• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V.Ž.

14.09.2024

19:00

(UŽIVO) Gol na početku drugog poluvremena! Kapiten Ivanić duplira vođstvo Zvezde! (VIDEO)

Starsportphoto©

Crvena zvezda

(UŽIVO) Gol na početku drugog poluvremena! Kapiten Ivanić duplira vođstvo Zvezde! (VIDEO)

Podeli vest

Fudbaleri Crvene zvezde igraju protiv Napretka utakmicu 8. kola Superlige.

"Marakana" će biti dobro popunjena, jer u meču pred start u Ligi šampiona protiv Benfike u ekipi će biti i Silas Katompa Mvumpva (25), Rade Krunić (30), a očekuje se i ulazak povratnika Nemanje Radonjića (28). Na gol se posle pauze zbog povrede vraća Izraelac Glazer.

Istovremeno, crveno-beli obeležavaju i 61. rođendan stadiona "Rajko Mitić", a biće upriličen i oproštaj od muzičkog velikana Bore Đorđevića.

 

 

 

CRVENA ZVEZDA - NAPREDAK 2:0 (Drugo poluvreme u toku)

 

Beograd.

Stadion: "Rajko Mitić".

Kapacitet: 51.755

Sudija: Pavle Ilić

Strelac: Duarte (p.) u 29, Ivanić u 47. minutu

Žuti karton: Stefan Bukorac (Napredak)

CRVENA ZVEZDA (4-2-3-1): Glazer - Mimović, Leković, Drkušić, Seol - Elšnik, Krunić - Olanjinka, Ivanić, Silas - Duarte

NAPREDAK (5-4-1): Balević - Stojiljković (od 58. Obradović), Marinković, Ostojić, Bukorac, Vukajlović - Ignjatović, Krstić, Toševski, Karaklajić - Petković

 

 

 

TOK MEČA:

DRUGO POLUVREME

53. minut - Nastavlja Zvezda sa napadima, trenuci koji podsećaju na dominaciju iz prvog poluvremena, kada je gol visio u vazduhu.

47. minut - GOOOOOOOOOOL 2:0! Elšnik centrira iz kornera, a na drugoj stativi sve je lepoi ispratio kapiten na ovom meču Mirko Ivanić i duplira vođstvo.

46. minut - Utakmica je nastavljena, nema izmena u ekipama

 

Foto: Starsportphoto©

 

 

PRVO POLUVREME

45. minut - Kraj prvog poluvremena, crveno-beli na odmor odlaze sa prednošću od 1:0. 

41. minut - Zvezda opet preti. Mimović je prošao po desnoj strani, centrirao, na loptu je natrčao Ivanić, ali nema drugog gola. 

36. minut - Vodeći gol kao da je zadovoljio Zvezdine fudbalere koji su popustili sa pritiskom i dozvolili "čarapanima" da malo prodišu.

31. minut - Marinković je poslao loptu iza leđa Glazera, ali sudija Ilić je poništio gol zbog ofsajd pozicije!

29. minut - GOOOOOOOOOOL 1:0! Duarte sa penala, Zvezda vodi 1:0! Svemu je prethodila situacija u kojoj je lopta posle šuta Silasa pogodila Marinkovića u ruku, ali ga pre toga u klizećem startu pogodila u nogu. Pavle Ilić je sačekao VAR, koji je potvrdio penal, a siguran sa bele tačke bio je napadač Zvezde.

26. minut - Crvena zvezda je već izvela osam kornera. Potpuna dominacija domaćeg tima.

22. minut - Dominacija ekipe Vladana Milojevića, nekoliko minuta već igra se na polovini gostiju. Fudbaleri Napretka zasad odolevaju.

18. minut - Uh, žestok sudar Olanjinke i Krstića, utakmica je prekinuta, ali je brzo nastavljena posle ukazivanja pomoći dvojici fudbalera. 

Foto: Starsportphoto ©

 

13. minut - Petković je svakako prva figura u Napretku na početku utakmice. Odličan solo prodor napadača Kruševljana, stigao je do Glazera, koji sprečava vođstvo gostiju.

11. minut - Nova odlična šansa za Silasa. Ponovo je asistent Ivanić i ponovo Balević odlično reaguje.

Foto: Starsportphoto ©

 

5. minut - Prete i Kruševljani, odličan centaršut sa desne strane, Mihajlo Petković je pokušao trzajem glavom, neprecizno. 

4. minut - Posle Silasa još jedan debitant u redovima crveno-belih je pokušao, šutirao je Krunić, a opet je Balević bio siguran. 

1. minut - Utakmica je počela, prvi su sa centra krenuli fudbaleri Napretka, a onda šansa Silasa već u 15. sekundi. Jedno od Zvezdinih poslednjih pojačanja dobio je loptu od Ivanića, šutirao po zemlji, ali je golman Balević intervenisao nogom i sačuvao mrežu.

 

 

 

UŽIVO:

 

Foto: printscreen

 

 

19.59 - Loše vreme uticalo je i na slabu posetu, samo je Sever pristojno popunjen. Stadionom gruvaju hitovi Bore Čorbe, a pre početka utakmice upriličen i minut ćutanja upravo za legendarnog muzičara i velikog zvezdaša. Najvatreniji navijači crveno-belih razvili su "šetalicu" sa Borinim likom. 

19.44 - Šef stručnog štaba Napretka Goran Stevanović je pred utakmicu rekao:

- Nismo uspeli u poslednjoj utakmici pred pauzu da pobedimo, ali sve skupa – možemo biti zadovoljni do sada urađenim. Pobeda protiv Vojvodine, ali i prva utakmica protiv Partizana, kao i sve ostalo što je potom bilo daje nam puno samopouzdanja i vere da i u narednom periodu možemo dosta toga da uradimo. Prošle nedelje smo pojačano radili, ove smo spustili ritam i pripremali se i taktički i psihološki za predstojeću utakmicu. Crvena zvezda je svakako favorit, tu nema priče, ali naše je da damo sve od sebe i da pokušamo nemoguće da učinimo mogućim. 

19.30 - Na tabeli Superlige fudbaleri Crvene zvezde su trenutno prvi, dok kruševački klub zauzima desetu poziciju.

 

Standings provided by Sofascore

 

19.20 - Trener crveno-belih Vladan Milojević ovako je najavio utakmicu:

- Igramo na domaćem terenu i znamo šta hoćemo. Imali smo probleme u reprezentativnoj pauzi, jer je dosta igrača bilo sa državnim timovima i kasno su se vratili. Potrebna nam je dobra i takmičarska utakmica, a s obzirom na kvalitet Napretka, verujem da će tako i biti. Imaju sjajan kolektiv, dobro su formirani i vođeni. Imaju nekoliko zanimljivih i brzih igrača i zaista su popunjeni lepo na svim pozicijama. Utisak mi je da mogu da naprave problem svakom, pogotovo ako se ne uđe koncentrisano u meč. Konkretno, Napredak je mnogo toga promenio u igračkom kadru u odnosu na prošlu godinu, ali su i dalje kvalitetni veoma. Moramo da budemo koncentrisani. 

19.15 - Crvena zvezda i Napredak do sada su odigrali 33 utakmice. Bilans je na strani srpskog šampiona koji je baš brutalan ima 25 pobeda, uz 7 remija i samo jedan poraz od Kruševljana.

19.00 - Dobro veče i dobro došli na blog uživo meča Crvena zvezda - Napredak na portalu Informer.rs

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vesti

Prava šansa za mlade inovatore- Startap Vikend na Zlatiboru
Društvo

Prava šansa za mlade inovatore- Startap Vikend na Zlatiboru

Da li ste spremni da se upoznate sa svetom startapa i steknete veštine i znanja koja će vam pomoći da razvijete svoje biznis ideje? Inovacioni biznis centar Zlatibor, pod pokroviteljstvom Ministarstva nauke, inovacija i tehnološkog razvoja, u saradnji sa partnerima iz inovacionog ekosistema Srbije, organizuje Startap Vikend, jedinstvenu priliku za sve mlade preduzetnike u nastajanju!

14.09.2024

19:14

Ratni heroji podržavaju povratak vojnog roka
Politika

Ratni heroji podržavaju povratak vojnog roka

Jedan od legendarnih komandanata herojske 549. motorizovane pešadijske brigade, čije je sedište bilo u Prizrenu i heroj odbrane Bitke na Paštriku 1999. godine, brigadni general u penziji Stojan Konjikovac, pozdravio je odluku najviših državnih organa o vraćanju obaveze služenja vojnog roka u trajanju od 75 dana.

14.09.2024

17:35

TV

Hronika

Da li će se manijak uskoro naći na slobodi? Davitelj s Medaka ubio mladu doktorku i cele noći sedeo pored tela
Hronika

Da li će se manijak uskoro naći na slobodi? Davitelj s Medaka ubio mladu doktorku i cele noći sedeo pored tela

Stela Gundelj (26), mlada doktorka iz Stare Pazove ubijena je 13. februara 2013. godine u Beogradu. Njen bivši partner, Aleksandar Šundić, koji je tada imao 23 godine, udavio je Stelu u iznajmljenom stanu u naselju Medaković. Nakon što je pravosnažno osuđen na 15 godina zatvora, i s obzirom na to da je odslužio dve trećine kazne, odnosno 11 godina, postoji mogućnost da bi uskoro mogao biti pušten na slobodu, a tim povodom oglasile su se Stelina majka i kuma.

14.09.2024

18:45

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

I u Čačku preventivni pregledi u nedelju!
Srbija

I u Čačku preventivni pregledi u nedelju!

U okviru akcije preventivnih pregleda koji se svakog vikenda održavaju u većini zdravstvenih ustanova u Srbiji, u Čačku će u nedelju primati pacijente lekari Opšte bolnice i Doma zdravlja.

13.09.2024

15:45