• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: B.O.

04.04.2024

18:15

KRAJ: Zvezda pala nakon dramatične završnice!

Starsportphoto©

Crvena zvezda

KRAJ: Zvezda pala nakon dramatične završnice!

Podeli vest

Dobro došli na lajv prenos utakmice 33. kola Evrolige između Crvene zvezde i Olimpijakosa

CRVENA ZVEZDA - OLIMPIJAKOS  86:89 (16:23, 23:19, 25:21, 22:26)

Grad: Beograd

Dvorana: Beogradska arena

Sudije: Karlos Peruđa, Gitis Vilius, Rain Perandi

Crvena zvezda: Smart, Teodosić, Hanga, Davidovac, Mitrović, Lazić, Bolomboj, Ilić, Nedović, Gedraitis, Gilespi, Jago
Trener: Janis Sferopulos

Olimpijakos: Vokap, Vilijams-Gos, Rajt, Kenan, Larencakis, Mitru-Long, Fol, Papanikolau, Brazdeikis, Piters, Sikma, Mekisik
Trener: Jorgos Barcokas

 

UŽIVO: 

ČETVRTA ČETVRTINA: 

KRAJ! Precizan je bio Vokap oba puta, usledila je greška Miloša Teodosića i Olimpijakos iz Beograda nosi pobedu - 86:89!

40. minut - Oba penala promašuje Mitru-Long, na drugoj strani ne pogađa za tri Nedović, ali ispravlja to Džoel Bolomboj - 86:87! Tri sekunde je ostalo do kraja, a na liniju penala pre toga ide Tomas Vokap. 

40. minut - Olimpijakos je nadomak pobede, nacrtao je Sferopulos napad, Gedraitis je ostao potpuno sam, ali promašio je sve litvanski reprezentativac.

Foto: Starsportphoto©

 

40. minut - Šteta... Pogađa za tri poena Mozes Rajt - 84:87! Imaće Zvezda napad za produžetke, ali pre toga tajm-aut Janisa Sferopulosa. 

40. minut - HANGAAAAAA! Prvi poeni za Mađara u drugom poluvremenu i peta trojka - 84:84! 

39. minut - Iz nemoguće pozicije poentira Mozes Rajt i to preko Bolomboja - 81:84!

39. minut - GEDRAITIIIIIIIIIIS! Trojka za Rokasa Gedraitisa iz ugla, ali ponovo je većinu posla odradio Džoel Bolomboj novim ofanzivnim skokom - 81:82!

38. minut - Sada tehnička  za Vilijamsa-Gosa, takođe zbor prigovora. Nažalost, ne koristi Adam Hanga dodatno bacanje - 78:82!

38. minut - Neverovatno! Kada god je potrebno Olimpijakos pogađa trojku, sada je Kostas Papanikolau bio precizan. Sa druge strane "kompenzacija" pošto je Mitru-Long faulirao Nedovića bez lopte i poslao ga na liniju penala - 77:81. 

37. minut - Tehnička za Nedovića... Protestvovao je šuter Zvezde kod sudije nakon "gurke" sa Mitru-Longom i zaradio tehničku grešku. Koristi Olimpijakos dodatno bacanje, ali se crveno-beli potom dobro brane i poentiraju preko Bolomboja u kontri - 75:78!

Foto: Starsportphoto©

 

36. minut - Fantastičan poen Najdžela Vilijamsa-Gosa nakon tajm-auta Jorgosa Barcokasa. Na drugoj strani vraća to Rokas Gedraitis - 73:77!

36. minut - Dabl-dabl učinak Džoela Bolomboja koji kupi još jedan ofanzivni skok i pogađa - 71:75. Centar Zvezde ima 15 poena i 10 skokova! 

35. minut - Potpuno je opao ritam utakmice, a to na pravi način koristi Olimpijakos preko Mozesa Rajta. Amerikanac vezuje šest poena i tera Sferopulosa na još jedan tajm-aut - 69:75!

34. minut - Penal serija sredinom poslednjeg perioda, sada je dva bacanja pogodio Mozes Rajt. Vraća na drugoj strani nakon prodora Nemanja Nedović - 69:71!

33. minut - Uspeva Dejan Davidovac da iznudi dva slobodna bacanja, ali pogađa samo jedno - 67:69!

33. minut - Pametan faul Miloša Teodosića koji je uspeo da zaustavi Larencakisa u prodoru. Ostao je posed za Olimpijakos, a onda naivno Mitrović naleće na Rajta i šalje centra gostiju na liniju penala. Da stvar bude gora, utakmica je gotova za Luku Mitrovića - 66:69!

32. minut - Sjajna energija Džoela Bolomboja! Prvo je centar Zvezde došao do ofanzivnog skoka, a potom i pogodio iz teške situacije nakon što mu je Mozes Rajt izbio loptu - 66:67!

Foto: Starsportphoto©

 

31. minut - Serija Olimpijakosa 4:0 na startu poslednjeg perioda, Rajt i Mitru-Long pogađaju pod košem i teraju Sferopulosa da iskoristi odmah tajm-aut - 64:67!

TREĆA ČETVRTINA: 

30. minut - Zvezda preokreće! Prvi put na meču crveno-beli vode nakon trojke koju uz zvuk sirene pogađa Miloš Teodosić - 64:63!

29. minut - BOLOMBOOOJ! Maestralan potez Zvezdinog centra koji je uspeo da izbaci Vokapa i pogodi uz faul Mustafe Fola, a potom koristi i dodatno slobodno bacanje - 61:61!

29. minut - Tek što je Mitru-Long kročio na parket odmah pogađa za tri poena... Uspeva Zvezda da održi ritam zahvaljujući dobrom ofanzivnom skoku, sada je promašaj pokupio Bolomboj i vratio loptu u obruč - 58:61!

28. minut - Sporna situacija pod košem Zvezde, sudije su nakon pregledanja snimka ustanovile da je poslednji loptu durao Fal. Koristi to domaći sastav i preko Luke Mitrovića smanjuje prednost Olimpijakosa - 56:58!

27. minut - Proradio je šut košarkašima Olimpijakosa, nova trojka u režiji Kostasa Papanikolaua, prethodno je posle ofanzivnog skoka pogodio Luka Mitrović - 54:58!

26. minut - Ne koristi Zvezda napad za prvo vođstvo večeras, sve večeras kažnjava Olimpijakos, sada za tri poena pogađa Najdžel Vilijams-Gos - 52:55!

Foto: Starsportphoto©

 

25. minut - NEDOVIIIIIĆ! Treća trojka za šutera Zvezde koji koristi savršeno dodavanje Miloša Teodosića i poravnava rezultat - 52:52!

25. minut - Raspucao se Nemanja Nedović i pogodio novu trojku, a potom sjajna odbrana Luke Mitrovića koji je naterao Pitersa na faul u napadu - 49:52!

24. minut - Uspevaju crveno-beli da se odbrane prvi put u drugom poluvremenu, sjajnu odbrnau odigrao je Dalibor Ilić na Papanikolauu. 

23. minut - NEDOVIIIIIIĆ! Mučio se bivši srpski reprezentativac pri šutu u prvom poluvremenu, ali drugo otvara pogotkom za tri poena. Ipak, odbrana ZVezde je potpuno stala što koriste Piters i Fol - 44:52!

22. minut - Još jedna trojka za crveno-bele iz Pireja, precizan je Tomas Vokap - 39:48. Idealan start treće četvrtine za Olimpijakos. 

21. minut - Loš početak drugog poluvremena za četu Janisa Sferopulosa. Prvo je Bolomboj bio neprecizan pod košem, a potom Kostas Papanikolau pogađa za tri poena i to nakon ofanzivnog skoka - 39:45!

DRUGA ČETVRTINA: 

20. minut - HANGAAAA! Četvrta trojka za Adama Hangu, sada uz zvuk sirene - 39:42!

20. minut - Šteta... Imao je Davidovac otvoren šut za tri poena, nije pogodio, a na drugoj strani to odmah kažnjava Šekil Mekisik nakon atraktivne asistencije Tomasa Vokapa - 36:42!

Foto: Starsportphoto©

 

19. minut - Hvataju crveno-beli priključak zahvaljujući dobroj odbrani! Pogodio je Gedraitis nakon prodora, a onda bez faula uspeo da natera Brazdeikisa na grešku. Koristi to Zvezda i preko Bolomboja stiže na samo dva poena zaostatka - 36:38!

18. minut - Lep potez Adama Hange koji kupi svoj promašaj, a potom atraktivno zakucava - 32:38

17. minut - Uspeva Nedović da se upiše  u strelce pošto je položio pored Meksika nakon prodora. Potrebna je Zvezdi daleko bolja odbrana pošto je novu trojku za Olimpijakos postigao Brazdeikis - 30:38!

16. minut - Precizan je sa linije penala Mozes Rajt nakon faula Luke Mitrovića, uspeva centar Zvezde ekspresno da se iskupi pošto je nakon promašaja Gedraitisa pokupio ofanzivni skok i pogodio - 28:35!

15. minut - Nova trojka za Adama Hangu, ali vraća to Vilijams-Gos - 26:33!

15. minut - Čudan pogodak Rokasa Gedraitisa, skakala je lopta po obruču i na kraju "upala" u koš - 23:30!

14. minut - Šteta... Ne koristi Zvezda šansu da uhvati priključak, surovo je kažnjena greška Gilespija pošgo za tri pogađa Mekisik. Potom nova dobra odbrana Olimpijakosa i zakucavanje Mozesa Rajta u kontri - 21:30!

13. minut - HANGAAAAAA! Još jedna trojka za Mađara večeras, a da stvar po četu Janisa Sferopulosa bude bolja grešku na drugoj strani pravi Najdžel Vilijams-Gos - 21:25!

12. minut - Prekida Šeik Mekisik seriju Crvene zvezde, usledila je potom greška Fredija Gilespija u napadu - 18:25!

Foto: Starsportphoto©

 

11. minut - Dobar početak druge deonice za domaćina! Prvo je Mitrović bio siguran pod košem, a potom nakon defanzivne reakcije lagano u kontri poentira Rokas Gedraitis - 18:23!

PRVA ČETVRTINA:

10. minut - TEODOSIIIIIIIIĆ! Vezao je Teodosić tri promašaja za tri poena, a onda u finišu prve deonice pogodio za prekid serije gostiju - 14:23! 

9. minut - Ekspresan odgovor Olimpijakosa koji pravi seriju 7:0 i ponovo "beži" domaćinu. Alek Piters se razigrao i vezao četiri poena - 11:19!

8. minut - Uspeli su crveno-beli zahvaljujući dobroj odbrani da se vrate u meč. Istekao je napad Olimpijakosa, koristi to Jago Dos Santos i postiže prve poene u Evroligi nakon mesec dana pauze prouzrokovane povredom - 11:12!

7. minut - HANGAAAAA! Napokon Zvezda pogađa za tri poena i ponovo je ključnu ulogu imao Gedraitis. Pokupio je Litvanac ofanzivan skok nakon promašaja Dalibora Ilića - 9:12!

6. minut - Lep potez Rokasa Gedraitisa, Litvanac nakon akcije iz auta pogađa uz faul Fala, a potom koristi i dodatno slobodno bacanje - 6:12!

6. minut - Uspeva Hanga sa linije penala da prekine nalet Olimpijakosa, ali mađarski reprezentativac pogađa jedno od dva bacanja - 3:12. 

5. minut - Nova dva promašaja crveno-belih iz Beograda! Ni Hanga ni Teodosić ne uspevaju da pogode, a na drugoj strani sigurno zakucavanje Mustafe Fola - 2:10. 

Foto: Starsportphoto©

 

4. minut - Muči se Zvezda u napadu, dva promašaja sada vezuje Adam Hanga, a na pravi način to koriste gosti iz Pireja. Tomas Vokap povukao je kontranapad, pogodio nakon prodora i naterao Janisa Sferopulosa da reaguje tajm-autom - 2:8. 

3. minut - Prekida seriju promašaja Ajzea Kenen koji pogađa preko ruke Branka Lazića, prethodno je Nemanja Nedović bio neprecizan - 2:6!

2. minut - Nije precizan na drugoj strani bio Branko Lazić, odmah to kažnajvaju crveno-beli iz Pireja pošto je trojku pogodio Tomas Vokap. Ipak, odgovor stiže u kontri preko Džoela Bolomboja - 2:3. 

1. minut - Utakmica je počela! Prvi napad na meču imao je Olimpijakos, promašaj Kostasa Papanikolaua za tri poena iz dobre pozicije - 0:0. 

Meč u "Areni" počeo je minutom ćutanja u čast žrtava terorističkog napada u Moskvi. 

Pre meča: 

18:45 - Janis Sferopulos srdačno se pozdravio sa predstavnicima nekadašnjeg kluba, a potom dobio ogromne ovacije prisutnih navijača u "Beogradskoj areni". 

18:38 - Olimpijakos je prvi ovosezonski duel protiv Crvene zvezde dobio bez problema iako su gosti iz Beograda u finišu uspeli da se vrate. Dominirao je Alek Piters sa 28  koševa, sa druge strane najeifkansiji bio je Nemanja Nedović sa 26. 

18:31 - Janis Sferopulos odlučio se za sledeći sastav. 

Foto: Informer

 

18:26 - Dobra vest za sve navijače Crvene zvezde - Nikola Topić zagrevao se sa ostatkom ekipe pred duel. Talentovanog plejmejkera neće biti u sastavu, ali oporavak ide u dobrom smeru. 

18:20 - Poznato je da su navijači Crvene zvezde i Olimpijakosa u bratskim odnosima zbog čega se očekuje da večeras bude sjajna atmosfera. Ipak, na parketu će prštati budući da četa Janisa Sferopulosa želi još pobeda do kraja sezone u Evroliga, da se gosti iz Pireja bore za što bolju poziciju pred plej-of. 

18:15 - Dobro došli na lajv prenos utakmice 33. kola Evrolige između Crvene zvezde i Olimpijakosa. Sve detalje sa ovog meča uživo možete pratiti uz portal Informer.rs!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

(VIDEO) Kurti ima ogromnu podršku Albanaca zbog ugnjetavanja Srba! Da li treba da napustimo Savet Evrope ako tamo budu primili lažnu državu?
Live TV

(VIDEO) Kurti ima ogromnu podršku Albanaca zbog ugnjetavanja Srba! Da li treba da napustimo Savet Evrope ako tamo budu primili lažnu državu?

Šiptarski ekstremisti predvođeni Kurtijem i Vjosom Osmani hoće da naprave novu Srebrenicu na Kosovu i Metohiji. Samo čekaju da se prizna sramna rezolucija i prihvatanje Kosova i Metohije u Savet Evrope da bi mogli da tuže Srbiju. Na ovu, ali i na druge važne teme u "Info večeri" govorili su Gavrilo Kovačević, predsednik opštine Zemun i Vladimir Kljajić, politikolog. Uživo u program putem vajber uključenja javio se pukovnik Milan Jolović koji je komentarisao moguće donošenje sramne rezolucije o Srebrenici.

30.04.2024

21:41

Žestok sukob u studiju Informera! Da li je Ukrajina propala kao država, ili Rusija potencijalno gubi rat? (VIDEO)
Live TV

Žestok sukob u studiju Informera! Da li je Ukrajina propala kao država, ili Rusija potencijalno gubi rat? (VIDEO)

Velika partija šaha se i dalje igra. Postavlja se pitanje čije figurice su u boljoj pozicji. O ratu u Ukrajini govorili su Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su prof. dr Stevica Deđanski iz Centra za razvoj međunarodne saradnje i Darko Obradović, Forum za strateške analize. U program se, putem vajber uključenja, uživo uključio i analitičar prof. dr Sergej Boljevič.

30.04.2024

19:25

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Huti tvrde da su izveli napad na dva američka razarača
Planeta

Huti tvrde da su izveli napad na dva američka razarača

Portparol vojske Huta Jahja Sari Kasim rekao je sinoć u televizijskom obraćanju da su „u znak podrške palestinskom narodu i kao odgovor na američko-britansku agresiju, izveli vojne operacije protiv protivničkih ratnih brodova u Crvenom moru“.

01.05.2024

00:15

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!
I dunđeri i neimari

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!

Praznik rada danas praznuju i oni koji rade i oni koji još nemaju ni dan radnog staža. Ovaj dan, međutim, nekada je bio poseban za Crnotravce! Samouki zidari, tesari, kamenoresci bili su nekada najtraženiji majstori...Ovo je priča o njima.

01.05.2024

08:15