• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: B.O.

25.03.2024

19:30

KRAJ: Šok u "Areni", Mega savladala Zvezdu!

Starsportphoto

Crvena zvezda

KRAJ: Šok u "Areni", Mega savladala Zvezdu!

Podeli vest

Uživo pratite meč 24. kola ABA lige između Crvene zvezde i Mege.

CRVENA ZVEZDA - MEGA  83:89 (18:24, 30:17, 21:22, 14:26)

Grad: Beograd

Dvorana: Beogradska arena

Sudije: Milan Nedović, Mario Majkić, Nermin Nikšić

Crvena zvezda: Lazarević, Teodosić, Hanga, Davidovac, Mitrović, Lazić, Tobi, Bolomboj, Ilić, Nedović, Gedraitis, Gilespi

Mega: Milijašević, Miljenović, Jelavić, Marković, Milutinović, Ilijasoglu, Đurišić, Kovačević, Plavšić, Jović, Malovec

 

UŽIVO: 

ČETVRTA ČETVRTINA: 

40. minut - Trojka Dejana Davidovca da ublaži poraz Crvene zvezde, tačku na meč sa linije penala stavlja Andrija Jelavić - 83:89!

39. minut - Sve je gotovo... Trojka za Nikolu Đurišića, Mega je na pragu velike pobede u "Beogradskoj areni" - 80:88!

Foto: Starsportphoto©

 

38. minut - JELAVIIIIĆ! Ofanzivni skok hrvatskog košarkaša koji pogađa i to uz faul Džoela Bolomboja, a potom koristi i dodatno bacanje - 80:85!

38. minut - Još dva poena za Plavšića, ovoga puta sa linije penala, na drugoj strani polovičan je Hanga - 80:82!

37. minut - Siguran je na jednoj strani Adam Hanga, ali na drugoj još jednim autoritativnim zakucavanjem vraća Uroš Plavšić - 79:80!

36. minut - Serija promašaja na obe strane, morao je da reaguje Janis Sferopulos sa tajm-autom, Zvezdina igra se potpuno raspala na startu poslednjeg perioda - 77:78!

35. minut - Izuzetan potez Adama Hange koji vraća trojku, ali škripi u odbrani srpskog šampiona, kažnajva to Filip Jović - 77:78!

34. minut - PREOKRET MEGE! Trojku pogađa Ilijasoglu, a potom Filip JOvić krade čistu loptu i pogađa u kontri - 74:76!

33. minut - Raspucana je Mega na startu poslednjeg kvartala, posebno Đurišić koji beleži još četiri poena, ali nalet gostiju odbija Fredi Gilespi pogotkom nakon prodora - 74:71!

32. minut - Muči se Fredi Gilespi, sada je bez potrebe faulirao Đurišića i poklonio šuteru Mege dva bacanja, a novopečeni srpski reprezentativac to oberučke koristi - 72:67!

Foto: Starsportphoto

 

31. minut - GEDRAITIIIIIS! Kada je bilo potrebno Litvanac pogađa za tri poena, ali na drugoj strani Filip Jović poentira preko Fredija Gilespija - 72:65!

TREĆA ČETVRTINA: 

30. minut - Još dva koša viđena su na isteku treće četvrtine, prvo je Luka Mitrović pogodio dva penala, a na drugoj strani novi poeni za Stefana Miljenovića - 69:63!

30. minut - Atraktivno zakucavanje Filipa Jovića u kontri, Mega uspeva da se prepolovi prednost Zvezde u finišu trećeg perioda - 67:61!

29. minut - Serija promašaja na obe strane, ne koristi Adam Hanga otvorenu trojku, a na drugoj strani nije bio precizan ni Ilijasoglu. Ipak, posed ostaje za Megu pošto je lopta ispala Majku Tobiju. 

28. minut - Istom merom uzvraća Mega, igra se u ovim momentima u serijiama, nalet Zvezde uspešno odbija Stefan Miljenović - 67:58!

27. minut - Odgovara Crvena zvezda serijom 4:0 preko Nemanje Nedovića i Luke Mitrovića. Još jedan tajm-aut za Marka Baraća, čini se da Mega polako gubi korak za domaćim timom - 67:56!

26. minut - Nakon tajm-auta dobra reakcija Mege koja zaustavlja napad Zvezde, a potom preko Miljenovića smanjuje zaostatak - 63:56! Odmah reaguje Janis Sferopulos sa minutom predaha...

25. minut - NEDOVIIIIIIĆ! Još jedna trojka za Zvezdu večeras, stao je napad Mege, koriste to crveno-beli i stiču dvofirenu prednost - 63:53!

Foto: Starsportphoto

 

24. minut - Raspoložen je večeras i Adam Hanga koji pogađa uz faul i koristi dodatno slobodno bacanje, na drugoj strani je precizan Stefan Miljenović - 58:53!

23. minut - Najveće probleme crveno-belima u trećem kvartalu pravi Omerčan Iljasolu, Tučin vezuje još četiri poena i održava Megu u igri - 53:48!

22. minut - Zatišje, a onda revolveraški obračun! Ilijasoglu pogađa za tri poena, a na drugoj strani vraća to Nemanja Nedović -  51:44!

21. minut - Serija promašaja na startu drugog poluvremena!

DRUGA ČETVRTINA: 

20. minut - Raste prednost crveno-belih, sada je posle prodora pogodio Stefan Lazarević za kraj prvog poluvremena - 48:41!

19. minut - Novi poeni za Zvezdu sa linije slobodnih bacanja, sada je Stefan Miljenović uz faul zaustavio Ilića, a krilni centar crveno-belih još jednom je siguran - 46:41!

18. minut - Još jedna trojka za Adama Hangu, na drugoj strani vraća to Milijašević, raspucane obe ekipe u prvom poluvremenu. Sada prve poene beleži Dalibor Ilić sa linije penala - 44:41!

17. minut - HANGAAAAAA! Kompletan preokret crveno-belih, mađarski reprezentativac pogađa sa vrha kapice i donosi Zvezdi vođstvo. Seriju domaćina prekida Nikola Đurišić sa linije penala - 39:38!

16. minut - Nerešeno je nakon dugo vremena, poentirao je u tranziciji Rokas Gedraitis, na drugoj strani korake pravi Ilijasoglu - 36:36!

Foto: Starsportphoto

 

16. minut - Vraća Dejan Davidovac crveno-bele u igru! Srpski reprezentativac pogađa sa poludistance, a potom nakon dobre defanzive poentira u kontri - 34:36!

15. minut - Još jedna trojka za Megu - sada je precizan Andrija Jelavić - 30:36!

14. minut - Efikasna druga deonica, nove poene postiže Nemanja Nedović, a potom dobrom odbranom tera Milijaševića na još jedan faul. Ipak, polovičan je šuter Zvezde sa linije penala - 30:33!

14. minut - Raspoložen je Majk Tobi koji pogađa za tri poena, ali na drugoj strani četiri vezana poena za Nikolu Đurišića - 27:33!  

13. minut - Evo je reakcija Zvezde! Prvo je Davidovac pogodio dva penala, a potom čistu loptu krade Nedović i nesebično poklanja poene Luki Mitroviću - 24:29! Tajm-aut za Marka Baraća! 

12. minut - Prekida seriju promašaja crveno-belih Majk Tobi koji pogađa pod košem, ali na drugoj strani još jedna trojka Mege. Ostao je Jelavić potpuno sam na "45 stepeni" i pogodio - 20:29!

11. minut - Slaba odbrana Crvene zvezde na startu meča, koristi to Omerdžan Ilijasoglu i pogađa na startu drugog perioda - 18:26! Na drugoj strani domaćin ne koristi četiri napada...

Foto: Starsportphoto

 

PRVA ČETVRTINA: 

10. minut - Gotova je prva deonica, Mega ima šest poena prednosti pošto Branko Lazić nije uspeo da pogodi za tri poena i iskoristi poslednji napad Zvezde - 18:24!

9. minut - TEODOSIIIIIIĆ! Cepa mrežicu iskusni plejmejker iz teške pozicije i prekida nalet gostijuće ekipe. Na drugoj strani faul u napadu pravi Milijašević - 18:24!

9. minut - Pokušao je Miloš Teodosić da proigra Dejana Davidovca u kontri, ali Jović seče dodavanje i u kontri osigurava lagane poene za Miljenovića - 15:24! Odmah tajm-aut Janisa Sferopulosa budući da je Mega u seriji 10:0!

8. minut - Ponovo ofanzivni skok Mege, ovoga puta najskuplji pošto Filip Jović pogađa uz faul Rokasa Gedraitisa, na svu sreću krilni centar gostiju ne pogađa dodatno bacanje - 15:20!

7. minut - Prva trojka na meču delo je Nikole Đurišića koji pogađa iz teške situacije i donosi Megi tri poena prednosti - 15:18!

6. minut - Nije Nemanja Nedović bio u dobrom ritmu na startu utakmice, ali nakon tajm-auta uspeva da pogodi nakon osmišljene akcije. Ipak, muče gosti Zvezdu ofanzivnim skokom, sada nakon odbojke pogađa Jović - 15:15!

5. minut - Još jedno silovito zakucavanje Plavšića koji je rešio da se pokaže u najboljem svetlu protiv Zvezde budući da se šuška o interesovanju crveno-belih za centra Mege. Na drugoj strani nakon prodora pogađa Rokas Gedraitis - 13:12!

Foto: Starsportphoto

 

4. minut - Prvi poeni za Jelavića večeras posle atraktivnog dodavanja Miljenovića, ali Mega ne uspeva da se vrati na vreme. Surovo to kažnjava Adam Hanga i pogađa uz faul, a potom koristi dodatno slobodno bacanje - 11:8. 

4. minut - Prelako je Nikola Đuršić prošao pored Davidovca i iznudio faul, a potom pogodio oba slobodna bacanja. Stiže odgovor na drugoj strani preko Džoela Bolomboja koji vezuje četiri poena i donosi preokret Zvezdi - 8:6!

3. minut - Mnogo sreće za crveno-bele, nisu bili precizni Bolomboj i Davidovac, a tek nakon trećeg ofanzivnog skoka uspeva da poentira Luka Mitrović. Usledila je dobra odbrana Zvezde, ali i greška Nemanje Nedovića, nervozan početak obeju ekipa - 4:4. 

2. minut - Lepa rola Plavšića na obe strane parketa, centar Mege je prvo iz "pika" došao do laganog zakucavanja, a potom uspeva da sačuva Nemanju Nedovića. Koriste to gosti i preko Miljenovića dolaze do prvog vođstva večeras - 2:4!

1. minut - Utakmica počinje, dobra akcija crveno-belih iz prvog napada, ali Uroš Plavšić uspeva da zaustavi Luku Mitrovića! Na drugoj strani greši Mega i otvara kontru Adamu Hangi koji poentira u tranziciji - 2:0! 

 

19:42 - Prvi ovosezonski duel crveno-belih i Mege završen je u neizvesno završnici, a slavila je Zvezda rezultatom 89:88!

19:36 - Crvena zvezda duel sa Megom dočekuje nakon pobede u Evroligi! Izabranici Janisa Sferopulosa prekinuli su niz loših rezultata u elitnom takmičenju pošto su nadigrali Virtus u petak. 

19:30 - Dobro došli na lajv prenos utakmice 24. kola ABA lige između Crvene zvezde i Mege. Sve detalje sa ovog meča možete pratiti uz portal Informer.rs!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!
NEVEROVATNO

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!

Prema tvrdnjama ukrajinske vojske, u napadu njihovih snaga uništen je skupoceni sistem ruske vojne opreme. Ukrajinska vojno-obaveštajna agencija GUR objavila je u subotu video snimak za koji tvrde da prikazuje udar pripadnika Obaveštajne službe odbrane Ukrajine (DIU) i 15. odvojene artiljerijsko-izviđačke brigade Black Forest kako gađaju ruski radarski sistem 48Y6 K-1 Podljot, a na snimku je uhvaćen i dramatičan trenutak eksplozije.

27.04.2024

20:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija