• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Lj.V.

22.09.2024

16:00

KRAJ: Dubai na debiju srušio šampiona ABA lige, Zvezda pala na startu takmičenja!

ABA liga, KK Dubai

Crvena zvezda

KRAJ: Dubai na debiju srušio šampiona ABA lige, Zvezda pala na startu takmičenja!

Podeli vest

Košarkaši Dubaija su srušili šampiona ABA lige Crvenu zvezdu rezultatom 86:84 na startu reigonalnog košarkaškog takmičenja.

 

 

Dubai-Crvena zvezda 86:84 (28:16,22:25,16:26, 20:21) 

Dvorana: Koka Kola Arena

Grad: Dubai

Sudije:Milan Nedović, Igor Dragojević i Dragan Porobić

Dubai:Ravena, Mejson, Dangubić, Hemonds, Uskoković, Abas, Prepelič, Tejlor, Jasar, Vilijams, Anđušić, Bertans, Radošević, Duverioglu

Trener: Jurica Golemac

Crvena zvezda: Miler-Mekintajer, Kanan, Teodosić, Davidovac, Mitrović, Lazić, Kalinić, Dobrić, Bolomboj, Daum, Giedratis, Plavšić, Nedović, Kostić, Jago Dos Santos

Trener: Janis Sferopupolos

 

 

UŽIVO:

40. minut - Pogađa Mejson trojku za Dubai, a zatim trojka Nemanje Nedovića (86:84). Miler-Mekintajer je promašio trojku za trijumf. Dubai je pobedio ovaj meč i na pravi način debitovao u  ABA ligi.

39. minut - Serija 5:0 Crvene zvezde, sada je precizan bio Kalinić. Primoran je Golemac da traži tajm-aut (83:79). Pokušao je Kenan iz teškog šuta preko Dangubića, ali bez uspeha. Miler-Mekintajer krade loptu i iz prodora postiže koš (83:81).

38. minut - Druga trojka Nemanje Dangubića protiv bivšeg kluba. Dubai je blizu pobede (83:74). Ajzea Kenan je pogodio uz faul, a potom je pogodio slobodno bacanje (83:77).

37. minut - Nemanja Nedović je pogodio uz faul, a potom je bio precizan sa linije slobodnih bacanja (80:74). Promašio je Kenan za tri poena.

36. minut - Prepelič je asistirao Abasu za povećanje prednosti (77:69). Novi trojka Abasa, Dubai je sada pred pobedom (80:71). Poslednji tajm-aut zatražio je Sferopulos.

35. minut - Pogađa uz faul Rokas Giedratis, a potom je pogodio i slobodno bacanja (75:69). Potpuno otvoren šut za tri poena je imao Giedratis, ali lopta je bukvalno izašla iz koša.

34. minut - Promašio je Giedratis za tri poena, Zvezda je sve dalje od preokreta u ovom meču. Leon Radošević sada povećava prednost Dubaija (75:66).

33. minut - Nova trojka Prepeliča (73:66). Ovo podseća na njegovu partiju sa Evrobasketa 2017. godine u finalu protiv Srbije.

32. minut - Klemen Prepelič pogađa za tri poena, odmah je Sferopulos zatražio tajm-aut (70:63). Četvrta trojka Nikole Kalinića nakon toga (70:66). 

31. minut - Promašio je Kalinić za tri poena, a zatim nesportski faul Miloša Teodosića. Za iskusnog plejmejkera je meč gotov. Abas je bio polovičan sa slobodnih bacanja (67:63).

KRAJ TREĆE ČETVRTINE

30. minut - Fauliran je Nikola Kalinić. Iskusni košarkaš je pogodio oba bacanja za izjednačenje (63:63). Klemen Prepelič pogađa za tri poena (66:63).

29. minut - Sjajno dodavanje Jaga Dos Santosa, a onda zakucavanje Bolomboja (63:58). Nova trojka Kalinića posle sjajnog napada Zvezde (63:61). Kori Vilijams pravi faul u napadu. 

28. minut - Pogodio je Danilo Anđušić za dva poena (62:56). Teodosić je dobio tehničku zbog prigovora sudiji. Pogodio je Prepelič slobodno bacanje (63:56).

27. minut - Novi poeni Mejsona (60:53). Dejan Davidovac pogađa za tri poena (60:56).

26. minut - Druga trojka Nikole Kalinića na ovom meču (58:53). Teodosić se vratio na teren, odmah je ukrao loptu, a potom je imao promašaj za tri poena.

25. minut - Pokušao je Plavšić da smanji prednost Dubaija, ali nije uspeo. Fauliran je Prepelič u napadu domaćeg tima na šutu za tri poena. Pogodio je slovenački reprezentativac sva tri slobodna bacanja (58:50). Promašio je Mejson šut za tri poena.

24. minut - Kenan sada iz prodora postiže nove poene (54:50). Duverioglu je bio polovičan sa slobodnih bacanja (55:50). U napadu Zvezde greška u koracima Giedratisa.

23. minut - Ukrao je Bolomboj loptu, a potom je Kenan pogodio za tri poena. U sledećem napadu crveno-belih, ponovo Kenan daje trojk (52:48). Golemac je zatražio tajm-aut.

22. minut - Aleksa Uskoković postiže poene pod faulom, a potom je promašio slobodno bacanje (54:41). Fauliran je Giedratis u napadu Crvene zvezde. Litvanski reprezentativac je potom bio polovičan sa slobodnih bacanja (54:42).

21. minut - Dubai odmah postiže poene na početku druge četvritne, a zatim Giedrati promašuje za tri poena (52:41). Imao je novu šansu Dubai, ali Duverioglu je napravio korake.

POLUVREME

 

 

20. minut - Promašio je Prepelić iz velike udaljenosti, ali precizan je bio Dangubić (48:41). Nije Zvezda potom iskoristila svoj napad. Pogodio je Nejt Mejson uz zvuk sirene (51:41).

19. minut - Novi poeni Abasa iz teške pozicije, zatim promašaj Bolomboja (46:41). Promašio je Prepelič za tri poena. U napadu Zvezde promašio je Miler-Mekintajer-

18. minut - Ponovo je Vilijams pogodio uz faul, a zatim je promašio bacanje, uhvatio je loptu Bertans, lopta je došla do Vilijams koji je zakucao i poveća prednost Dubaija (44:38). Drugi tajm-aut na meču je zatražio Janis Sferopulos. Pogađa Nemanja Nedović preko Bertansa (44:41).

17. minut - Fenomenalni Mejson pogađa uz prednost i vraća prednost Dubaiju. Pogodio je potom i slobodno bacanje (38:36). Napravio je grešku Teodosić u faul, a zatim Nedović pravi faul odbrani. Jurica Golemac je zatražio Čelendž zbog potencijalnog nesportskog faula, ali ipak je u pitanju običan faul. Pogoodio je Abas  oba slobodna bacanja, a zatim poeni Nemanje Nedovića (40:38).

16. minut - Mejson konačno prekida veliku seriju Crvene zvezde (35:34). Promašio je Prepelić za tri poena. Luka Mitrović pogađa sada iz rolinga. Do sada je postigao 12 poena (35:36).

15. minut - Smajunje Mitrović prednost Dubija. U napadu Dubija Anđušić gubi loptu, a onda opet pogađa Mitrović. Zvezda ima seriju od 18:0, novi tajm-aut, Jurice Golemca (33:34).

14. minut - Asitirao je Teodosić Mitrović koji je pogodio pod faulom, a zatim je promašio slobodno bacanje (33:26). Novo dodavanje Teodosića za Mitrovića kojeg je faulirao Radošević. Luka Mitrović je pogodio oba slobdna bacanja (33:28). Pogađa Jago iz kontre na asistenciju Teodosića (33:28). 

13. minut - Mejson pravi faul na Giedratisom koji je pokušao iz kontre da postigne poene. Teodosić je potom asistirao Giederatisu za tri poena (33:24).

12. minut - Nejt Mejson je sada bio precizan za  tri poena, a onda promašaj Miloša Teodosića. Zvezda deluje bespomoćno na terenu (33:16). Luka Mitrović prekida dugi post Crvene zvezde, a zatim Anđušić promašuje iz velike udaljenosti. Kaznio je to Teodosić svojom prvom trojkom na meču, a nakon toga je Jurica Golemac zatražio tajm-aut (33:21).

11. minut - Davis Bertans postiže tri poena iz potpuno nezavidne pozicije preko ruke protivnika (31:16). Miloš Teodosić potom pravi faul u napdu nad igračem Dubaija Nemanjom Dangubićem.

KRAJ PRVE ČETVRTINE

10. minut - Davis Bertans pogađa svoj prvi šut za tri poena (24:16). Dolazi Dubai do povećanja prednosti (25:16).  Bolomboj je sada imao novi promašaj, a zatim efektni poeni za kraj Abasa (28:16).

9. minut - Promašuje Bolomboj za dva poena, a onda hvata loptu Abasa. Bertans je napravio faul nad Giedratisom. Litvanac je pogodio oba slobodna bacanja (21:16).

8. minut - Novi poeni Dubaija, Janis Sferopulos je bio prinuđen da zatraži tajm-aut (21:14). Bolomboj je napravio blok, ali Nedović je promašio za tri poena, a nakon toga je promašio Giedratis, ponovo lopta za Zvezdu, a sada je za tri promašio Dobrić. Odmah Dubai to kažnjava poenima Mejsona (14:23). 

7. minut - Uhvatio je loptu Bolomboj poslao je dobio Milera-Mekintajera koji nije bio precizan za tri poena, a zatim zakucavanje Abasa za Dubai (19:14).

6. minut - Prepelić je lako pronašao Vilijamsa koji je pogodio za pojačanje prednosti (15:12), a zatim je s druge strane Miler-Mekenetajer bio precizan za dva poena, međutim novi poeni Mejsona za Dubai (17:14).

5. minut - Precizan je bio Miler-Mekintajer, ali Abas je onda pogodio za tri poena (13:12). Promašio je Vilijams, a zatim je loptu uhvatio Dobrić zha napad Crvene zvezde, međutim promašio je Dejan Davidovac.

4. minut - Kodi Miler-Mekintajer je pogodio oba slobodna bacanja i tako smanjio prednost Dubaija (8:7). S druge strane polovičan je bio Ajzea Tejlor (9:7). Dolazi potom Zvezda do prednost trojkom, ali Vilijamms ponovo vraa oprednost Dubaiju.

3. minut - Pokušao je Prepelič ispod koša, ali onda je usledila fenomenalna blokada Uroša Plavšića. Lopta je bila ponovo u posedu Dubaija, ali Uskoković je prokockao šansu. Napad Crvene zvezde je započeo Miler-Mekintajer koji prosledio do Kenana, a onda je loptu dobio Kalinić koji je promašio šut za tri poena. Klemen Prepelič je zatim pogodio trojku za devet metara zta prvo vođstvo Duabija. Zvezda je brzo izgubila loptu, a zatim je Vilijams fauliran. Nakon toga je bio polovičan sa slobodnih bacanja (8:5).

2. minut - Fauliran je Uskoković, a zatim je bio polovičan sa linije slobodnih bacanja (1:2). Potom prvi poeni Kenana u zvaničnoj utakmici za Crvenu zvezdu (1:4). Klemen Prepelič je u napadu Duabija postigao poene pod faulom, a zatim je postigao i slobodno bacanje (4:4). Plavšić je sa slobodnih bacanja bio polovičan i tako doneo novu minimalnu prednost Zvezdi (4:5).

1. minut - Zvezda je imala prvi napad, i odmah je Davidovac pogodio za dva poena. S druge strane čist zicer je promašio Leon Radošević (0:2). U novom napadu Zvezde, Kenan je promašio za tri poena.

16.51 - Zezda je veliki favorit po mišljenju kladioničarskih bukmejkera sa kvotom 1.20, dok je koeficijent na Dubai 4.20.

16.42 - Kapiten Crvene zvezde Branko Lazić tvrdi da su on i saigrači spremni za prvi izazov u sezoni.

- Očekuje nas start sezone i to protiv ekipe koja je formirana tokom leta vrlo dobrim igračima. Radili smo vrlo vredno po povratku iz Rusije i sa optimizmom dočekujemo prvi meč. Opšta mesta za nas su uvek ista kao i prethodnih sezona: čvrsto u odbrani, pridržavanje plana i dogovora iz svlačionice, uz maksimalan respekt za protivnika, a Dubai je tim iako debitant u ligi, koji svakako zaslužuje poštovanje. Naša velika želja je da startujemo u novoj sezoni dobro - kaže Lazić.
 

16.30 - Koka Kola arena u Dubaiju može da primi čak 17.000 ljudi, sve karte su odavno rasprodate.

16.15 - Glavni strateg Duabija Jurica Golemac svestan je koliko je debitantska utakmica bitna za njegov tim.

- Utakmica protiv Crvene zvezde ima istorijski značaj, drago mi je što ćemo prvi meč u istoriji kluba u zvaničnim takmičenjima odigrati upravo protiv ekipe koja je učesnik Evrolige, koja je aktuelni šampion ABA lige. Kvalitet i snaga Zvezde su poznati svima. Međutim, u meč koji sledi, ulazimo sa željom da stignemo do pobede, sa željom da sačuvamo domaći teren - jasan je on.

16.08 - Trener Crvne zvezde Janis Sferopulos istakao da je svestan da njegovi puleni igraju protiv ekipe sa velikim ambicijama.

- Nova sezona je pred nama, prva utakmica je protiv ekipe BC Dubai u Dubaiju. Nova ekipa, koja ima velike ambicije. Prvi put će učestvovati u ABA Ligi i generalno u evropskoj košarci. Za nas je veoma važno da dobro startujemo sezonu, koja će biti duga. Želim da poručim da ćemo se boriti na svakoj utakmici za pobedu, od prve predstojeće protiv ekipe Dubaija. Trenirali smo i pripremali se da budemo spremni za predstojeće utakmice. Želim ekipi mnogo zdravlja, što manje povreda imamo biće bolje za nas. U svim takmičenjima u kojima učestvujemo idemo utakmicu po utakmicu i borimo se za naše ciljeve - istakao je grčki stručnjak.
 

16.00 - Dobrodošli na naš blog posvećen meču Crvene zvezde i Dubaija.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vesti

TV

Ukrajina će biti dužnik Zapada godinama nakon rata! "Dušebrižnici" daju svoj krš od oružja koji će kasnije višestruko naplatiti! (VIDEO)
Live TV

Ukrajina će biti dužnik Zapada godinama nakon rata! "Dušebrižnici" daju svoj krš od oružja koji će kasnije višestruko naplatiti! (VIDEO)

Zelenski je rekao da smo sve bliži kraju rata, da smo bliži nego što mislimo. Zapad svesrdno pomaže Ukrajinu, svestan ogromne zarade od ovog sukoba. O ratu u Ukrajini, ali i mogućnostima proširenja sukoba u emisiji "Info jutro" govorili su Slobodan Dimitrijević iz Srpsko-ruskog pokreta i pukovnik prof. dr Velibor Stević.

26.09.2024

13:08

U slučaju ubistva Danke Ilić sve je više čudnih okolnosti! Optužnica je podignuta, ali da li ima dovoljno dokaza za osudu? (VIDEO)
Live TV

U slučaju ubistva Danke Ilić sve je više čudnih okolnosti! Optužnica je podignuta, ali da li ima dovoljno dokaza za osudu? (VIDEO)

Više javno tužilaštvo u Zaječaru podiglo je optužnicu protiv dvojice muškaraca za teško ubistvo devojčice Danke Ilić. Ivana Ilić, majka devojčice, rekla je da veruje da su tužilaštvo i politicija radili svoj posao kako treba. Na ovu temu u "Info jutru" govorili su naordni poslanik i privatni detektiv Uglješa Grgur i advokat Nemanja Todorović.

26.09.2024

12:35

Andreju Vučiću prekipelo, pa presavio tabak! Brat predsednika Srbije podneo tužbu protiv Šolakovih medija! (VIDEO)
Live TV

Andreju Vučiću prekipelo, pa presavio tabak! Brat predsednika Srbije podneo tužbu protiv Šolakovih medija! (VIDEO)

U Višem sudu u Beogradu održano je ročište po tužbi brata predsednika Vučića, Andreja Vučića, protiv medija Junajteg grupe u vlasništvu Dragana Šolaka. Povod za tužbu je kolumna na portalu Nove S. U pomenutoj kolumni spomenuto je da je Andrej Vučić "proslavio prvu milijardu", a autorka se poziva na kriminalni klan blizak bivšem predsedniku Crne Gore Milu Đukanoviću. Andrej Vučić rekao je da će, ako presuda bude u njegovu korist, novac koji dobije dati u humanitarne svrhe. Na ovu temu u "Info jutru" govorila je Nevena Đurić, potpredsednica Glavnog odbora SNS-a Nevena Đurić.

26.09.2024

10:21

Bajden vređao Slobodana Miloševića, ali i ceo srpski narod! Odlazeći predsednik optužio Srbe za sopstvene zločine! (VIDEO)
Live TV

Bajden vređao Slobodana Miloševića, ali i ceo srpski narod! Odlazeći predsednik optužio Srbe za sopstvene zločine! (VIDEO)

Milošević je kriv za rat u Bosni tokom devedesetih godina- rekao je Džozef Bajden, zaboravljajući svoju odgovornost za te iste ratove. Za svoj zločin, Bajden nikada nije odgovarao. U tom obraćanju spomenuo je i rat u Ukrajini ističući da Amerika ne sme da napusti Ukrajinu u ratu sa Rusijom. O porukama koje predsednik Srbije poslao u Njujorku, u emsiji "Info jutro" govorili su narodna poslanica Danijela Vujičić i Bratislav Jugović, član GO SNS.

26.09.2024

09:40

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Srbija

Kasandra, dođi, čekamo te! Kučevo na nogama!
Srbija

Kasandra, dođi, čekamo te! Kučevo na nogama!

- Naravno da bismo voleli da Kasandra dođe da nas poseti! Pa mi je volimo najviše u Srbiji! Meštani Kučeva s oduševljenjem su dočekali vest da je glumica Koraima Tores, koju su zavoleli krajem 90-ih kao Kasandru, stigla u Beograd.

26.09.2024

19:30