• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. R.

06.05.2024

11:30

Nije dobro! Zvezdu "izdali" Hrvati i Ukrajinci! Ovako sada stoje stvari

Starsportphoto

Crvena zvezda

Nije dobro! Zvezdu "izdali" Hrvati i Ukrajinci! Ovako sada stoje stvari

Podeli vest

Nova šampionska titula fudbalerima Crvene zvezde neće kao prošle sezone garantovati direktno mesto u Ligi šampiona, a posle sinoćnjih utakmica u drugim evropskim ligama, gotovo sigurno će Zvezda morati da igra u plej-ofu kvalifikacija elitnog takmičenja.

Liga šampiona će ove jeseni imati novi format  kada su kvalifikacije u pitanju, pa će tako jedno mesto direktno u grupnoj fazi dobiti klub koji ima najveći koeficijent.

Izabranici Vladana Milojevića se sa 40.000 bodova dobro kotiraju na toj listi, ali nakon nedeljnih mečeva, šanse su znatno umanjene za srpskog šampiona.

 

Foto: Starsportphoto©

 

 

Naime, dva kluba koja gaze ka šampionskim titulama u domaćem prvenstvu, a imaju veći koeficijent od Zvezde su ukrajinski Šahtjor i Dinamo iz Zagreba.

Velikan iz Ukrajine je prvi favorit da direktno zaigra u grupi Lige šampiona, pošto ima 63.000 bodova, a juče je kod kuće pobedio Černomorec sa 3:0 i ima četiri boda više od Dinama iz Kijeva.

 

Foto: profimedia

 

 

"Delije" svim srcem navijaju za Dinamo, ali na tri kola do kraja jasno je da su šanse mizerne. Naredne subote će se igrati veliki derbi između ova dva kluba, pa ostaje da se vidi može li klub iz prestonice da zakomplikuje situaciju.

Takođe, loše vesti su stigle iz Hrvatske i jasno je da  Dinamo iz Zagreba nikada ne treba otpisati! Napravio je velikan tamošnjeg fudbala preokret u gostima protiv Rijeke u gostima, direktnog konkurenta za titulu (2:1) i sad ima lepu šansu za novu titulu.

 

Foto: profimedia

Dinamo Zagreb

 

To je loša vest za klub iz Ljutice Bogdana, jer Zagrepčani imaju bolji koeficijent i trenurno su na 50,000 bodova. Ipak, postoji solucija da ni Šahtjor, ni Dinamo Zagreb, ni Zvezda ne dobiju ovu šansu, a to će se desiti ukoliko Borusija Dortmund osvoji Ligu šampiona i završi kao petoplasirana u Bundesligi.

 

Foto: Tanjug/AP

Borusija

 

Odavno je bilo poznato da postoji pet uslova koji treba da se ispune da bi crveno-beli ipak ušli direktno u LŠ. Trebalo je da šampion Ukrajine ne bude Šahtjor, da prvak Hrvatske ne bude Dinamo Zagreb, da najbolja u Češkoj ne bude Slavija Prag, da lider danskog šampionata ne bude Kopenhagen i da šampion Grčke ne budu Olimpijakos ili PAOK.

Vredi istaći da je u Danskoj Kopenhagen drugi na tabeli na četiri kola pre kraja, ali i da ima samo bod manje od Brondbija. Sa druge strane, u Češkoj Slavija ima četiri boda manje od Sparte, a neizvesno je Grčkoj, gde je glavni favorit za titulu AEK. PAOK ima četiri boda i meč manje.

Za sada je još rano sa sigurnošću tvrditi ko bi mogli da budu rivali Crvene zvezde u plej-ofu Lige šampiona, jer se igra još mnogo šampionata. Međutim, prema nekim dosadašnjim prognozama najjači protivnik mogao bi da bude turski Galatasaraj, ako ostane na prvom mestu u Turskoj.

 

Foto: EPAIMAGES

Galatasaraj

 

Oni imaju koeficijent 31.500, pa možemo očekivati i timove boljih evropskih rezultata, recimo Jang bojs koji ima 34.500, a ispred njih su čak i Makabi Tel Aviv sa 35.500, ali i Ferencvaroš Dejana Stankovića sa 35.000, kao i azerbejdžanski Karabag sa 33.000.

Među nepovlašćenima bi trebalo da budu i Slovan Bratislava sa 30.500, ali i Bode Glimt sa 28.500, već pomenuta Sparta Prag sa 22.500 ako na kraju bude šampion Češke, dok bi u suprotnom Slavija Prag 53.000 bila povlašćena kao i Zvezda. 

Ipak, uslovi u Hrvatskoj i Ukrajini se gotovo sigurno neće ispuniti, pa će, po svemu sudeći, mašinerija Vladana Milojevića morati još jednom da prođe kvalifikacije kako bi Zvezda ušla u elitno takmičenje. Dva puta je mladi stručnjak u tome uspeo, neka bude treća sreća.

 

TRENUTNI KOEFICIJENTI:

Šahtjor 63.000

Dinamo 50.000

Crvena zvezda 40.000

Makabi Tel Aviv 35.500

Ferencvaroš 35.000

Jang Bojs 34.500

Karabag 33.000

Galatasaraj 31.500

 

 

Standings provided by Sofascore

 

 

 

Standings provided by Sofascore

 

 

 

Standings provided by Sofascore

 

 

 

Standings provided by Sofascore

 

 

 

Standings provided by Sofascore

 

 

 

Standings provided by Sofascore

 

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Rusi zaprepašćeni rečima Bajdena! Zar je ovo izgovorio?! Moskva reagovala istog momenta: Imamo krindž godine!
NEVEROVATNO

Rusi zaprepašćeni rečima Bajdena! Zar je ovo izgovorio?! Moskva reagovala istog momenta: Imamo krindž godine!

Kada govori o tome da su Amerikanci "nezamenljiva nacija, jedina supersila na svetu i glavna demokratija", predsednik SAD Džozef Bajden iz nekog razloga ne spominje američki državni dug i nekontrolisano štampanje novca, ukazala je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova u nedavnoj objavi na Telegramu, ocenivši da je to "krindž godine".

26.05.2024

20:10

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija