• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: O. B.

07.09.2024

22:27

Novi detalji najveće košarkaške transfer sage! Na Petruševa Olimpijakos ne računa, ali ga u Zvezdu ne pušta!

Starsportphoto

Crvena zvezda

Novi detalji najveće košarkaške transfer sage! Na Petruševa Olimpijakos ne računa, ali ga u Zvezdu ne pušta!

Podeli vest

Srpski košarkaš nije bio u protokolu na prijateljskom meču sa Makabi Tel Avivom, no, njegov povratak na Mali Kalemegdan još uvek je daleko od realizacije.

Uspešna je Crvena zvezda bila ovog leta na košarkaškom tržištu. Srpski i regionalni šampion zadržao je kostur tima od prethodne sezone, a na Mali Kalemegdan stigla su zvučna pojačanja. Stiče se utisak da će Janis Sferopulos imati respektabilnu ekipu za visoke domete u Evroligi, ali da celom mozaiku fali samo jedan deo - Filip Petrušev. 

Nije nikakva tajna da je srpski reprezentativac velika želja Crvene zvezde. Uoči odlaska na Olimpijske igre Petrušev se sastao sa čelnicima beogradskog kluba, tada je delovalo da je kompletan posao vrlo blizu realizacije. Na ruku crveno-belima išao je i povratak Saše Vezenkova u Pirej budući da će Filip pored bugarskog reprezentativca i Aleka Pitersa teško imati značajnu ulogu. 

Ipak, u Pireju nisu bili spremni da Petruševa puste pre nego što kompletiraju sastav za narednu sezonu. Pre nekoliko dana sastavu Jorgoca Barcokasa pridružio se Evan Furnije, a grčki mediji odmah su javili da njegov dolazak znači i rastanak sa Petruševim. "Gazeta" je pisala da su Olimpijakos i Crvena zvezda pronašli zajednički jezik, odnosno, da se srpski košarkaš vraća na Mali Kalemegdan kao pozajmljen košarkaš. 

Crvena zvezda je, navodno, pristala da preuzme kompletnu platu Filipa Petruševa koja iznosi oko 1.000.000 evra, ali je od iznformacija iz Grčke prošlo pet dana, a konkretizacije posla još uvek nema. Da stvar bude intrigantnija, Olimpijakos je juče objavio roster za narednu sezonu na kom se našao i Petrušev. 

Foto: Starsportphoto

 

Delovalo je da je ta objava tačka na priče o eventualnom povratku u Crvenu zvezdu, ali je nekoliko sati kasnije došlo do novog preokreta. Olimpijakos je u Pireju igrao prijateljski meč protiv Makabi Tel-Aviva, a Filipa Petruševa nije bilo ni u protokolu. Budući da srpski košarkaš nema problema sa povredama jedini logično objašnjenje je da on nije u planovima Jorgosa Barcokasa. 

Prvi čovek Crvene zvezde - Nebojša Čović, bio je jasan da klub neće dovoditi pojačanja ukoliko posao oko Filipa Petruševa propadne. Do početka sezone u Evroligi ostalo je manje od mesec dana, ali treba uzeti u obzir da svi klubovi u elitnom takmičenju imaju pravo da registruju pojačanja sve do februara naredne godine. Dakle, Olimpijakos ima svo vreme ovog sveta da se odrekne srpskog košarkaša ukoliko se odluče za takav potez. 

Uprkos tome očekuje se da čitava transfer saga vrlo brzo dobije epilog budući da je teško zamisliti da će Crvena zvezda doveka čekati odluku kluba iz Pireja. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija