• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. V.

06.03.2024

13:10

Sferopulos jasan: Monako je tim za fajnal-for, ali borićemo se!

Starsportphoto©

Crvena zvezda

Sferopulos jasan: Monako je tim za fajnal-for, ali borićemo se!

Podeli vest

Košarkaši Crvene zvezde sutra (Sport klub 1 19.00) gostuju Monaku, a trener beogradskog tima Janis Sferopulos govorio je pred put u "kneževinu".

Crveno-beli nisu ove sezone zabeležili rezultat kakvom su se nadali u Evroligi, ali preostale utakmice mogu poslužiti kao "injekcije" samopouzdanja igračima i navijačima pred završnicu ABA lige.

Do kraja elitnog takmičenja ostalo je sedam utakmica, a prva prepreka ekipi sa Malog Kalemegdana biće Monako. Trener gostiju ukazuje na kvalitet rivala i poručuje da će se njegovi igrači lavovski boriti, uprkos kadrovskim problemima.

Foto: Starsportphoto©

Sferopulos u razgovoru sa sudijom

Veoma su atletski jak tim, moramo iskontrolisati njihovu energiju, jer upravo iz toga dolaze prednosti. Taktički, moramo da odigramo dobru odbranu, da pokušamo da osujetimo njihove napade. Napadački je potrebno da vidimo koji je najbolji način da ih napadnemo, da iskoristimo svaku priliku koja nam se ukaže i da pronađemo put strpljivom igrom. Znamo da su tim za Fajnal-for, ali borićemo se za naše šanse - rekao je Grk.

Iskusni stručnjak je potom komentarisao probleme usled odsustva igrača. Ističe da je jako teško igrati napad na pravi način kada su dva organizatora igre van stroja zbog povrede.

- Teško je igrati bez plejmejkera. Miloš Teodosić i Nikola Topić nisu tu. Imamo samo Jaga dos Santosa. Adam Hanga mu pomaže, ali nije lako. Pojedini timovi teško igraju bez jednog plejmejkera, nama nedostaju dvojica. Posedujemo tim koji je u stanju da se bori - objasnio je nekadašnji trener Makabija.

Foto: Starsportphoto©

Miloš Teodosić i trener Sferopulos

Za kraj, spomenuo je i produžetak saradnje sa Trejom Tompkinsom, kao i opravdano odsustvo Dejana Davidovca zbog rođenja deteta i Dalibora Ilića koji je bolestan.

Trej Tompkins je u fazi kada trenira individualno, ali je u poslednjem delu svoje rehabilitacije. Nadam se da će u naredne dve sedmice biti u mogućnosti da pomogne timu. Dao sam dva slobodna dana Dejanu Davidovcu koji je postao otac prvi put. Želim da provede vreme sa svojom porodicom i bebom, jer pre svega mi smo ljudska bića, a tek onda sportisti. Dalibor Ilić je bolestan, i dalje je pod lekovima, tako da neće ići u Monako -  podvukao je Sferopulos.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Nova drama sa "boingom", i to u Istanbulu! Avion udario prednjim delom o pistu, dramatičan snimak se širi mrežama! (VIDEO)
KONTROLNI TORANJ ODMAH OBAVEŠTEN

Nova drama sa "boingom", i to u Istanbulu! Avion udario prednjim delom o pistu, dramatičan snimak se širi mrežama! (VIDEO)

Teretni avion kompanije Boing "FedEx Airlines" sleteo je u sredu na aerodrom u Istanbulu bez raspoređenog prednjeg stajnog trapa (deo aviona preko koga se on oslanja na podlogu, pri stajanju, poletanju, sletanju i vožnji po zemlji) i uspeo da ostane na pisti, saopštilo je tursko ministarstvo saobraćaja, dodajući da nema žrtava.

08.05.2024

12:45

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Da li znate ko su 1.300 kaplara? Herojstvom i hrabrošću se upisali u srpsku istoriju: Besmrtni bataljon!
Srbija

Da li znate ko su 1.300 kaplara? Herojstvom i hrabrošću se upisali u srpsku istoriju: Besmrtni bataljon!

Pobeda Srpske vojske na Ceru je bila istorijska, ali gubici u ljudstvu bili veliki. Iz stroja je izbačeno čak 259 oficira i 16.045 podoficira i vojnika. Za tadašnju Srbiju od oko 4 miliona stanovnika, to je bio nenadoknadiv gubitak, naročito imajući u vidu da je u Balkanskim ratovima 1912-13 Srpska vojska izgubila oko 44 hiljade oficira, podoficira i vojnika. Veliki gubici u starešinskom kadru bili su istovremeno i veliki gubici srpske inteligencije i školovanih starešina. Ovo je priča o 1.300 kaplara.

08.05.2024

07:05