• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A.K.

04.09.2024

10:42

Dirljivo, Zvezda se oprostila od Bore: Nećemo im verovati i ponosni bićemo...

starsport

Crvena zvezda

Dirljivo, Zvezda se oprostila od Bore: Nećemo im verovati i ponosni bićemo...

Podeli vest

Vest o smrti Bore Đorđevića potresla je srpsku javnost, a od legende se oprostila i njegova Crvena zvezda.

Bora je preminuo u 72. godini u bolnici u Ljubljani, gde je bio smešten zbog ozbiljnih problema koje je imao sa plućima. Legendarni Bora Đorđević bio je veliki navijač Crvene zvezde, a klub se od njega oprostio emotivnom porukom. 

"Legendarni roker i frontmen grupe "Riblja čorba", ujedno i veliki zvezdaš - Bora Đorđević, umro je u 72. godini života. FK Crvena zvezda izražava duboko saučešće porodici Đorđević. Bora je poslednje dane života proveo u bolnici u Ljubljani zbog jake upale pluća, kao i pogoršanja sa hroničnom, opstruktivnom bolešću pluća. Ovog jutra, stigla je tužna vest, koja glasi da nas je Bora napustio. Ipak, nikada njegovi hitovi neće biti zaboravljeni, a veza sa Crvenom zvezdom biće večno utkana u zidine "Marakane", poručili su crveno-beli. 

Brojne Zvezdine pesme kojih je autor će nastaviti sa istim ponosom da pevaju navijači na  "Marakani". "Pevaćemo punog srca "Ponosan budi", "Život", "Pobeda", "Mihajlo gde si ti". I ne samo njih, već čitav album "Pesme sa severa".

- Svako ko nešto piše, želi da narod to prihvati. Veoma mi je drago što pesma "Ne veruj im sine", zvuči bolje kada je pevaju "delije" nego kada sam je ja otpevao. Svaki put se naježim. Pomagao sam navijačima kad su me zvali. I opet ću ako bude prilike - govorio je Bora.

Mnoge anegdote ima i iz Barija kada je Zvezda postala prvak Evrope.

- Jedan navijač mi je sasvim ozbiljno rekao - da nismo pobedili, probušili bismo brod nasred mora.

"Hvala ti Boro što smo bili tvoji savremenici i jedno ti obećavamo - Nećemo im verovati i ponosni bićemo, što zvezdaško srce bije nam iz grudi! Neka ti je večna slava"

 

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

Ovde se čuva jedna od najvećih svetinja Srbije! Istorija koju malo ko zna: Nekada je bio bolnica, a sada jedan od najlepših manastira
Srbija

Ovde se čuva jedna od najvećih svetinja Srbije! Istorija koju malo ko zna: Nekada je bio bolnica, a sada jedan od najlepših manastira

Fruškogorski manastiri nisu samo mesta duhovnosti koja se pohode svaki put kada je potrebno pronaći utočište i duševni mir, već i značajni centri istraživanja i proučavanja prošlosti. Zahvaljujući istrajnosti i kontinuitetu postojanja, oni danas baštine i od zaborava čuvaju neke od najvažnijih priča iz davnina, značajnih kako za Frušku goru, tako i za Vojvodinu i čitavu Srbiju.

03.09.2024

23:07