• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. V.

15.04.2024

19:59

Zvezda preživela "studente"! Crveno-beli se vratili sa minus 18 i pobedili

Starsportphoto©

Crvena zvezda

Zvezda preživela "studente"! Crveno-beli se vratili sa minus 18 i pobedili

Podeli vest

Košarkaši Crvene zvezde posle drame i preokreta pobedili su Studentski centar sa 83:81 (15:21, 15:19, 19:24, 34:17) u prvom meču četvrtfinala ABA lige i poveli sa 1-0 u plej-of seriji.

Posle brukanja u Istanbulu i debakla od Efesa u poslednjem 34. kolu Evrolige, očekivalo se da će košarkaši crveno-belih protiv "studenata" da se iskupe i pruže mnogo bolju igru. Potogovo jer su za rivala imali ekipu koju su ove sezone dva puta "tukli" u ligaškom delu sezone i koja je u plej-of ušla kao osmoplasirana. Ipak, srpski tim je odigrao očajno tokom većeg dela susreta i samo zahvaljujući na iskustvo, uspela je da se u završnici meča izvuče i izbegne novu bruku. 

Klub sa Malog Kalemegdana su do važne pobede predvodili Miloš Teodosić sa 17 poena, Luka Mitrović je ubacio 14, dok su po 13 dali Nemanja Nedović i Dejan Davidovac. U ekipi Podgoričana najefikasniji je bio Tomislav Ivišić sa 14, dok su Luka Bogavac i Nikola Pavlićević postigli po 11 koševa. 

Foto: Starsportphoto©

 

Srpski klub je katastrofalno otvorio meč u Beogradskoj areni, gotovo da ništa nije mogao da pogodi i odbrani u uvodnim minutima, pa su gosti brzo poveli 10:3.  Mučili su se crveno-beli da postignu koš iz igre, niko nije bio raspoložen, pa je trener Janis Sferopulos čestim izmenama pokušao da trgne svoju ekipu i nađe raspoloženu petroku. Jedino zahvaljujući poenima Teodosića, Zvezda je na kraju prve deonice prišla na 21:15. 

Činilo se da je ekipa sa Malog Kalemegdana počela da hvata ritam, ali je to bilo kratkog daha, jer su nastavili da igraju "rastrzano", žurili su u napadima, pokušali su šutevima sa distance da nadokande prednost, u promašajima je prednjačio Rokas Gedraitis, koji je delovao kao da je zalutao na ovaj meč. Sve to koristila je ekipa Dejana Jakare i pobegla na plus 11 (31:20). 

Foto: Starsportphoto©

 

Uspela je Zvezda u tim trenucima da uhvati ritam, donekle zategne odbranu, što je doprinelo seriji od 7:0. Ponadalo se nekoliko hiljada navijača u Areni da se njihov tim konačno probudio, ali je to bilo kratak nalet, pošto su crveno-beli nastavili po starom, da gube lopte i greše, pa je Studentski centar na odmor otišao sa dvocifrenom prednošću - 40:30. 

Nezadovoljni navijači ispratili su igrače Zvezde zvižducima u nadi da će se u narednih 20 minuta nešto promeniti. Ipak, odmor je više prijao gostima, koji su i po povratku nastavili da rešetaju, pogodili tri vezane trojke i otišli na šokantnih plus 18 (56:38). Delovalo je da Zvezda u tim trenucima ne zna gde se nalazi. Mada su uspeli Sferopulosevi poeni da nakratko smanje na minus deset, Podogričani su odgovorili serijom poena i u poslednju deonicu ušli sa 15 razlike - 64:49.

Foto: Starsportphoto©

 

Održavali su gosti dvocifrenu prednost sve do poslednja četiri minuta, kada je Zvezda počela nestvarno da pogađa trojke. Seriju su pokrenuli Teodosić, Davidovac i dva puta Nedović, pa je na dva i po minuta do kraja rezultat bio nerešen - 74:74. Odgovorili su "studenti" trojkom Ivšića i vratili prednost, ali je onda Nedović košem uz faul, kao i Hanga trojkom doneli Zvezdi prvo vođstvo na meču - 80:77. Usledila je dramatična završnica, crveno-beli poenima Davidovca sa bacanja otišli na plus četiri, ali je onda Drežnjak pogodio trojku na pet sekundi do kraja. Ponovo je na penale morao Davidovac, koji je iskoristio samo jedno, pa su gosti dobili napad za produžetke ili pobedu, ali su promašili, te je Zvezda povela sa 1:0 u seriji. 

Drugi meč serije na programu je za sedam dana u Podgorici, od 18.30.

 

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Oduzimanje vozila pun pogodak! Načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević o "super radarima", gledanju "kroz prste", električnim trotinetima...
Pravo u metu!

Oduzimanje vozila pun pogodak! Načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević o "super radarima", gledanju "kroz prste", električnim trotinetima...

Privremeno oduzimanje vozila, mera koju smo počeli da sprovodimo od sredine februara ove godine, predstavlja pun pogodak i jednu od najozbiljnijih izmena u Zakonu o bezbednosti saobraćaja. Nismo očekivali da ćemo za vrlo kratko vreme oduzeti veliki broj vozila i čini mi se da će toga tek biti. Molim sve vozače da obrate pažnju na saobraćajne propise i ne dozvole sebi da u dužem vremenskom roku ostanu bez auta.

30.04.2024

13:21

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija