trenutku razlika bila i neverovatnih 42 poena (68:26). Činilo se u tim trenucima da ekipi Danijela Jusupa preti brodolom. Očekivano, usledilo je opuštanje crveno-belih u završnici treće četvrtine, tačnije više od tri minuta nisu uspeli da pogode ništa, što je Zadar iskoristio i serijom od 8-0 koliko toliko smanjio ubedljivu prednost Beograđana pred poslednjih deset minuta duela. 

Foto: Starsportphoto

 

Zvezdini minuti bez poena nastavljeni su i u poslednjem kvartalu, ređali su promašaji sa distance Hanga, Smart, Mitrović, pa su gosti u jednom trenutku prišli i na minus 29. Reagovao je tada trener Sferopulos i zatražio tajm-aut ne želeći da se njegova ekipa previše opusti i gubi energiju.

Konačno, poenterski post Beograđana prekinuo je Dalibor Ilić za 75:44. Ubrzo su se crveno-beli vratili u šuterski mod, pre svih razigrao se Džavonte Smart i ekspresno vratio ekipu na plus 30.  Pokušala je hrvatska ekipa da šutevima sa distance smanji ogroman rezultatski zaostatak i izbegne debakl, ali bez uspeha. Klub sa Malog Kalemegdana je to iskoristio vratio prednost na preko 40 poena i tako napravio odličnu uvertiru pred Kup Radivoja Koraća u Nišu, gde će crveno-beli braniti titulu. 

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija