• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J.J.

03.09.2024

09:27

Isplivale nove informacije o slučaju "Petrušev"! Zvezda će morati da obije kasu da bi vratila Srbina u Beograd!

Reuters

Crvena zvezda

Isplivale nove informacije o slučaju "Petrušev"! Zvezda će morati da obije kasu da bi vratila Srbina u Beograd!

Podeli vest

U trenutku kada je Olimpijakos izazvao pravu senzaciju dovođenjem NBA veterana Evana Furnijea, otkriven je i kompletan spisak plata u redovima grčkog velikana, što je odmah izazvalo lavinu reakcija među ljubiteljima košarke.

Iako se očekivalo da će Furnije biti najplaćeniji igrač, pravo iznenađenje je činjenica da je Saša Vezenkov, bivši MVP Evrolige, ubedljivo na vrhu sa neverovatnih 3.700.000 evra po sezoni!

Furnije, koji se vratio u Evropu nakon zavidne NBA karijere, zarađuje 2.000.000 evra po sezoni, što ga svrstava na drugo mesto na listi.

Iza njega slede centarski tandem Mustafa Fol (1.700.000 evra) i Nikola Milutinov (1.600.000 evra), dok su u sredini spiska Tajler Dorsi sa 1.400.000 evra i bivši košarkaš Crvene zvezde, Luka Vildoza, koji je stigao iz rivalskog Panatinaikosa za 1.200.000 evra, isto koliko zarađuje i grčki veteran Kostas Papanikolau.

Međutim, ono što najviše zanima navijače Crvene zvezde jeste situacija sa Filipom Petruševom, koji u Olimpijakosu zarađuje 1.000.000 evra godišnje.

Foto: Starsportphoto

Filip Petrušev

Beogradski crveno-beli su pokušali da ga vrate na pozajmicu, ali je jasno da bi cena za njegov povratak u srpski tim bila visoka. Ostaje da se vidi da li je Olimpijakos spreman da ga pusti nazad u Beograd, s obzirom na to da je Petrušev već postao važan deo njihovog tima.

Pored navedenih, plate preko 1.000.000 evra imaju i Alek Piters (1.100.000 evra), dok Tomas Vokap (950.000 evra), Najdžel Vilijams-Gos (850.000 evra), Naz Mitru-Long (700.000 evra) i drugi igrači takođe zauzimaju značajna mesta u budžetu tima.

Interesantno je da čak i igrači sa manjim primanjima, kao što su Šakil Mekisik (650.000 evra) i prošlogodišnja senzacija Mozes Rajt (500.000 evra), doprinose ukupnoj snazi tima.

Ovaj spisak jasno pokazuje koliko je Olimpijakos ozbiljan u nameri da osvoji sve moguće trofeje ove sezone, ulažući ogromna sredstva u igrače koji su već dokazani na evropskoj i svetskoj sceni.

Navijači Crvene zvezde će sa nestrpljenjem pratiti dalji razvoj situacije oko Petruševa, nadajući se da će ga jednog dana ponovo videti u crveno-belom dresu, ali ovaj put na parketu dvorane "Aleksandar Nikolić".


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Direktorka Fondacije ”Dajana Paunović” i predstavnci Opštine Stari grad donirali kompletnu đačku opremu mališanima u opštini Istok
Društvo

Direktorka Fondacije ”Dajana Paunović” i predstavnci Opštine Stari grad donirali kompletnu đačku opremu mališanima u opštini Istok

Prvog dana školske godine, Dajana Paunović direktorka istoimene Fondacije je zajedno sa predstavnicima gradske Opštine Stari Grad, obišla mališane u školama opštine Istok, i tom prilikom je svakom đaku za početak nove školske godine, uz želju da imaju bezbrižno, uspešno i srećno školovanje, poklonila kompletnu đačku opremu.

03.09.2024

12:13

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija