• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V. J.

24.07.2024

13:52

Malo nedostaje do stotke! Zvezda neporažena u 21. veku protiv Mladosti, da li će uspeti da se upiše u istoriju?

Starsportphoto

Crvena zvezda

Malo nedostaje do stotke! Zvezda neporažena u 21. veku protiv Mladosti, da li će uspeti da se upiše u istoriju?

Podeli vest

Fudbaleri Crvene zvezde u subotu (20.00, Arena premijum 2) dočekuju tim iz Lučana, u okviru 2. kola domaćeg prvenstva. Protiv narednog rivala crveno-beli imaju savršen učinak, a na "Marakani" bi sada mogli da dođu do jubilarnog 100. gola u međusobnim susretima.

Neverovatan podatak je da aktuelni srpski prvak u duelima protiv Mladosti nema poraz u 21. veku. Pritom, cifra od 96 golova dovoljno govori o tome koliko je Zvezda kroz istoriju bila dominatna protiv pomenutog kluba.

U prvenstvenim okršajima crveno-beli su dali 86 pogodaka protiv Lučanaca, a u nacionalnom Kupu deset. Upravo će naredni meč biti prilika da izabranici Vladana Milojevića dođu i do trocifrenog broja.

Foto: Starsportphoto©

Fudbaleri Crvene zvezde

Najefikasniji susreti su okončani sa pet golova u mreži Mladosti, a prvi takav odigran je u sezoni 1996/97, kada je Crvena zvezda na gostovanju slavila 5:2.

Drugi put je "petarda" zabeležena u sezoni 2017/18, kada je tim predvodio upravo aktuelni šef stučnog štaba. Upisao se među strelce tada i Luka Ilić, koji se, nakon sedam godina, ovog leta vratio u matični klub, pa će imati priliku da se ponovo oproba sa starim znancima. 

Treći trijumf se desio četiri godine kasnije, pod kormilom Dejana Stankovića. Aleksandar Katai je sa tri postignuta gola briljirao u trijumfu od 5:1 nad Mladosti.

Crveno-beli su sezonu počeli pobedom nad Jedinstvom iz Uba (4:0), dok je ekipa Dejana Joksimovića kod kuće zabeležila poraz od povratnika u elitni rang, OFK Beograda (1:2).


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

Pokušaj ubistva u Somboru! Uhapšen pucač
Istraga u toku

Pokušaj ubistva u Somboru! Uhapšen pucač

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Somboru uhapsili su A. T. (31) iz Novog Sada zbog sumnje da je sa još dve osobe za kojima se traga, izvršio krivična dela ubistvo u pokušaju, izazivanje opšte opasnosti i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

24.07.2024

16:09

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija