• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Jelena Nedeljković

31.03.2024

07:00

"Namestio" glavu i puca rafalom: Kanga, vesnik Zvezdinog proleća

Starsportphoto

Crvena zvezda

"Namestio" glavu i puca rafalom: Kanga, vesnik Zvezdinog proleća

Podeli vest

Postoji ta ustaljena fraza koja se odnosi na fantastične partije koje Crvena zvezda tradicionalno prezentuje u proleće, a izgleda da je ove godine stiglo i Kangino proleće. Na osam mečeva u drugoj polusezoni Superlige, Gabonac je dao pet golova uz tri asistencije.

Nema tog igrača koji kod navijača kluba za koji nastupa ne izaziva emocije i ne kače mu epitete. Pa tako je ustaljeno mišljenje da je neko radnik, neko kreativan, neko lenj, drugi opet pouzdan, ali najveću lepezu emocija u timu Crvene zvezde kod ljubitelja crveno-belih izaziva Gelor Kanga.
Kreće se to u rasponu od "fantastičan je, mnogo je doneo klubu" do "sutra bih ga oterao".

Jer on je od onih koji kad hoće može da bude najbolji na terenu. Može da da gol sa 40 metara i uvede navijače u opštu ekstazu (naravno da mislimo na Krasnodar), može da igra dobro i povuče ceo tim za sobom, može da igra loše, pa maltene bude igrač manje za svoj tim, a može, kao onomad protiv Ludogoreca, u ključnom meču da padne na sitne provokacije iskusnijeg protivnika, dobije crveni karton i ostavi ekipu na cedilu.

Foto: FK Crvena zvezda

Gelor Kanga

I malo toga zavisi od njegovog igračkog umeća, a mnogo više od "glave". Jer kad Kanga "namesti" glavu, odnosno bude mentalno jak i fokusira se na posao, onda je najbolja verzija sebe. Ali da je, uz sve druge kvalitete, i psihološki na visokom nivou, on one 2016. godine ne bi ni došao u Zvezdu, nego bi završio u nekom klubu koji je bio siguran učesnik barem Lige Evrope.

Ovog proleća, izgleda da je Kanga u savršenoj ravnoteži sa samim sobom. Moguće je da tu ima i do trenera Vladana Milojevića, koji je odličan psiholog i ume da nađe kritičnu tačku svojim igračima. On najbolje zna kako se nosio sa Kangom, u vreme kad im je obojici to bio prvi mandat u Zvezdi. Nije žalio mnogo iskusni stručnjak kada mu je u januaru 2018. godine igrač prodat. Valjda mu je dosta bilo stalne mentalne borbe i lakše mu je bilo sa mirnim Nenadom Krstičićem, koji je nadomestio odlazak Gabonca. 

Foto: Starsportphoto

Kanga izvodi jedanaesterac protiv Javora

U odnosu na tada, Kanga je stariji, zreliji, iskusniji i lakše je sarađivati sa njim. Uz sve to, nikada nije izgubio ono dečačko u sebi, pa mu valjda prija kada mu trener posveti pažnju, stavi mu do znanja da je važan i da računa na njega. To je rezultiralo golovima i asistencijama. 

Trenutno, Kanga je jedan od ključnih igrača tima sa "Marakne". Na osam mečeva dao je pet golova. Osim protiv Novog Pazara, kada je bio strelac drugog pogotka, svaki drugi put dao je vodeći gol. Dakle, bio je prvi koji je načeo protivnika i olakšao posao i saigračima i sebi. E sad, može se diskutovati o pogocima, pošto ih je od pet, četiri bilo sa bele tačke. Međutim, i tu je pokazao hrabrost.

Nijednog trenutka se nije plašio da preuzme odgovornost, svaki put je išao ka lopti, smireno je nameštao, precizno i jako šutirao i stavljao u nemoćan položaj protivničke golmane. Uz to, imao je i tri asistencije: protiv Novog Paraza, TSC-a i Radničkog iz Kragujevca.  On je Zvezdina sigurica, onaj na koga se tim može osloniti i ne razmišljati hoće li sve prosuti, kao što je mnogo puta umeo. 

KANGIN UČINAK OVOG PROLEĆA
 

Novi Pazar - Crvena zvezda 0:3 (0:2)
Kanga dao drugi gol (p)


Crvena zvezda - Čukarički 3:0 (2:0)
Kanga dao prvi gol (p)
 

TSC - Crvena zvezda 1:3 (0:1)
Kanga dao prvi gol (p)
 

Radnički (K) - Crvena zvezda 0:2 (0:1)
Kanga dao prvi gol
 

Javor - Crvena zvezda 0:3 (0:2)
Kanga dao prvi gol (p)
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

(VIDEO) Kurti ima ogromnu podršku Albanaca zbog ugnjetavanja Srba! Da li treba da napustimo Savet Evrope ako tamo budu primili lažnu državu?
Live TV

(VIDEO) Kurti ima ogromnu podršku Albanaca zbog ugnjetavanja Srba! Da li treba da napustimo Savet Evrope ako tamo budu primili lažnu državu?

Šiptarski ekstremisti predvođeni Kurtijem i Vjosom Osmani hoće da naprave novu Srebrenicu na Kosovu i Metohiji. Samo čekaju da se prizna sramna rezolucija i prihvatanje Kosova i Metohije u Savet Evrope da bi mogli da tuže Srbiju. Na ovu, ali i na druge važne teme u "Info večeri" govorili su Gavrilo Kovačević, predsednik opštine Zemun i Vladimir Kljajić, politikolog. Uživo u program putem vajber uključenja javio se pukovnik Milan Jolović koji je komentarisao moguće donošenje sramne rezolucije o Srebrenici.

30.04.2024

21:41

Žestok sukob u studiju Informera! Da li je Ukrajina propala kao država, ili Rusija potencijalno gubi rat? (VIDEO)
Live TV

Žestok sukob u studiju Informera! Da li je Ukrajina propala kao država, ili Rusija potencijalno gubi rat? (VIDEO)

Velika partija šaha se i dalje igra. Postavlja se pitanje čije figurice su u boljoj pozicji. O ratu u Ukrajini govorili su Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su prof. dr Stevica Deđanski iz Centra za razvoj međunarodne saradnje i Darko Obradović, Forum za strateške analize. U program se, putem vajber uključenja, uživo uključio i analitičar prof. dr Sergej Boljevič.

30.04.2024

19:25

JOŠ TV VESTI

Hronika

Završeno veštačenje optuženog profesora glume Miroslava Aleksića! Utvrđivano da li može da prati suđenje, a ovo je zaključak
Hronika

Završeno veštačenje optuženog profesora glume Miroslava Aleksića! Utvrđivano da li može da prati suđenje, a ovo je zaključak

Lekarsko veštačenje Miroslava Mike Aleksića, koje je trebalo da utvrdi njegovu procesnu sposobnost, dostavljeno je Višem sudu u Beogradu nakon zahteva sudskog veća zbog čestih odgoda ročišta uz objašnjenje da je vlasnik škole glume, koji je optužen za silovanje i polno uznemiravanje sedam polaznica škole, u lošem zdravstvenom stanju.

01.05.2024

08:02

Planeta

Huti tvrde da su izveli napad na dva američka razarača
Planeta

Huti tvrde da su izveli napad na dva američka razarača

Portparol vojske Huta Jahja Sari Kasim rekao je sinoć u televizijskom obraćanju da su „u znak podrške palestinskom narodu i kao odgovor na američko-britansku agresiju, izveli vojne operacije protiv protivničkih ratnih brodova u Crvenom moru“.

01.05.2024

00:15

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!
I dunđeri i neimari

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!

Praznik rada danas praznuju i oni koji rade i oni koji još nemaju ni dan radnog staža. Ovaj dan, međutim, nekada je bio poseban za Crnotravce! Samouki zidari, tesari, kamenoresci bili su nekada najtraženiji majstori...Ovo je priča o njima.

01.05.2024

08:15