• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. N.

28.05.2024

14:27

Ilić: Zbog Zvezde sam odbio klubove iz Italije i Francuske

Starsportphoto

Crvena zvezda

Ilić: Zbog Zvezde sam odbio klubove iz Italije i Francuske

Podeli vest

Imao sam ponude iz Italije i Francuske, ali kada sam čuo da me želi Crvena zvezda, nisam imao dilemu, poručuje novi fudbaler Crvene zvezde Luka Ilić.

Vezista je danas predstavljen na "Marakani", gde je potpisao ugovor na četiri godine i zadužio dres sa brojem 32. On je prošao mlađe kategorije crveno-belih i taman stigao do prvog tima, da bi u leto 2017. godine bio prodat čuvenoj "Siti grupi". 

Foto: Starsportphoto

 

 

U Mančester sitiju nikada nije zaigrao, vreme je provodio po pozajmicama, nastupao je za NAC Bredu, Tvente, Trou i TSC, a sada ga je put vratio na "Marakanu. 

- Presrećan sam što sam se vratio. Duži period sam razmišljao o ovom danu. Imamo sam ponude iz Italije i Francuske, ali kada sam čuo da me hoće Crvena zvezda, bez razmišljanja sam prihvatio. Dosta sam iskusniji nego kada sam u prvom mandatu bio u Zvezdi. Kao osoba sam takođe dosta zreliji i verujem bolji čovek - poručio je Ilić na predstavljanju. 

Mladi vezista pratio je Zvezdine utakmice kad god je imao vremena i istče da mu prija jaka konkurencija u timu Vladana Milojevića. 

- Gledao sam dosta utakmica. To su sve fantastični igrači. Dobro je što je u timu jaka konkurencija, jer je onda tim bolji, a i nas pojedince tera da budemo bolji. Osećam se odlično. Imao sam problem sa donjim delom leđa, pa sam propustio nekoliko utakmica. Dosta mi je značilo što sam igrao u drugoj ligi Francuske. Dolazim spreman - ističe Ilić. 

Foto: Starsportphoto

 

 

Momenat kada je Ilić, zajedno sa bratom Ivanom, napustio Crvenu zvezdu, bio je finansijski loš za klub. Svaki evro je crveno-belima značio, tako da se o prihvatanju ponude od 5,5 miliona za braću iz Niša, nije dovodilo u pitanje. Njegova želja bila je da igra u Zvezdi, ali znao je da mora da pomogne klubu. 

- Razmišljao sam. Bilo mi je krivo, želeo sam da budem ovde na duži period. Ali sad sa ovde i presrećan sam. Dobro je bilo za klub u tom momemntu i ne žalim što sam otišao. Mislim da je sledeća sezona bila Evropa, krivo mi je što nisam bio tu - prisetio se Ilić. 

Mada nije dobio priliku da zaigra u Sitiju, upoznao je Pepa Gvardiolu i mnoge velike igračke zvezde. 

Foto: Starsportphoto

Ilić i Joveljić svojevremeno u Zvezdi

 

- Nisam igrao u Mančesteru i nisam trenirao sa prvim timom, ali sam bio u društvu tih igrača i Pepa, jer sam svake godine morao da se javljam tamo. Upoznao sam mnogo igrača iz akademije. Lepo iskustvo - zaključio je Ilić. 

Najlepše iskustvo mu je bilo igranje za TC, gde je nosio broj 32 i zbog toga je sada uzeo isti broj. 

- Za 32 sam se odlučio zbog TSC-a, jer je to bila najbolja godina u mojoj karijeri. Pomislio sam da donosi sreću, pa sam ga opet uzeo - otkrio je Ilić. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija