• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. G.

15.07.2024

17:37

Zvanično! Zvezda dovela novog golmana!

Starsportphoto

Crvena zvezda

Zvanično! Zvezda dovela novog golmana!

Podeli vest

Fudbalski klub Crvena zvezda danas je saopštio da je novo pojačanje prvog tima čuvar mreže Marko Ilić (26), koji stiže iz američkog Kolorada!

Dugo se spominjalo da će ovaj čuvar mreže pojačati crveno-bele, a danas se to i zvanično dogodilo. Očekuje se da  Marko Ilić bude rezerva Omriju Glazeru, koji je uprkos velikom broju ponuda ostao na "Marakani".

Prema Ilićevim rečima, presrećan je što je potpisao za srpskog prvaka. 

- Počastvovan sam što sam deo ovakvog kluba, a ujedno i uzbuđen. Hteo bih da se zahvalim svim ljudima koji su radili na realizaciji mog transfera u Zvezdu. Mislim da sam išao zaobilaznim putem. Bio sam u Voždovcu nekoliko godina, zatim sam otišao u Belgiju, a nakon toga u MLS, dok sam pre dolaska u Zvezdu bio na pozajmici u Norveškoj. Smatram da sam relativno mlad za golmana, ali već sad imam veliko internacionalno iskustvo. Iako sam u Zvezdu došao zaobilaznim putem, sve prethodno me je dovelo do ovog trenutka i zaista sam presrećan zbog toga - istakao je Marko Ilić.

Foto: profimedia

 

 

Mladi čuvar mreže je već stekao značajno internacionalno iskustvo.

- Sigurno da će mi stečeno iskustvo dosta pomoći u trenucima, kada su pritisci veliki. Naročito će mi biti značajan period koji sam proveo u Belgiji, igrao sam ozbiljne utakmice, na sjajnim stadionima i uz dosta pritiska. Ne mogu da dočekam da izađem na teren i da osetim tu atmosferu po prvi put. Siguran sam da ćemo uz pomoć navijača igrati najbolje što možemo i pokušaćemo da primimo što manje golova.

Sportski direktor Crvene zvezde Mitar Mrkela veruje da će Marko biti veliko pojačanje.

- Marka Ilića jako dobro poznajem još iz mlađih reprezentativnih selekcija Fudbalskog saveza Srbije. Prošao je školu Vojvodine, iskustvo sticao u Voždovcu, a kasnije u Kortrajku, Koloradu i Sarpsborgu i u najboljim golmanskim godinama dolazi u naš klub. Crvena zvezda je uvek imala dobre golmane i to ne samo jednog, nego više njih. U poslednjih sedam ili osam godina imali smo Borjana i Popovića, sada imamo Glazera i dolazi Marko Ilić, koji će pojačati konkurenciju i biti sigurnost našeg tima u budućnosti. Svi golmani su ovde napredovali. Imamo odličnog trenera - Dušana Gašića, koji je razvio mnoge golmana, a verujem da će i Marko Ilić kroz treninge sa njim napredovati i biti uzdanica Crvene zvezde. Uvek sam ponosan kada dobri igrači dolaze u Crvenu zvezdu, a drago mi je da je i Marko ponosan - istakao je Mitar Mrkela.

Marko Ilić je rođen 3. februara 1998. godine. Nastupao je za mlađe selekcije Vojvodine, a u Srbiji je još nosio dres Proletera i Voždovca. Usledio je odlazak u Belgiju, gde je branio boje Kortrajka, a od 2023. godine oprobao se u MLS ligi, gde je stajao na golu Kolorada. Početkom kalendarske godine prosleđen je na pozajmicu u norveški Sarpsborg, gde je proveo jednu polusezonu.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Sile mraka i vladari iz senke vuku sve poteze! Evo šta su hteli da postignu ubistvom Trampa! (VIDEO)
Live TV

Sile mraka i vladari iz senke vuku sve poteze! Evo šta su hteli da postignu ubistvom Trampa! (VIDEO)

Ko stoji iza atentata na Trampa? Forenzičari tvrde da je na skupu pucano iz tri različita oružja. Izraelska vojska izvela udare na centralnu Gazu. Među stradalima ima dece. Na ove, ali i sve druge važne svetske teme govorili su analitičar prof. dr Miloš Laban i politički filozof Dragoljub Kojčić. Uživo u program putem vajber uključenja javili su se i politikolog i advokat Aleksandar Đuričić i predsednik SPOR Stefan Srbljanović.

15.07.2024

22:30

Tramp isplanirao atentat na samog sebe? Slika nakon ranjavanja deluje kao da je izrežirana! (VIDEO)
Live TV

Tramp isplanirao atentat na samog sebe? Slika nakon ranjavanja deluje kao da je izrežirana! (VIDEO)

Jedan od scenarija je da je atentat na Trampa organizovao jedan mladić, ali sa druge strane, teorija je da je to organizovao sam Tramp kako bi obezbedio svoju pobedu na izborima. Obe teorije imaju smisla i obe imaju relativno adekvatne argumente. Šta je bliže istini? Na tu temu u "Info danu" govorili su prof. dr Ivan Pajović, ekonomista i bivši dopisnik "Politike" iz Moskve Slobodan Samardžija.

15.07.2024

16:35

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

S jedne strane Dunav, s druge violina!
Srbija

S jedne strane Dunav, s druge violina!

U čast virtuoza na violini i rodonačelnika pravog narodnog melosa, Vlastimira Pavlovića Carevca, u Velikom Gradištu održani su jubilarni 30. Carevčevi dani.

15.07.2024

17:52