• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: O. B.

07.04.2024

17:05

Zvezda sigurna u Splitu za kraj regularnog dela ABA lige!

Starsportphoto©

Crvena zvezda

Zvezda sigurna u Splitu za kraj regularnog dela ABA lige!

Podeli vest

Uživo pratite meč 26. kola ABA lige između Splita i Crvene zvezde.

SPLIT - CRVENA ZVEZDA  73:92 (19:25, 18:24, 19:17, 17:26)

Grad: Split

Dvorana: Gripe 

Sudije: Damir Javor, Nermin Nikšić, Edo Javor

Split: Funderbruk, Perković, Šorter, Saliven, Kalajžić, Tišma, Runjić, Kučić, Vuko, Perkušić, Dubravčić, Ljubičić

Crvena zvezda: Smart, Lazarević, Hanga, Tompkins, Davidovac, Mitrović, Lazić, Tobi, Ilić, Nedović, Gilespi, Dos Santos

 

UŽIVO:

ČETVRTA ČETVRTINA:

KRAJ! Sigurna pobeda Zvezde! 

38. minut - Čini se da svi čekaju kraj duela, svoje minute ne koristi na pravi način Stefan Lazarević pošto je promašio trojku, a potom faulirao Salivena bez potrebe. Krilni centar Splita pogađa oba bacanja - 68:88!

37. minut - Vraća se Tompkins na parket kako bi proveo što više poena nakon oporavka od povrede. Sa njim pod košem će u tandemu delovati Fredi Gilespi, a upravo Amerikanac postiže nove poene iz reketa - 64:88!

36. minut - Atraktivan potez Džavontea Smarta koji zakucava nakon prodora i donosi crveno-belima maksimalnih 23 poena prednosti - 61:84. 

35. minut - Još poena za Branka Lazića, ovoga puta sa linije penala je bio precizan kapiten Zvezde - 61:85!

34. minut - Zvezda na +20 nakon lepe akcije Jaga i Ilića koji kruniše krilni centar crveno-belih. Na drugoj strani precizan je Ševon Šorter - 59:78!

33. minut - Još jedan pogodak za Zvezdu sa distance, sada je potpuno sam u uglu ostao Branko Lazić i pogodio novu trojku večeras - 56:74!

32. minut - JAGOOOOOO! Treća trojka za reprezenetativca Brazila, čini se da je sada sve gotovo - 56:71!

Foto: Instagram

 

31. minut - Tobi sa lakim poenima pod košem otvara poslednji period u Gripama - 56:68!

TREĆA ČETVRTINA: 

30. minut - Još jedna trojka za crveno-bele, sada je pogodio Adam Hanga - 56:66!

29. minut - Prekida seriju Zvezde Perković poenima sa linije penala, a potom Fanderburk pogađa u kontri - 53:63!

28. minut - NEDOVIIIIIIĆ! Kada je teško - Nedović! Dobro je Zvezda reagovala nakon tajm-auta Janisa Sferopulosa - 49:63!

27. minut - Lep potez Džavontea Smarta koji pogađa nakon prodora, potom i dobra odbrana Zvezde koja ponovo ima dvocifrenu prednost - 49:60!

26. minut - Promašaj Nedovića za tri poena, ali ofanzivni skok kupi Tobi i daje popravni srpskom šuteru koji je potom bio precizniji sa poluudistance - 49:57!

26. minut - Ponovo je Zvezda stala, a Split uspeva da istopi prednost gostiju iz Beograda... Odmah tajm-aut Janisa Sferopulosa - 49:55!

25. minut - Ispao je Adam Hanga u odbrani, a potom faulirao Salivena koji pogađa uz faul i koristi dodatno bacanje. Na drugoj strani ne uspeva da pogodi Majk Tobi - 47:55!

Foto: Starsportphoto©

 

24. minut - Još jedan statičan napad Zvezde, ipak, uz dosta sreće crveno-beli dolaze do koša preko Luke Mitrovića - 44:55!

23. minut - Atipično... Luka Mitrović promašio je oba slobodna bacanja, ali je dobra reakcija Nedovića u odbrani osigurala Crvenoj zvezdi lagane poene u kontri - 44:53. Prethodno je trojku pogodio Perković.

22. minut - Beleži prve poene u nastavku Mate Kalajžić  nakon slabe reakcije Zvezde u odbrani. 

21. minut - Serija promašaja na obe strane na startu drugog poluvremena. Prekida to sa linije penala Derek Funderbruk, ali odmah odgovara istom merom Majk Tobi - 39:51!

DRUGA ČETVRTINA: 

20. minut - Novi poeni za Fredija Gilespija nakon ofanzivnog skoka, ali na drugoj strani je sa linije penala precizan Ševon Šorter - 37:49!

19. minut - Ponovo je proradio šut crveno-belih i odmah Zvezda stiče osetnu prednost! Nakon što je zaustavio Šortera u kontri sa distance pogađa Džavonte Smart - 35:47!

18. minut - Sjajna rola Treja Tompkinsa na startu mandata u crveno-belom dresu! Bivši as Real Madrida sada pogađa sa poludistance, a potom i sa niskog posta - 33:44!

17. minut - JAGOOOOOO! Brazilac je raspalio crveno-bele, pogodio dve trojke i odbio nalet Splita - 33:40. Zvezda ponovo lakše diše...

16. minut - Prvi poeni za Tompkinsa u dresu Zvezde - 33:37!

Foto: Starsportphoto

 

15. minut - Evo ga na parketu Trej Tompkins! Debi Amerikanca u crveno-belom dresu. Nakon dobre odbrane uspeva do prvih poena na meču da dođe Fredi Gilespi - 31:35!

14. minut - Morao je Janis Sferopulos da vrati na parket Luku Mitrovića, a centar odmah vezuje četiri poena i vraća Zvezdu na dva poseda prednosti - 29:33!

13. minut - Prekida Jago Dos Santos prazan hod crveno-belih i pogađa za tri poena, ali stala je odbrana Zvezde u drugoj deonici. Novi poeni za Salivena - 25:28!

12. minut - Potpuno je stala Zvezda nakon što je povela sa 10 poena prednosti. Koristi to i Luis Saliven koji novim poenima sa poludistance tera Sferopulosa da reaguje tajm-autom - 23:25!

11. minut - Lovre Runjić uspeva da produži seriju Splita koji je prepolovio vođstvo crveno-belih u Gripama. Hrvatski reprezentativac pogodio je dva bacanja nakon faula Fredija Gilespija koji se nikako ne snalazi - 21:25!

PRVA ČETVRTINA: 

10. minut - Uspeva Split na krilima Šortera i Perkovića da istopi prednost Zvezde u finišu prve deonice - 19:25!

9. minut - Na jednoj strani prve poene beleži Ševon Šorter, ali uzvraća istom merom Dalibor Ilić - 17:25!

Foto: Starsportphoto©

 

8. minut - Seriju Crvene zvezde uspeva da prekine Luis Saliven pogotkom sa poludistance, na drugoj strani nije bio precizan Markus Smart - 13:23!

8. minut - Nemanja Nedović je već dvocifren pošto je iskoristio dva slobodna bacanja nakon faula Kalajžića - 11:23!

7. minut - Šuterska klinika crveno-belih, nova trojka, sada je precizan Branko Lazić, a na drugoj strani to ne uspeva da vrati Perković. Kažnjava to Zvezda preko Mitrovića i dolazi do +10 - 11:21!

7. minut - Ni Gilespi ne uspeva da zaustavi Ljubičića, centar Splita pravi najviše problema Zvezdi pošto je još jednom rutinski došao do poena u reketu - 11:16. 

6. minut - Nespretan je pod košem bio Fredi Gilespi, morao je Amerikanac da šutira za tri poena nakon što mu je loptu ukrao Ljubičić. Ipak, ostaje posed na strani crveno-belih pošto je uspeo čelendž Janisa Sferopulosa. 

6. minut - NEDOVIIIIIIIIĆ! Treća trojka za bivšeg reprezentativca Srbije, mora odmah da reaguje tajm-autom strateg Splita budući da je Zvezda stekla osetnu prednost u ranoj fazi meča - 9:16!

5. minut - Još jednom Mitrović pod košem, nema domaćin rešenja za saradnju Mitrović-Nedović na startu utakmice - 9:13!

Foto: Starsportphoto©

 

4. minut - Lak posao za Luku Mitrovića pod košem, izuzetno je raspoložen Nedović koji je sada asistirao srpskom reprezentativcu za novo vođstvo Zvezde u Splitu - 9:11!

4. minut - Loše je slovenački centar reagovao u odbrani, prelako ga je okrenuo Ljubičić, pogodio i to uz faul, a potom iskoristio dodatno slobodno bacanje. Ipak, na drugoj strani još jedna trojka za crveno-bele, ponovo je precizan bio Nemanja Nedović  - 9:9!

3. minut - Šuterski obračun na startu utakmice, druga trojka za Crvenu zvezdu delo je Majka Tobija - 6:6. 

2. minut - Ekspresan odgovor Splićana pošto je sa distance precizan bio Toni Perković. Isti igrač potom seče dodavanje Branka Lazića i postiže drugo trojku u ranoj fazi utakmice - 6:3. 

1. minut - Dobro Nemanja Nedović otvara utakmicu na Gripama. Šuter crveno-belih bio je sjajan u odbrani, a potom pogodio trojku na drugoj strani terena - 0:3. 

1. minut - Utakmica je počela, prvi napad za Zvezdu, ali je uka Mitrović pod košem napravio faul u napadu tokom duela sa Kalajžićem - 0:0. 

Pre meča: 

17:47 - Zvanično - u Splitu za Zvezdu debituje Trej Tompkins, a u sastavu večeras neće biti Miloša Teodosića i Džoela Bolomboja. 

Foto: abaliga.com

 

17:40 - Sa druge strane, strateg Splita svestan je da je pred njegovim izabranicima pakleno težak zadatak protiv favorizovanog rivala. 

- Treba biti iskren i reći da se u toj utakmici puno više pita Zvezdu nego nas, ali bit ćemo spremni da iskoristimo svaku malu priliku koja se ukaže. Pre svega moramo biti mentalno spremni i nadamo se da ćemo uspjeti izvući pobedu koja bi nam donela playoff ABA lige - jasan je bio Slaven Rimac. 

17:32 - U najavi utakmice trener Zvezde Janis Sferopulos najavio je da neće biti kalkulacija protiv Splita, već da crveno-beli žele novu pobedu na Gripama. 

- Igramo utakmicu poslednjeg kola i bez obzira što smo i matematički osigurali prvo mesto na tabeli, želimo još jednu pobedu. Naš protivnik je atletski odlična ekipa, lopta im se dobro kreće u napadu i mogu da poentiraju i iznutra i sa spoljnih pozicija. Uvek, kao prvo napominjem da je izuzetno važno da kontrolišemo ritam utakmice kako bi došli do pobede - rekao je Sferopulos u najavi meča. 

17:26 - Utakmica u Splitu nema rezultatski značaj za crveno-bele budući da su već osigurali prvo mesto na kraju regularnog dela sezone. 

17:19 - Crvena zvezda je bez problema slavila u prvom duelu protiv Splita krajem 2023. godine u Beogradu. Prednjačio je Majk Tobi sa 24 poena, a Luka Mitrović dodao je 14. 

17:11 - Očekuje se da se u sastavu Crvene zvezde po prvi put od dolaska u Beograd nađe Trej Tompkins. Amerikanac se oporavio od povrede i spreman je da konkuriše za tim u finišu sezone, a u Splitu ga očekuje debi u crveno-belom dresu. 

Foto: Starsportphoto

 

17:05 - Dobro došli na lajv prenos utakmice 26. kola ABA lige između Splita i Crvene zvezde. Sve detalje sa ovog meča uživo možete pratiti uz portal Informer.rs!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

Građani, ovo je važno! Oglasio se PIO fond!
Društvo

Građani, ovo je važno! Oglasio se PIO fond!

Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje osigurava na penzijsko i invalidsko osiguranje sva lica koja su po Zakonu o penzijskom i invalidskom osiguranju obavezno osigurana i koja su se uključila u ovo osiguranje, bez obzira na to da li su u pitanju zaposleni, osiguranici samostalnih delatnosti ili poljoprivrednici.

30.04.2024

17:23

TV

Kurti ima ogromnu podršku Albanaca zbog ugnjetavanja Srba! Da li treba da napustimo Savet Evrope ako tamo budu primili lažnu državu?
Live TV

Kurti ima ogromnu podršku Albanaca zbog ugnjetavanja Srba! Da li treba da napustimo Savet Evrope ako tamo budu primili lažnu državu?

Šiptarski ekstremisti predvođeni Kurtijem i Vjosom Osmani hoće da naprave novu Srebrenicu na Kosovu i Metohiji. Samo čekaju da se prizna sramna rezolucija i prihvatanje Kosova i Metohije u Savet Evrope da bi mogli da tuže Srbiju. Na ovu, ali i na druge važne teme u "Info večeri" govorili su Gavrilo Kovačević, predsednik opštine Zemun i Vladimir Kljajić, politikolog. Uživo u program putem vajber uključenja javio se pukovnik Milan Jolović koji je komentarisao moguće donošenje sramne rezolucije o Srebrenici.

30.04.2024

21:41

Žestok sukob u studiju Informera! Da li je Ukrajina propala kao država, ili Rusija potencijalno gubi rat? (VIDEO)
Live TV

Žestok sukob u studiju Informera! Da li je Ukrajina propala kao država, ili Rusija potencijalno gubi rat? (VIDEO)

Velika partija šaha se i dalje igra. Postavlja se pitanje čije figurice su u boljoj pozicji. O ratu u Ukrajini govorili su Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su prof. dr Stevica Deđanski iz Centra za razvoj međunarodne saradnje i Darko Obradović, Forum za strateške analize. U program se, putem vajber uključenja, uživo uključio i analitičar prof. dr Sergej Boljevič.

30.04.2024

19:25

JOŠ TV VESTI

Hronika

Davio partnerku do smrti! Jazivo nasilje u Alibunaru: Muškarcu (39) preti zatvor do 15 godina
Hronika

Davio partnerku do smrti! Jazivo nasilje u Alibunaru: Muškarcu (39) preti zatvor do 15 godina

Više javno tužilaštvo u Pančevu je danas donelo naredbu o sprovođenju istrage protiv osumnjičenog D. B. (39) iz Alibunara zbog sumnje da je neutvrđenog dana u periodu od 27. aprila do 29. aprila ove godine primenom nasilja ugrozio telesni integritet svoje vanbračne partnerke D. S. (42) iz Jabuke tako što ju je u kući u kojoj su živeli u Alibunaru, u Ulici Save Munćana, šakama stegao za vrat usled čega je nastupila smrt oštećene, saopštio je MUP.

30.04.2024

19:02

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija