• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: B.O.

17.03.2024

19:44

Hrvati bez šanse protiv oslabljene Zvezde! Smart i Nedović vodili crveno-bele u "Draženovom domu"!

abaliga.com

Crvena zvezda

Hrvati bez šanse protiv oslabljene Zvezde! Smart i Nedović vodili crveno-bele u "Draženovom domu"!

Podeli vest

Bez plejmejkera Zvezda bez problema savladala Cibonu.

Porazom od Makabi Tel Aviva u prethodnom kolu Evrolige ambicije crveno-belih o plasmanu u plej-in elitnog takmičenja su se raspale. Zbog toga, četa Janisa Sferopulosa do kraja sezone biće maksimalno fokusirana na što bolji rezultat u ABA ligi. Glavni cilj je zadržati prvo mesto pred početak doigravanja, a krupan korak ka ispunjenju tog cilja napravljen je večeras u Zagrebu. 

Zvezda je, iako osakaćena povredama, uspela da upiše ubedljivu pobedu protiv Cibone - 82:59 i tako zadrži dva trijumfa više u odnosu na Budućnost, te tri u odnosu na večitog rivala Partizan.

Nije Janis Sferopulos danas na raspolaganju imao klasičnog plejmejkera. Već neko vreme su zbog povreda van sastava Miloš Teodosić i Nikola Topić, a protiv Makabija je potres mozga doživeo Jago Dos Santos. Morao je Grk da improvizuje, ulogu organizatora igre preuzeo je Markus Smart, uz pomoć Nemanje Nedovića i Adama Hange. 

Upravo je američki košarkaš potvrdio sve bolju formu pošto je u "Draženovom domu" bio najraspoloženiji za igru. Cibona je bolje otvorila meč, ali je Smart svojom serijom na staru utakmice vratio Zvezdu u igru, doneo preokret, a potom i vodio svoju ekipu do ubedljive pobede. 

Foto: abaliga.com

 

Kako se poluvreme bližilo kraju Zvezda je bila sve bolja, razigrali su se Majk Tobi i Dejan Davidovac, svoj doprinos dao je i Luka Mitrović zbog čega su nakon dve deonice crveno-beli imali 12 poena prednosti. 

Davala je Cibona znake života na startu drugog poluvremena, raspoložen za igru bio je Aleksandar Aranitović, ali je nakon tajm-auta Janisa Sferopulosa Zvezda ponovo uhvatila ritam i do kraja meča potpuno samlela rivala. 

Zvezdu su do pobede predvodili Džavonte Smart i Nemanja Nedović sa 15, odnosno 16 poena. Rokas Gedraitis dodao je 11, a dobar učinak imali su Džoel Bolomboj i Majk Tobi. Sa druge strane jedini raspoložen za igru bio je Aleksandar Aranitović sa 16 koševa. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija