• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. G.

02.05.2024

17:50

KRAJ: Zvezda savladala TSC i osvojila titulu!

Starsportphoto

Crvena zvezda

KRAJ: Zvezda savladala TSC i osvojila titulu!

Podeli vest

Fudbaleri Crvene zvezde od 19.00 (Arena 1 premijum) časova dočekuju ekipu TSC-a u utakmici 3. kola plej-ofa Superlige Srbije.

Crveno-beli su ubedljivi lideri na tabeli i u slučaju novog trijumfa značajno bi se približili osvajanju titule prvaka države. Ekipa Vladana Milojevića prošle nedelje je dvaput savladala večitog rivala Partizan, prvo u prvenstvu, a potom i u Kupu, a nakon toga odigrala je nerešeno sa Vojvodinom u Novom Sadu.

Pred ovo kolo, aktuelni prvak države imao je 11 bodova prednosti u odnosu na prvog pratioca Partizan. Zvezda, dakle, ima šansu da u slučaju kiksa Partizana i pobede nad Topolčanima osvoji sedmu uzastopnu titulu.

 

CRVENA ZVEZDA - TSC  2:1 (0:0) 

Strelci: Olanjinka 56, Šerif 75 - Milosavljević 60
Grad: Beograd

Stadion: Marakana

Kapacitet: 53.000

Sudija: Milan Ilić

CRVENA ZVEZDA: Glazer - Mijailović, Dragović, Spajić, Rodić - Stamenić (od 70. Ivanić), Kanga (od 70. Mimović) - Bukari (od 88. Šljivić), Hvang, Olanjinka - Ndijaje (od 83. Katai).

Trener: Vladan Milojević

TSC: Ilić - Krstić, Đorđević, Antonić, Petrović - Milosavljević (od 82. Šoš), Pejić, Đakovac - Jovanović (od 46. Stanić), Pantović (od 65. Vulić), Ćirković.

Trener: Žarko Lazetić

 

 

 

UŽIVO

DRUGO POLUVREME

KRAJ! 

90. minut - Još tri minuta nadoknade! 

84. minut - Krstić blokira pokušaj Mirka Ivanića sa distance, ostaje 2:1. 

80. minut - Značajno je opao ritam utakmica, gol crveno-belih razbio je dobre minute TSC-a na "Marakani". 

75. minut - GOOOOOOOOL! Šerif vraća Zvezdi vođstvo! Nije napadač crveno-belih imao težak zadatak budući da je loptu zakucao u praznu mrežu nakon Ilićeve intervencije - 2:1. 

71. minut - Dvostruka promena Vladana Milojevića, na terenu su Mimović i Ivanić, a na klupu se sele Marko Stamenić i Gelor Kanga. 

Foto: Starsportphoto

 

68. minut - Preti Crvena zvezda ponovo nakon prekida, dobro se kretao Uroš Spajić i gađao glavom, ali lopta odlazi preko gola. 

65. minut - Još jedna promena u taboru TSC-a, na terenu je Miloš Vulić koji menja Miloša Pantovića. 

63. minut - Pokušala je Zvezda da izvuče TSC na svoju polovinu, a potom dugom loptom potraži Ndiajea, ali je Dragović poslao loš pas. 

60. minut - GOOOOOOOOOL! Vraća se TSC ekspresno na "Marakani"! Ivan Milosavljević je strelac nakon duge akcije gostiju - 1:1. Ponovo je Aleksandar Ćirković napravio ogroman problem Zvezdinoj odbrani i prelako pobegao Mijailoviću, a potom na drugoj strani pronašao svog saigrača. 

56. minut - GOOOOOOOOL! Vodi Zvezda, nakon savršenog centaršuta Hvanga najviši u skoku na prvoj stativi bio je Piter Olanjinka i loptu poslao između Ilićeve ruke i prečke - 1:0. 

55. minut - Nižu se šanse crveno-belih, sada je zapretio Hvang. Reprezentativac Južne Koreje lako se otarasio svog čuvara, gađao bliži ugao, ali je na pravom mestu bio Ilić. 

53. minut - Ponovo Crvena zvezda preti posle kornera, ovoga puta je u prilici bio Uroš Spajić. Najbolje se štoper domaćeg tima snašao u kaznenom prostoru, ali nije uspeo da iskontroliše svoj udarac. Ostaje 0:0. 

Foto: Starsportphoto

 

49. minut - Kontra TSC-a preko Aleksandra Ćirkovića, ali ga je ispratio Srđan Mijailović i loptu mu oduzeo bez faula. Bune se gosti, nema penala...

46. minut - Kreće drugo poluvreme na "Marakani". Trener TSC-a Žarko Lazetić odmah menja, umesto Jovanovića na terenu je Petar Stanić. 

PRVO POLUVREME

45. minut - Strašan udarac Olanjinke, brani Ilić! Strašna inicijativa Zvezde!

44. minut - Kakvu šansu je propustio Bukari! Potom i prečka Hvanga! Au kakve dve šanse za Zvezdu!

37. minut - Steže Crvena zvezda obruč oko gola gostiju! Nakon centaršuta Hvanga iz kornera, Dragović je pokušao glavom, ali pored gola. Dosta sreće za TSC.

35. minut - Najbolja šansa na meču za Zvezdu! Slabo je šutirao Bukari, popravni je imao Ndijaje, ali golman Ilić zaustavlja udarac!

29. minut - Nakon Rodićevog centaršuta sa leve strane u petercu je bio Olanjinka, ali nije najbolje zahvatio loptu, pa je TSC otklonio opasnost.

Foto: Starsportphoto

 

 

23. minut - Lopta je pogodila Antonića u glavu nakon pokušaja Bukarija, a onda je na zemlji završio golman TSC-a Veljko Ilić, posle duela sa Markom Stamenićem.

18. minut - Olanjinka je centrirao sa leve strane, ali trapava reakcija Šerifa Ndijajea. Kiša sve više pljušti u Beogradu, uslovi za igru su otežani.

 

 

14. minut - Nema mnogo zanimljivih dešavanja na "Marakani". Više loptu u posedu ima TSC, sa druge strane, Zvezda još nije uhvatila zalet.

9. minut - Imao je šansu Saša Jovanović, ali nije stigao do lopte. Da jeste, to bi verovatno bio pogodak za goste.

4. minut - Miran početak meča na "Marakani", TSC ima loptu u svojim nogama, ali mahom na polovini koju brane. 

1. minut - Utakmica je počela, sa centra kreću fudbaleri Crvene zvezde! 

 

 

PRE MEČA

18.35 - Partizan i Vojvodina u ovim momentima igraju završnicu meča, trenutno je rezultat 2:2. Ako tako ostane, crveno-beli imaju šansu da trijumfom nad TSC-om osvoje novu titulu prvaka države.

 

 

18.25 - Motiv za trijumf u današnjem susretu na "Marakani" ima i ekipa TSC-a. Topolčani su pre ovog kola na trećem mestu na tabeli sa četiri boda manje od Partizana. Jasno je da će ekipa iz Vojvodine pokušati da ugrozi crno-bele na drugom mestu. Žarko Lazetić, trener TSC-a, svestan je koliko je teško igrati protiv ekipe kao što je Zvezda.

Zvezda ima izuzetan tim, to pokazuju iz godine u godinu. Šta reći o njima, a ne ponoviti se? Svi znamo koliko su dobri individualno i koliko su opasni, ali ovo je posebna utakmica za sve nas. Uvek je zadovoljstvo gostovati Zvezdi i Partizanu, smatram to privilegijom pogotovo u ovoj poziciji u kojoj se sad nalazimo, posle jedne dobre utakmice i sa samopouzdanjem. Sigurno je da ćemo pokušati da kontrolišemo utakmicu koliko god možemo. Isto tako smo svesni da je to na Marakani nemoguće tokom 90 minuta, tako da ćemo gledati da se dobro spremimo za sve faze igre - rekao je Žarko Lazetić.

Foto: Starsportphoto©

Žarko Lazetić i fudbaler Aleksandar Ćirković

 

18.15 - Milojević je pred ovaj meč pozvao navijače u što većem broju da dođu na "Marakanu", mada s obzirom na pljusak koji je zadesio Beograd u popodnevnim satima, pitanje je kakva će biti poseta na najvećem srpskom stadionu.

Značilo bi nam da na "Marakani" bude što više navijača, kao i uvek - rekao je Milojević juče.

Foto: Starsportphoto

Vladan Milojević

 

18.05 - Trener Crvene zvezde Vladan Milojević opredelio se za najjači mogući sastav. Od starta je na teren poslao i In Bom Hvanga, i Gelora Kangu, i Osmana Bukarija. Šansu po levoj strani napada dobio je i Piter Olanjinka, što mu je svojevrsna nagrada za odlične partije u nedavnom derbiju u Kupu.

Ovo je sastav Crvene zvezde: Glazer - Mijailović, Dragović, Spajić, Rodić - Stamenić, Kanga - Bukari, Hvang, Olanjinka - Ndijaje.

17.50 - Dobrodošli na naš blog posvećen utakmici 3. kola plej-ofa Superlige Srbije Crvena zvezda - TSC.

 

Standings provided by Sofascore

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Hoće li Vlada Crne Gore ostati pri svom stavu o Rezoluciji o Srebrenici? Mi nemamo bližeg naroda od crnogorskog, sa njima delimo istoriju! (VIDEO)
Live TV

Hoće li Vlada Crne Gore ostati pri svom stavu o Rezoluciji o Srebrenici? Mi nemamo bližeg naroda od crnogorskog, sa njima delimo istoriju! (VIDEO)

U Kotoru se održava samit na kome učestvuje i Srbija, a kome je prisustvovao i predsednik Aleksandar Vučić. Sa druge strane, vrh Crne Gore ostaje pri svom stavu o Rezoluciji o Srebrenici. Da li će preovladati čojstvo i čast ili će se dodvoravati zapadnim liderima? Na ovu temu u emisiji "Info veče " govorili su Željko Čurović, Savez Srba iz Crne Gore, Srđan Brac iz Centra za društvenu stabilnost i Vladimir Kljajić, politikolog.

16.05.2024

22:32

Da li je skandal u Slovačkoj bio teroristički akt? Napadač na premijera Fica pre deset godina osnovao udruženje protiv nasilja! (VIDEO)
Live TV

Da li je skandal u Slovačkoj bio teroristički akt? Napadač na premijera Fica pre deset godina osnovao udruženje protiv nasilja! (VIDEO)

Nakon jučerašnje pucnjave u kojoj je teško ranjen premijer Slovačke, napadač je uhapšen, a policija ga je optužila za pokušaj ubistva. Premijer se nalazi u bolnici u teškom zdravstvenom stanju. O ovoj, ali i o drugim važnim temama govorili su gosti emisije "Rat uživo", novinar Žarko Rakić i Nebojša Kuzmanović, direktor Arhiva Vojvodina. Uživo u program uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za bezbednost.

16.05.2024

19:36

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija