• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: B.O.

20.03.2024

21:07

Selektor objavio spisak za ključne mečeve! Rukometašice u Zrenjaninu vade vizu za Evropsko prvenstvo!

Starsportphoto

Crvena zvezda

Selektor objavio spisak za ključne mečeve! Rukometašice u Zrenjaninu vade vizu za Evropsko prvenstvo!

Podeli vest

Selektor ženske rukometne reprezentacije Srbije Uroš Bregar saopštio je danas spisak igračica za mečeve protiv Bugarske i Turske u Šestoj grupi kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, koje će biti održano krajem godine u Austriji, Mađarskoj i Švajcarskoj.

Bregar je za poslednja dva meča kvalifikacija za EP 2024. pozvao 24 igračice. Na spisku se nalaze:

Golmani: Jovana Risović, Marija Simić, Moli Kubina.
Pivoti: Jelena Knežević, Marija Petrović, Edita Nuković, Katarina Bojičić.
Leva krila: Sanja Radosavljević, Tamara Kocić, Aleksandra Stamenić.

Desna krila: Nataša Lovrić, Dunja Radević, Tijana Simić.
Bekovi: Jovana Jovović, Emilija Lazić, Dunja Tabak, Teodora Veličković, Tamara Mandić, Aleksandra Vasić, Teodora Majkić, Una Obrenović, Jovana Ristić, Milica Ignjatović, Anđela Janjušević.

Srbija će trećeg aprila gostovati selekciji Bugarske, a četiri dana kasnije u Zrenjaninu će dočekati Tursku. Prvo mesto na tabeli Šeste grupe kvalifikacija za EP 2024. drži Crna Gora sa osam bodova, dok je Turska druga sa pet. Srbija je treća sa tri boda, dok je Bugarska poslednja bez bodova.

- U utakmicama protiv Crne Gore smo pokazali vidan napredak u odnosu na Svetsko prvenstvo i još jednom mogu da kažem da nam je žao što rezultatski nismo prošli bolje. Sada nas čeka  poslednji kvalifikacioni ciklus za odlazak na Evropsko prvenstvo i pre svega želim da sve igračice dođu zdrave na pripreme i da naša igra bude još bolja - rekao je Bregar, prenosi zvanični sajt RSS.

Foto: Starsportphoto

 

On je najavio da će rukometašice pripreme da odrade u tri faze.

- Od 28. do 31. marta ćemo započeti pripreme gde će biti igračice iz domaće lige, koje imaju sve veću ulogu u nacionalnom timu, pojačane Jovanom Jovović. Selekcija se potom 31. marta seli u Pirot gde će trenirati do polaska u Bugarsku. U Pirotu ćemo odraditi tri treninga kojim ćemo pokušati što bolje da se spremimo za utakmicu u Bugarskoj. Nakon utakmice u Bugarskoj, tim ide u Zrenjanin gde će sprovesti poslednju fazu prirpema za odlučujuću utakmicu protiv Turske - naveo je selektor Srbije.

Bregar je pozvao navijače da pruže podršku rukometašicama u Zrenjaninu.

- Zrenjanin je naša baza i tamo se osećamo kao kod kuće. Imamo maksimalne uslove za rad. Pozivam sve navijače da dođu u Zrenjanin i pruže nam podršku. Želim da naša utakmica protiv Turske bude najbolje odigrana u ovim kvalifikacijama i da se posle nje radujemo sa našim navijačima - istakao je Bregar.

Plasman na EP 2024. obezbediće po dve prvoplasirane selekcije iz svake od osam grupa, kao i četiri najbolje trećeplasirane ekipe. EP će biti održano od 28. novembra do 15. decembra ove godine u Austriji, Mađarskoj i Švajcarskoj.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

Sve stoji! Na granicama puno kao u košnici, kolone kilometarske
Društvo

Sve stoji! Na granicama puno kao u košnici, kolone kilometarske

Saobraćaj je jutros bio umerenog intenziteta, ali u toku dana se očekuje pojačan saobraćaj, pre svega na auto-putevima, a zatim ka graničnim prelazima i na izlazima iz većih gradskih sredina, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMSS). Trenutno su najveće gužve na graničnim prelazima Batrovci i Preševo.

27.04.2024

16:25

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!
još obaveza

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!

U Grčkoj se od jula uvodi šestodnevna radna nedelja, a ova obaveza će se odnositi na državne službe, komunalna preduzeća, banke, privredna društva, organizacije i poljoprivredna gazdinstva koja su do sada praktikovala petodnevni nedeljni sistem rada.

27.04.2024

14:12

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija