• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. N.

19.04.2024

14:58

Milojević: Pobeda u derbiju ne znači kraj trke za titulu

Starsportphoto

Crvena zvezda

Milojević: Pobeda u derbiju ne znači kraj trke za titulu

Podeli vest

Prvenstvo neće biti rešeno i ako Crvena zvezda pobedi, sutra, kaže trener crveno-belih Vladan Milojević. Fudbaleri sa "Marakane" dočekaće sutra od 18.00 časova (Arena 1 premijum) Partizan u prvom kolu plej-ofa Superlige Srbije.

Prema Milojevićevim rečima, 173. večiti derbi samo je jedna od sedam utakmica u plej-ofu i pobeda Zvezde suštinski ne bi promenila ništa. 

- Pobeda u derbiju ne znači kraj trke za titulu. Prva utakmica plej-ofa. Ulazimo u fazu mini prvenstva sačinjenog od sedam mečeva, dakle u igri je 21 bod. Tu su najbolje ekipe iz Srbije i ja čestitam svima koji su izborili plasman u plej-of. Otvaramo sa Partizanom, ali očekuju nas jednako teške utakmice i u nastavku. Javnost najviše zanima derbi. U opticaju je 21 bod. Nema tajni u derbiju, da se ne ponavljam, to je praznik fudbala i nadam se da ćemo i jedni i drugi ponoviti igru dostojnu derbija. Videćemo posle utakmice u kojoj meri ćemo uspeti - poručio je Milojević. 

Foto: Starsportphoto

Vladan Milojević

Trener Partizana Igor Duljaj dobio je četiri žuta kartona i neće voditi crno-bele, ali Milojević ističe da ga taj deo ne zanima. 

- Niti sam pratio niti znam. Ekipu ne čini samo šef stručnog štaba. Partizan ima ozbiljne momke koji svakodnevno rade. To ko će voditi tim, nema nikakve veze. Partizanova je stvar ko će i kako da vodi utakmicu. Ne vidimo šta drugi treneri rade. Fokusiran sam na moj tim. Ne znam hoće li ili neće nešto da me remeti što Duljaj ne vodi. Ne vodim računa ni o statistici. Jedino me zanima da spremim utakmicu. Stručni štab i ja smo uradili to najbolje što smo mogli - ističe strateg crveno-belih. 

Mnogi smatraju Crvenu zvezdu favoritom, ali Milojević to ne želi da izgovori. Jedino mu je važno da ekipa uradi na terenu ono što je dogovoreno na treningu. 

- Nikad nisam rekao da je moja ekipa favorit u bilo čemu. To je za novinare i navijače. Krećemo u plej-of, imamo 21 bod, kao i sve druge ekipe. Sve što je bilo - prošlo je. Misli su mi u mini prvenstvu. Nije prikladno pričati ko je favorit. Od mene to nećete čuti. Kad počne utakmica, rezultat je 0:0 i svako ima priliku da se dokaže. Derbi ima posebnu draž. Na kraju kad neko osvoji titulu, a neko drugi derbi, ispade da je taj drugi bolji. To nema nikakve veze. Mi imamo sportski, pravi, pritisak. Igramo protiv ekipe koju poštujemo. Na nama je da se pripremimo i imamo fokus i probamo da odradimo to što uigravamo na treningu - jasan je iskusni trener.

Foto: Starsportphoto

Vladan Milojević

Glavni sudija na predstojećem derbiju biće Pavle Ilić, čovek koji je sudio i protekli derbi, kada je na njegov račun bilo mnogo zamerki. Milojević ističe da bi sudijama trebalo pružiti više podrške. 

- Nemam šta ja to da komentarišem, zamislite kad bih se još time bavio. Imam puno poverenje u Fudbalski savez Srbije. Nekad smo nepravedni prema tim ljudima. Ne bi trebalo svetla da budu na sudiji. Sudiju treba rasteretiri da sudi. Ne mislim samo na derbi, nego uvek. Ružno je potencirati na njihovim greškama, svi grešimo, samo su njihove greške vidljivije. Više benefita bismo dobili da dajemo podršku bilo kome, nego da budemo negativni. U ovom trenutku smo kao društvo mnogo više negativni po svim pitanjima - kaže šef stručnog štaba srpskog šampiona. 

Na kraju je istakao da utakmica nije pozorište i da postoji i protivnik, koji radi sve da bi pobedio. Voleo bi uz trijumf da prikaže i dobru igru, ali ne može da garantuje da će tako biti. 

- Jedino je što se radi, a drugo što se vidi. Svaki put spremamo utakmicu na ozbiljan način. Ponoviću se, fudbal ne igramo sami, nije ovo predstava da mi imamo publiku, prikažemo performans i dobijemo pohvale ili kritike. Imamo i protivnika, koji takođe priprema utakmicu i analizira. Partizan je veliki klub, radi profesionalno, niko više ne radi na improvizaciji. Ne dođe uvek plan do izražaja. Nekad vas protivnik sabotira. U fudbalu je specifično, jer rezultat nije vezan usko sa igrom. U košarci ako pobedite, niko vas ne pita kakva je igra bila. Bilo bi dobro da spojimo i rezultat i dobru igru. Videćemo koliko ćemo uspeti - zaključio je Milojević. 

 

Пласман обезедио Sofascore

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija