• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

17.02.2024

12:55

KRAJ: Zvezda sa 3:0 tukla Novi Pazar u derbiju kola Superlige (VIDEO)

Starsportphoto

Crvena zvezda

KRAJ: Zvezda sa 3:0 tukla Novi Pazar u derbiju kola Superlige (VIDEO)

Podeli vest

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su Novi Pazar sa 3:0 (2:0) u derbi meču 21. kola Superlige Srbije.

Pogotke za ekipu Vladana Milojevića postigli su Aleksandar Dragović u 9, Gelor Kanga iz penala u 41. i Šerif Ndijaje u 81. minutu.

 

NOVI PAZAR - CRVENA ZVEZDA 0:3 (0:2) (KRAJ)

Novi Pazar

Gradski stadion

Bez prisustva publike

Sudija: Danilo Nikolić (Lovćenac)

Strelci: Dragović 9, Kanga 41 (penal), Ndijaje 81

Žuti kartoni: Suma, Anan (Novi Pazar), Olanjinka, Điga, Kanga (Zvezda)

NOVI PAZAR (4-3-3): Mirković - Bojat, Azemović, Fajed, Anan - Islamović (od 46. Knežević), Momčilović (od 82. Petković), Adešina (od 46. Đo) - Karaklajić (od 67. Srećković), Obradović, Suma (od 88. Opara).

Trener: Igor Matić

CRVENA ZVEZDA (3-5-2): Glazer - Spajić, Điga, Dragović - Mijailović, Kanga (od 86. Šljivić), Hvang, Ivanić (od 52. Rodić), Bukari (od 52. Lučić) - Olanjinka (od 86. Knežević), Sremčević (od 52. Ndijaje).

Trener: Vladan Milojević

 

 

UŽIVO

DRUGO POLUVREME

90. minut - KRAJ MEČA! Nije bilo nadoknade, ubedljiva pobeda crveno-belih!

 

 

86. minut - Menja Milojević, na terenu su Šljivić i Knežević, izašli su Kanga i Olanjinka.

81. minut - ŠERIF NDIJAJE POGAĐA ZA 3:0! Senegalac se najbolje snašao nakon kornera i uspeo da savlada Mirkovića.

Foto: Starsportphoto

 

 

75. minut - Odličan pokušaj Kange sa preko 30 metara! Ostavili su mu domaći mnogo prostora, ali njegov udarac završio je malo preko gola. Jedan od opasnijih napada Zvezde u drugom poluvremenu.

70. minut - Jak udarac dobio je Srđan Mijailović u duelu sa Sumom. Brzo se pridigao i moći će da nastavi meč. Žuti karton za Nasera Đigu, zbog odugovlačenja.

66. minut - Rasprava Đoa i Kange, ali sudija Nikolić sprečava dalji sukob.

Foto: Starsportphoto

 

 

64. minut - Dosta bolje igra Novi Pazar u drugom poluvremenu. Probali su ovog puta preko Anana, ali nisu uspeli da uđu u šansu.

60. minut - Ozbiljna šansa za Sumu! Nekadašnji fudbaler Partizana izblokiran je u poslednjem trenutku. Da se nije isprečio Dragović, verovatno bi domaćin smanjio zaostatak.

52. minut - Menja i Vladan Milojević. Na terenu su Šerif Ndijaje, Milan Rodić i Vladimir Lučić, izašli su Uroš Sremčević, Mirko Ivanić i Osman Bukari.

Foto: Starsportphoto

 

 

51. minut - Fajed šutira tik pored stative. Ozbiljno preti Novi Pazar na startu drugog poluvremena.

50. minut - Korejac iz redova Novog Pazara Đo pokušao je da iznenadi Glazera, ali Izraelac brani i izbacauje loptu u korner. 

48. minut - Dug napad Novog Pazara, ali ne uspevaju Suma i Knežević da upute šut ka golu Glazera.

46. minut - Igor Matić izvršio je dve izmene, ušli su Knežević i Đo. U svlačionici su ostali Islamović i Adešina.

Vladan Milojević nije ništa menjao.

 

PRVO POLUVREME

45. minut - Sremčević spasava Zvezdu! Adešina je bio u prilici, malo je falilo da savlada Glazera, ali se isprečio mladi centarfor i sprečio pogodak za domaće.

Foto: Starsportphoto

 

 

41. minut - KANGA PRECIZAN SA BELE TAČKE, 2:0 ZA ZVEZDU! Gabonac je uzeo loptu i savladao Nikolu Mirkovića, crveno-beli imaju ubedljivu prednost nakon 40 minuta igre u Novom Pazaru.

 

 

 

Foto: Starsportphoto

 

 

39. minut - I dalje traje komunikacija glavnog sudije sa VAR sobom. Loptu je već uzeo Kanga.

36. minut - Penal za Zvezdu! Fudbaler Zvezde Điga bio je u duelu sa igračima Novog Pazara nakon pokušaja glavom, dobio je udarac, a sudija Danilo Nikolić pokazao je na belu tačku. Komunicira sa VAR sobom kako bi potvrdio odluku.

35. minut - Odličan pokušaj Sremčevića glavom, i to ponovo na asistenciju Kange. Mirković ponovo uspešniji, korner za Zvezdu.

33. minut - Hvang pokušava iz slobodnog udarca, ispod živog zida. Siguran Nikola Mirković.

32. minut - Prekršaj Sume nad Kangom, žuti karton za nekadašnjeg reprezentativca Gvineje.

28. minut - Obećavajući napad Novog Pazara, ali spetljali su se Suma i Karaklajić.

22. minut - Zanimljiv meč u Pazaru, mnogo borbe na sredini terena. Sremčević je u jednom napadu dvaput pokušao da dođe do pozicije za šut, ali nije uspeo.

Foto: Starsportphoto

 

 

16. minut - Probao je Adešina glavom nakon centaršuta Sume, ali bez opasnosti za Omrija Glazera.

13. minut - Grub start Sejdube Sume na Naseru Đigi. Progledao je arbitar bivšem ofanzivcu Partizana sada kroz prste, iako je start bio izuzetno neoprezan.

Foto: Starsportphoto

 

 

9. minut - Vodi Zvezda, Dragović je strelac! Odličan centaršut Gelora Kange iz prekida sa desne strane, a nekadašnji reprezentativac Austrije najbolje se snašao u šesnaestercu i udarcem glavom je pogodio za vođstvo crveno-belih!

 

 

6. minut - Evo i opasnog napada Zvezde. Piter Olanjinka je prošao po levoj strani, pokušao je snažnim šutem po sredini, ali Nikola Mirković bio je na pravom mestu.

3. minut - Kako je i najavljeno, u ekipi Novog Pazara na današnjem meču nema nekadašnjih fudbalera Partizana Adema Ljajića i Marka Šćepovića. Obojica su odsutni zbog povreda.

2. minut - Prva šansa na meču! Nikola Karaklajić, napadač Novog Pazara, šutirao je malo pored gola. Pokazuje domaćin da crveno-belima neće biti nimalo lako.

2. minut - Milan Rodić danas nije u sastavu, iako se očekivalo da će početi meč. Zbog toga je Vladan Milojević bio prinuđen da malo menja izgled odbrane, pa je utakmicu počeo sa tri štopera.

1. minut - Derbi meč 21. kola Superlige Srbije Novi Pazar - Crvena zvezda upravo je počeo.

 

 

PRE MEČA

13.51 - Novom Pazaru ovo je poslednji meč suspenzije koju je izrekao FSS, već od narednog meča kod kuće ovaj tim imaće podršku sa tribina.

13.40 - Trener Novog Pazara je ove sezone pobedio Crvenu zvezdu. Doduše, Igor Matić je to učinio sa ekipom Čukaričkog na Banovom Brdu kada su "brđani" slavili sa 2:1.

13.29 - Pojačanje Crvene zvezde, Uroš Sremčević prvi put je starter u dresu kluba sa "Marakane". Protiv Voždovca je šansu dobio pred kraj meča, a sada će biti od prvog minuta na terenu.

Foto: Starsportphoto

Uroš Sremčević

 

13.20 -  Pulenima Vladana Milojevića je ovaj susret od velikog značaja, s obzirom na to da Zvezda u naredna dva kola igra protiv Čukaričkog, pa protiv TSC-a, a onda sledi i 172. "večiti derbi".

13.10 - Novi Pazar danas neće moći da računa na pomoć dva bitna igrača, pošto Šćepović i Ljajić nisu u sastavu zbog povreda.

13.00 - Trener Crvene zvezde Vladan Milojević izneo je očekivanja pred ovaj susret na jučerašnjoj konferenciji za medije.

Ne možemo da utičemo na to da li se igra sa publikom ili ne, ali siguran sam da će biti fudbalska atmosfera. Lepo je kad je tu publika, bez obzira što je Novi Pazar okrenut lokal patriotizmu. Što se tiče kadrovskih problema koje imaju - ni na to ne možemo da utičemo. Fokusiran sam na moj tim i igru koju želimo da prikažemo - poručio je Milojević.

Sa druge strane, strateg Novog Pazara Igor Matić ove sezone već je uspeo da savlada crveno-bele, doduše na klupi Čukaričkog.

U goste nam dolazi najveći klub u državi, koji u poslednjih šest godina osvaja titule. Imamo veliki respekt prema njima, poštujemo ih i cenimo, ali imamo svoje želje, nade i ambicije. Verujem u moj tim i nadam se da ćemo odigrati kvalitetnu utakmicu. Očekujem obostrano dobru igru i spektakl, samo što neće biti publike. Pazar je fudbalski grad i šteta je zbog ambijenta. Svi akteri bi pružili i preko maksimuma - izjavio je Matić.

12.55 - Dobrodošli na blog posvećen derbi utakmici 21. kola Superlige Srbije Novi Pazar - Crvena zvezda.

 

Standings provided by Sofascore

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Ni pozivi za maturu nisu što su nekada bili! Nećete verovati kakav odgovor je dobio ovaj dečak
Društvo

Ni pozivi za maturu nisu što su nekada bili! Nećete verovati kakav odgovor je dobio ovaj dečak

Maturske večeri trebalo bi da budu smisao druženja i zabave, a sve češće se svode na brendiranu odeću i skupocene automobile, preteranun šminku i nakit. Generacija Z, svakodnevno nas baci u rebus materijalističkim prohtevima, a njihovi izazovi su sve veći zalogaj za roditelje koji žele da im ispune svaku želju, pa nas je tako jedna objava malo je reći, ostavila bez teksta.

28.04.2024

09:43

"Padobranski TRIATLON 2024" održan u Grčkoj - "Balkanski Skok Prijateljstva 2024" održaće se od 15-19 maja u Beogradu (FOTO)
Društvo

"Padobranski TRIATLON 2024" održan u Grčkoj - "Balkanski Skok Prijateljstva 2024" održaće se od 15-19 maja u Beogradu (FOTO)

Tokom vikenda, 20. i 21. aprila 2024. godine, na aerodromu Hortero „Aeroporu MOKKA“ Sidirokastro u Seresu održan je „Padobranski TRIATLON 2024.“ (padobranstvo - trčanje na jednu milju i gađanje), veze specijalnih snaga, komandosa, padobranaca, dok će se Balkanski Skok Prijateljstva 2024 godine održati od 15-19 Maja 2024. godine na Sportskom Aerodromu Lisičji Jarak u Beogradu.

28.04.2024

08:11

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija